Jump to content
Българският форум за музиканти

Сравнение на load boxes


musicman

Recommended Posts

Вижте на какво попаднах тези дни, едно много готино сравнение на сума ти атенюатори, по-скоро load boxes. Има 12 видеа всяко за отделен бокс. В последното видео са сравнени всички резултати. Не знам сега да издавам ли резултатите да не ви разваля гледането :) Ще оставя няколко дни да го видите всички и може да го дискутираме. 

 

 

 • Like 3
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Тоя фен много добро разследване е направил!

Не ги гледах всички части (само първа и последна), понеже не смятам да пазарувам такава джаджа, но иначе за всякакви лампови джаджи Стиви Фрайет е човека! :metalist: Другите са още в детската лига... 😜

П.П. Учудващо добър продукт от Фрактал, че и не иска дарение на бъбрек за да си го купиш. :)

Link to comment
Share on other sites

Съществена бележка върху заглавието, е че сравнението е на линейните изходи на устройствата ( и то сравнението е към линейния изход на усилвател), т.е. по-скоро реализацията на Load box + линеен изход, а не на attenuator, като звук през говорителя, което е съвсем друга работа.

 • Like 2
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

 • musicman changed the title to Сравнение на load boxes

^ Така е, смених името на темата.

Който гледал - гледал :) Моето мнение горе-долу съвпада с това на Цецо. Аз обаче не съм изненадан, че Fractal са направили качествен продукт, а от това че разликата в цената с Frayette е близо три-четири пъти?!?! А все пак Fractal не правят евтини продукти. 400E ( в Америка са даже $300) vs 1500E ...

Иначе сравнението е много добро, доста боксове са включени, гледайте го ако се интересувате от тези неща.

Link to comment
Share on other sites

Разликата в цената се определя и от факта, че това са два тотално различни продукта!

Fryette Power Station си е изцяло лампов усилвател, който е закачен във веригата след реактивния товар.

Fractal Loadbox е само реактивен товар, в който има части за под 100 лева. :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Абе според зависи - я виж бобините на Мъндорф по колко пара са? :) Две парчета и си на стотака вече. Иначе повечето следват схемата на Айкен с малки (но съществени - според зависи как гледаш на нещата) добавки :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

^^ Хубаво де, ама като вършат една и съща работа еднакво качествено, хич не ми дреме какво има вътре. Вероятно Frayette може да се ползва за нещо повече, но за load box и атенюатор Fractal-a е идеален (според видеата :) ).  

Link to comment
Share on other sites

Има и нещо друго. На клипчетата "звучи" по един начин, като го хванеш в ръце със сигурност се усещат и различно, малко като при процовете ... 

Link to comment
Share on other sites

Не че много разбирам, но аз имам Fryette, минах през няколко други, успоредно ми остана само UAD Ox.

Няма друга кутия, която при сваляне на нивото на звука (аз не мога да свиря силно у нас по обясними причини) да дава толкова верен на оригинала тон, плюс че има няколко много ефективни тон корекции. Fryette за мен си струва торбата с парите.

 • Like 2
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Половин метър тинол по-късно, спретвайки си набързо (Balanced) line out-a на Suhr Reactive Load-a (за информация - когато използвате Speaker Thru жака - целия reactive load е извън веригата - остава си reactive load-a от истинската колона), което ме води до предположението, че Tone King (които в горното видео са класирани последни) не се борят да направят линеен изход, който по същество е делител на напрежение със съгласуващ трансформатор - в случая на Suhr изключително миниатюрен 1:1 / 10к:10к такъв, а по-скоро се стремят да докарат приятен за ухото звук (тяхната схема е активна с операционни усилватели и т.н.) - сега дали ти харесва едното или другото е въпрос на вкус. На мен по-скоро ми харесва.

Прекарвайки горната постановка през няколко усилвателя - за някои едното работи по-добре, за други другото (като и в двата случая едно EQ решава разногласията :) ) ....

 

Всъщност най-пълната система в схемата е на UA с Ox Box-a - където синхрона между хардуера и софтуера, позволява minimum effort - maximum satisfaction :), и разбира се нюансиране на взаимодействието, което с другите дивайси изисква доста повече време, цъкане и усилия.

 • Like 3
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.