Ламби Отговорено Август 5, 2023 Отговорено Август 5, 2023 Какво ли не бих дал за амп който сваля тапети.Просто такъв няма проектиран.Ампа е такъв,какъвто е и усилваш колкото е необходимо.За тези на които намален амп им звучи,като проц да си свирят на кутийките няма никакви драми.Свиренето вкъщи на всякакъв инструмент е шумно занимание.Това на китара поне може да се намали.Какво да каже бай Спас с тромпета,Леля Снежа с Рояла,Коста с Барабаните или някой акордеонист на три ракии. 1 Цитирай
TONY Отговорено Август 5, 2023 Отговорено Август 5, 2023 (Редактирано) Тази тема е за коша! 2023-та година сме! За вкъщи има прекрасни практис ампове. (Roland, Vox, Yamaha, Marshall etc) За пианистите има прекрасни ел. пиана. А за барабанистите прекрасни електронни барабани. Ако сте някакви там (неадекватни към днешно време) пуристи и държите да репетирате на лампови ампове, акустични пиана и барабани, ами купете си или си постройте къща около града в който живеете и свирете, както Ви е кеф. 2023-та някак си не върви да разсъждаваш по Бай Ганьовски и да се мъчиш с накакви потенциометри в лупа. Спокойно може да си купиш един практис амп за вкъщи, един гиг амп за репетиционна, клуб, а ако случайно свириш често на открито пр. пред 500 човека и имаш подходяща кола и един фул стак. От доста време сме в ЕС, мислете като европейци. Редактирано Август 5, 2023 от TONY Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 5, 2023 Отговорено Август 5, 2023 Е, всеки си има своя рецепта и виждания. Аз например, вкъщи свиря със софтуер, на прилични мониторни колони. И ми се струва достатъчно добре, като за вкъщи. Някои предпочитат атенюатор. Трети предпочитат домашен практиз амп. Според мен, всички тези рецепти работят достатъчно добре, стига човек да знае какво прави, и все пак да може да свири поне малко. 3 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Август 19, 2023 Отговорено Август 19, 2023 Освен това от експерименти човек може само да научи, стига да няма пострадали. Цитирай
svet.k Отговорено Август 20, 2023 Автор Отговорено Август 20, 2023 Нали това беше първоначалната идея бре другари: дали нещо (някой) ще пострада? Цитирай
Koobenot Отговорено Септември 22, 2023 Отговорено Септември 22, 2023 On 8/5/2023 at 2:52 PM, Evtim Djerekarov said: Аз например, вкъщи свиря със софтуер, на прилични мониторни колони. Между другото ме подсети, че на времето @Baby Thomas беше обадил за една хитра хава с аудио интерфейс + лампов китарен предусилвател + читави IR-и, не знам дали е релевантна към днешно време, а и никога не съм пробвал. 1 Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Октомври 27, 2023 Отговорено Октомври 27, 2023 Здравейте, С лампов предусилвател за китара + аудио интерфейс + IR съм свирил дълго време вкъщи, за мен това е много добър вариант за запис в компютъра или просто за упражнения, стига да си харесвате преампа. Най-добре е да монитор-ва с добри слушалки, примерно M-Audio M50x, Sennheiser HD280 и подобните им. Нещо не мога да ги усетя нещата през монитори, може би не съм попадал на добри. Преди време си взех Torpedo Captor - с активен load - позволява безопасно да се включи целия амп, заедно с крайното стъпало и оттам пак в IR. Това е още по-добре като реализъм, но все пак хаби крайните лампи, така че лично аз го ползвам по-рядко. В днешно време софтуерните емулации /VST плъгини имат много високо ниво на реализъм, а удобството да напасваш в микса в реално време вече записаната партия през плъгина - не може да се замени от нищо (това не може да стане с ламповия преамп или амп). НО да отговоря на въпроса: Пробвай смело с EQ-то в loop-а, може да ти хареса, може и да не ти свърши работа. Ще разбереш като пробваш. Boss Ge7 ми е вършил работа. Нещо друго, което не видях да се споменава, а върши работа и то много добра (не ме отписвайте като луд, пробвайте) - overdrive камионче в loop-a. Например: TubeScreamer, Boss SD-1, мисля че и TC Electronic Mojo-mojo примерно ще сработи добре. Нацепваш ампа до нетърпими нива, оттам с level- контрола на драйв педала си намаляш звука колкото ти трябва, като с контрола за драйв може да добавиш допълнително лека компресия. Бонус - допълнителни тон-контроли (един или два, колкото има камиончето). С някои ампове работи добре, с някои не толкова - проверката ще покаже. Пак казвам, не го отписвайте това - имаше някаква статия в китарно списание по въпроса и там го описваха като "тайната на професионалистите" - ама не ми се рови да я търся. 2 Цитирай
Recommended Posts