Jump to content
Българският форум за музиканти

Музикална взаимопомощ


Koobenot

Recommended Posts

Извинявам се за калпавите изпълнения, но наистина съм ги докарал, колкото да се разбере темичката. От опит знам, че ако ги зауча неправилно- моторика, пръстовка... после ще ми е по- трудно по ноти. Давайте идеи, някой ако е чувал нещо подобно и знае какво е. Когато ги карахме на две-три китари по бригади и купони беше съвсем друго. Дори се замислям да си запиша акомпанимента и да наслагвам и издевателствам върху него. И пак ще е добре, да го направя поне в правилната тоналност, а по възможност и по правилните ноти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Благодаря! Добра отправна точка.

Как мога да харесам нечий пост?

Редактирано от Koobenot
цитиране на предходното мнение
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Тропчо С "бутонът-сърце" в долният десен ъгъл на всеки пост.

P.S. Ако обичате не цитирайте предходното мнение, а просто дайте стрелка нагоре("^").

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето как изглежда бутонът, има и четири реакции. Цитирал сте постът на колегата yamaha, който е точно над вашият. Това не е нужно и се прави с цел прегледност.

image.png

image.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кобенот.

Сега се сещам, че е много възможно да нямам бутонче със сърчица, муцунки, може би и стрелкички, понеже съм пресен-пресен тук и нямам форумни права. Случвало ми се е по други форуми, май имаше такава рестрикция.

Бъди здрав! Страхотен и полезен форум е това. Не като движение (явно на старите кримки ви е писнало да се занимавате) а като систематизирана информация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Тропчо Благодаря за добрите думи. Всъщност си прав, възможно е след определен брой одобрени мнения да се отключва тази функционалност. @musicman знае най-добре. 

2 hours ago, Тропчо said:

Не като движение (явно на старите кримки ви е писнало да се занимавате) а като систематизирана информация.

Истината е, че доста хора забягнаха по Фейсбук групите, YouTube, Reddit,  други животът ги понесе в някаква посока и спряха да пишат, на трети им писна и се обидиха, че някой им бил отговорил остро на мнението, пети пък вече не са между нас ... освен това расте ново поколение, за което форумите са като телефонът с шайба, има множествено причина за това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е ясно. Проблемът с "бързите и непосредствени връзки", примерно Фейсбук е, че там не можеш да откриеш нужната информация сред огромната плява. Каквото и полезно да се качи там, след два дни е затрупано от снимки, сърчица, мечета и прочее. Форумите тепърва ще бъдат оценени от хората, на които им е нужна информация и подкрепа. Имам опит в други области, вервай ми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста зле става изнамирането на инфо. Не знам дали ви е направило впечатление, че напоследък и с търсачките е много трудно да се намери нещо "по-така". А дори и съвсем нормално. Бастуните от Гугъл от бая време филтрират яко, но май не само те. Или просто народа масово започна да се скатава по тематични малки групички из разни Дискорди, Телеграми и от сорта. Доста от тях платени. Даже от торент тракерите нещо ми се струва, че има голям отлив... :wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Има нещо вярно. Около 2005-2006 г. като беше бумът на интернет съдържанието, нямаше нито една социална мрежа с толкова много функционалности и сериозно налети пари в маркетинг, реклама и т.н., съответно хората започнаха да се организират по форуми, какъвто е и нашият ... като че ли чатовете се използваха повече за запознанства и игри, не толкова за обмен на информация, съответно Гугъл и компания индексираха яко и с правилните ключови думи човек можеше да стигне до това, от което се интересува. Към днешна дата обаче Фейсбук погълна доста потребители и веднъж останали там, рядко биха се регистрирали някъде другаде – там са им приятелите, семейството, снимките, видеата, търсенето на събития и т.н., съответно цената която трябва да плати един обикновен потребител става твърде голяма да ползва няколко платформи едновременно и затова и индексирането в Гугъл намаля, просто защото хората отидоха в някакви други канали. За торентите според мен причините са няколко – едно, че търсачката не ги индексира толкова, освен ако не ровиш доста и със зор, от друга страна има отлив на потребители и от там, забелязвам, че хората, които имат горе-долу читава работа се научиха да ползват и Netflix, Spotify, Playstation и т.н. и не се разразяваха такива масови техничарски дискусии както на времето: "кои dll файлове да заменя за да хакна програма/игра/среда за разработка и т.н." За щастие обаче има все още алтернативни начини за комуникация, както и Deep Web, но никога не съм ходил там да търся.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

То-о-о-о, всеки "бум" си има и "отлив". Да не стане, накрая, пак да си се събираме по мазета и тавани, не щото ни е страх комшията да ни изтропа на ДОТ, че слушаме Крокус, ми щото ни е писнало от заобикалящата действителност. Заформянето на малки, затворени групички със сходни интереси в интернет пространството е първата стъпка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.