Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Във фукнята на китаристите започна един разговор, който мисля, че е за отделна тема. А именно споделете от къде намирате IR-и. 

Ето моите любими:

header_main_product.png?v=13219152591641

RedWirez - това са едни от първите IR, които си купих. Още ги ползвам. Имат си приложение - mixIR3, което улеснява ползването на IR-ите. Например на какво разстояние да е микрофона от говорителя, модела на микрофона и т.н, които иначе трябва да ги търсите по папките. Това важи и за другите софтуери по-долу.

fractal_logo.png

Fractal Audio

От тук също съм си купувал разни неща, хубавото е че стават и за AXE-FX процесори. Не че другите не стават ама да кажем, че тези са направени с идея да се ползват от техните процесори. Имат безплатно приложение за ползване на IR-и, което е най-добре да се използва с новия им формат DynaCab. Но добрата новина е че ако ползвате DynaCab, после може да си запазите резултата като обикновен IR.  

OwnHammer-Logo_Homepage-Banner.jpg

Own Hammer е един от първите производители на IR-и. Има доста добри и при него. Не ми е известно да има собствено приложение.

product_speakermix-pro.jpg

Celestion произвеждат и IR-и освен говорители. Някой казват, че техните IR-и са най-точни. Те също си имат приложение, което е направено да се ползва основно с техния формат DSR, но отваря и обикновени IR-и. Celestion продават както DSR, така и обикновени IR-и.

Отговорено

Други добри марки импулси, за които съм чувал са Choptones, Ownhammer, Line6, Amalgam, ML, Tonecraft, Tonejunkie, YorkAudio. Важно е да се спомене също, че за да се постигне максимална детайлност на звуковата картина е добре да са 48kHz/24bit (поне), разбира се, ако човек чува/търси разликата ... 

Отговорено

А да ви питам, че имате външни машинки за IR-и – правили ли сте експеримент един и същи IR през няколко различни устройства (PC vs IR loader vs AxeFX) да речем? Би трябвало да има разлики, предвид различните конвертори/буфери/филтри/АЧХ на всяка аудио карта и т.н. ... по-скоро разликите заслужават ли си или попадат в графата "онези липсващи 3%" дето мога да си ги създам с EQ/корекция и т.н.?

Отговорено

Не съм правил "лабораторни" тестове, но не съм забелязал джаджите да звучат по-добре/зле от компа. :)

Имат други кусури (поне моите, че са от евтините) - не работят с линейни нива, нямат XLR изход с траф, едното е само моно и от сорта.

Отговорено
Преди 3 часа, Koobenot написа:

А да ви питам, че имате външни машинки за IR-и – правили ли сте експеримент един и същи IR през няколко различни устройства (PC vs IR loader vs AxeFX) да речем? Би трябвало да има разлики, предвид различните конвертори/буфери/филтри/АЧХ на всяка аудио карта и т.н. ... по-скоро разликите заслужават ли си или попадат в графата "онези липсващи 3%" дето мога да си ги създам с EQ/корекция и т.н.?

Не сме но в скоро време ще направим. Ако имам време ще заснема и видео.

Отговорено

Това е което аз съм пробвал, вместо да зареждам импулси един по един на юзър слотовете на процесора: Връзвам XLR изхода който е без кабинет симулация към компютъра и през NadIR си човъркам докато си избера импулс, че е по-бързо и удобно. После избрания си го зареждам вече в процесора и не съм чул разлика.

• 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Богренските са яки, Зила са готини, ValhalliR, OWNHammer, на Otto Audio са много яки.

Редактирано от musicman
Без торенти моля!
Отговорено

Не знам дали не идва малко като оф-топик, но Ола май най-после се усети че импулса му е мега басов (след 10 мин 20 сек)

Отговорено

С уговорката, че не съм ги пробвал все още:

http://acousticir.free.fr - безплатни

https://worshiptutorials.com/acoustic-guitar-impulse-responses/ - има и безплатни

https://www.choptones.com/collections/acoustic-ir - скъпички

https://www.3sigmaaudio.com/acoustic-impulses/ - платени