apoplexia Публикувано Август 5, 2023 Публикувано Август 5, 2023 Привет. Захванах се с лютиер за къстъм електрическа китара. За сега съм се спрял на тяло от орех. Нек 5 пластов венге и пърпъл харт, фретборд венге. Изчетох доста материал, споделя се,че е тежко дърво с ярък звук, добри ниски. Ще се радвам на коментари, понеже не съм пробвал никога подобен инструмент. Поздрави Цитирай
Voidhanger Отговорено Август 6, 2023 Отговорено Август 6, 2023 Тоя пич прави много яки изследвания и за говорители, кабинети и т.н. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 6, 2023 Отговорено Август 6, 2023 Според мен са най-малоумните "изследвания" в историята на Ютюб поне... 1 1 Цитирай
Rezachka Отговорено Август 6, 2023 Отговорено Август 6, 2023 (Редактирано) Точно като постнах видеото си помислих: ей сега някой мод 100% ще се включи с изказване от рода на "тоя нищо не разбира". То тук всичко от 20 години насам е "едно си баба знае, едно си баба бае", но все пак си е вашия форум, и никой не твърди че тук мненията са само обективни. Все пак, ако направиш някакво по-умно изследване, ще се радваме да видим/чуем. Редактирано Август 6, 2023 от Rezachka 1 Цитирай
apoplexia Отговорено Август 6, 2023 Автор Отговорено Август 6, 2023 Аз пак останах с чуденка. Има много дискусии по темата влияе ли дървесината или не. Всичките ми китари са махагон и смяната на микрофоните влияе много. Не съм пробвал никога орех и не знам как е като усещане. Вероятно при ел китарите дървото има значение повече ако не са включени към амп… Цитирай
Koobenot Отговорено Август 7, 2023 Отговорено Август 7, 2023 От скромния ми опит с китарите, дървото оказва влияние върху sustain-а на тона и подозирам, че в някаква степен допринася за още хармоници в богатството на сигнала в комбинация с достатъчно детайлни адаптери. Все пак, колкото по-изцъклена става музиката ми се струва, че дървото ще има по-малко значение. Ако целта в живота ти е да свириш binary math metal в Drop C през AxeFX и възможно най-пластмасовият подбран amp и кълцаш някакви djent рифове с активни адаптери, надали ще му чуеш "гласеца" в сравнение да свириш jazz/blues/fusion в стил Wes Montgomery/George Benson/Lee Ritenour да речем през лампов усилвател. Не съм се занимавал с лютиерство, но ако си представя, че задачата ми е да създам китара, първо бих се попитал за какво и как ще се ползва тази китара и тогава ще търся материалите, а не просто да направя "някаква" китара и като дойде Гошо Мешугата от бандата "Демоническа злоба" да ме пита: "Каква за бога е тая талпа?", пък аз съм направил hollow-body китара. Ей тука нагледно според мен Гери Муур го обяснява: Цитирай
chris_barnes Отговорено Август 7, 2023 Отговорено Август 7, 2023 Дано имаш здрава гърбина с таз' орехова китара. Цитирай
Ламби Отговорено Август 8, 2023 Отговорено Август 8, 2023 От моя гледна точка лютиера трябва да притежава машини с ЦПУ,голям набор от екзотични дървета и електронни измервателни прибори.Също не на последно място бояджийски познания.Инак продукта,който ще изработи ще има значителни отклонения от желаните параметри.Да твърдиш,че може на ръка да се направи нещо,като с машина е смешно.В големите фабрики от общата продукция се подбира от ОТК най доброто и се брандира,като Къстъм,средна работа,като Стандарт и останалото,като ширпотреба.Едно е да избереш от 1000 инструмента 50 и съвем друго да изработиш 50 еднакви. 1 Цитирай
Recommended Posts