Jump to content
Българският форум за музиканти

Custom guitar


apoplexia

Recommended Posts

Привет. 
Захванах се с лютиер за къстъм електрическа китара. За сега съм се спрял на тяло от орех. Нек 5 пластов венге и пърпъл харт, фретборд венге.  Изчетох доста материал, споделя се,че е тежко дърво с ярък звук, добри ниски.  
Ще се радвам на коментари, понеже не съм пробвал никога подобен инструмент. 

Поздрави
 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно като постнах видеото си помислих: ей сега някой мод 100% ще се включи с изказване от рода на "тоя нищо не разбира". То тук всичко от 20 години насам е "едно си баба знае, едно си баба бае", но все пак си е вашия форум, и никой не твърди че тук мненията са само обективни.

Все пак, ако направиш някакво по-умно изследване, ще се радваме да видим/чуем.

Редактирано от Rezachka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пак останах с чуденка. Има много дискусии по темата влияе ли дървесината или не. 
Всичките ми китари са махагон и смяната на микрофоните влияе много. Не съм пробвал никога орех и не знам как е като усещане. Вероятно при ел китарите дървото има значение повече ако не са включени към амп… 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От скромния ми опит с китарите, дървото оказва влияние върху sustain-а на тона и подозирам, че в някаква степен допринася за още хармоници в богатството на сигнала в комбинация с достатъчно детайлни адаптери. Все пак, колкото по-изцъклена става музиката ми се струва, че дървото ще има по-малко значение. Ако целта в живота ти е да свириш binary math metal в Drop C през AxeFX и възможно най-пластмасовият подбран amp и кълцаш някакви djent рифове с активни адаптери, надали ще му чуеш "гласеца" в сравнение да свириш jazz/blues/fusion в стил Wes Montgomery/George Benson/Lee Ritenour да речем през лампов усилвател. Не съм се занимавал с лютиерство, но ако си представя, че задачата ми е да създам китара, първо бих се попитал за какво и как ще се ползва тази китара и тогава ще търся материалите, а не просто да направя "някаква" китара и като дойде Гошо Мешугата от бандата "Демоническа злоба" да ме пита: "Каква за бога е тая талпа?", пък аз съм направил hollow-body китара. :greenball:Ей тука нагледно според мен Гери Муур го обяснява:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От моя гледна точка лютиера трябва да притежава машини с ЦПУ,голям набор от екзотични дървета и електронни измервателни прибори.Също не на последно място бояджийски познания.Инак продукта,който ще изработи ще има значителни отклонения от желаните параметри.Да твърдиш,че може на ръка да се направи нещо,като с машина е смешно.В големите фабрики от общата продукция се подбира от ОТК най доброто и се брандира,като Къстъм,средна работа,като Стандарт и останалото,като ширпотреба.Едно е да избереш от 1000 инструмента 50 и съвем друго да изработиш 50 еднакви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.