musicman Публикувано Март 6 Публикувано Март 6 Във фукнята на китаристите започна един разговор, който мисля, че е за отделна тема. А именно споделете от къде намирате IR-и. Ето моите любими: RedWirez - това са едни от първите IR, които си купих. Още ги ползвам. Имат си приложение - mixIR3, което улеснява ползването на IR-ите. Например на какво разстояние да е микрофона от говорителя, модела на микрофона и т.н, които иначе трябва да ги търсите по папките. Това важи и за другите софтуери по-долу. Fractal Audio От тук също съм си купувал разни неща, хубавото е че стават и за AXE-FX процесори. Не че другите не стават ама да кажем, че тези са направени с идея да се ползват от техните процесори. Имат безплатно приложение за ползване на IR-и, което е най-добре да се използва с новия им формат DynaCab. Но добрата новина е че ако ползвате DynaCab, после може да си запазите резултата като обикновен IR. Own Hammer е един от първите производители на IR-и. Има доста добри и при него. Не ми е известно да има собствено приложение. Celestion произвеждат и IR-и освен говорители. Някой казват, че техните IR-и са най-точни. Те също си имат приложение, което е направено да се ползва основно с техния формат DSR, но отваря и обикновени IR-и. Celestion продават както DSR, така и обикновени IR-и. 2 Цитирай
Koobenot Отговорено Март 6 Отговорено Март 6 Други добри марки импулси, за които съм чувал са Choptones, Ownhammer, Line6, Amalgam, ML, Tonecraft, Tonejunkie, YorkAudio. Важно е да се спомене също, че за да се постигне максимална детайлност на звуковата картина е добре да са 48kHz/24bit (поне), разбира се, ако човек чува/търси разликата ... 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Март 9 Отговорено Март 9 А да ви питам, че имате външни машинки за IR-и – правили ли сте експеримент един и същи IR през няколко различни устройства (PC vs IR loader vs AxeFX) да речем? Би трябвало да има разлики, предвид различните конвертори/буфери/филтри/АЧХ на всяка аудио карта и т.н. ... по-скоро разликите заслужават ли си или попадат в графата "онези липсващи 3%" дето мога да си ги създам с EQ/корекция и т.н.? 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 9 Отговорено Март 9 Не съм правил "лабораторни" тестове, но не съм забелязал джаджите да звучат по-добре/зле от компа. Имат други кусури (поне моите, че са от евтините) - не работят с линейни нива, нямат XLR изход с траф, едното е само моно и от сорта. 1 Цитирай
musicman Отговорено Март 9 Автор Отговорено Март 9 Преди 3 часа, Koobenot написа: А да ви питам, че имате външни машинки за IR-и – правили ли сте експеримент един и същи IR през няколко различни устройства (PC vs IR loader vs AxeFX) да речем? Би трябвало да има разлики, предвид различните конвертори/буфери/филтри/АЧХ на всяка аудио карта и т.н. ... по-скоро разликите заслужават ли си или попадат в графата "онези липсващи 3%" дето мога да си ги създам с EQ/корекция и т.н.? Не сме но в скоро време ще направим. Ако имам време ще заснема и видео. 1 Цитирай
Rezachka Отговорено Март 10 Отговорено Март 10 Това е което аз съм пробвал, вместо да зареждам импулси един по един на юзър слотовете на процесора: Връзвам XLR изхода който е без кабинет симулация към компютъра и през NadIR си човъркам докато си избера импулс, че е по-бързо и удобно. После избрания си го зареждам вече в процесора и не съм чул разлика. 3 Цитирай
musicman Отговорено Март 19 Автор Отговорено Март 19 Ето още един производител на IR-и. York Audio 1 Цитирай
Voidhanger Отговорено Март 20 Отговорено Март 20 (Редактирано) Богренските са яки, Зила са готини, ValhalliR, OWNHammer, на Otto Audio са много яки. Редактирано Март 20 от musicman Без торенти моля! 1 Цитирай
Rezachka Отговорено Март 20 Отговорено Март 20 Не знам дали не идва малко като оф-топик, но Ола май най-после се усети че импулса му е мега басов (след 10 мин 20 сек) Цитирай
Voidhanger Отговорено Март 22 Отговорено Март 22 Приятно впечатлен съм от York Audio IRs. Звучат страхотно, в момента разбичвам с Neural DSP Omega Granophyre. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Март 24 Отговорено Март 24 А за акустична китара може ли да препоръчате нещо? Искам да се отърва от звука на едно плякащо пиезо ... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 25 Отговорено Март 25 Намират се и такива. Имаше някакъв сайт с безброй IRs за кухарки, мога да потърся линка... Цитирай
musicman Отговорено Март 25 Автор Отговорено Март 25 С уговорката, че не съм ги пробвал все още: http://acousticir.free.fr - безплатни https://worshiptutorials.com/acoustic-guitar-impulse-responses/ - има и безплатни https://www.choptones.com/collections/acoustic-ir - скъпички https://www.3sigmaaudio.com/acoustic-impulses/ - платени 2 Цитирай
Recommended Posts