Jump to content
Българският форум за музиканти

Eq с gain control в луупа?


svet.k

Recommended Posts

Какво ли не бих дал за амп който сваля тапети.Просто такъв няма проектиран.Ампа е такъв,какъвто е и усилваш колкото е необходимо.За тези на които намален амп им звучи,като проц да си свирят на кутийките  няма никакви драми.Свиренето вкъщи на всякакъв инструмент е шумно занимание.Това на китара поне може да се намали.Какво да каже бай Спас с тромпета,Леля Снежа с Рояла,Коста с Барабаните или някой акордеонист на три ракии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази тема е за коша!

2023-та година сме!

За вкъщи има прекрасни практис ампове. (Roland, Vox, Yamaha, Marshall etc)

За пианистите има прекрасни ел. пиана.

А за барабанистите прекрасни електронни барабани. 

Ако сте някакви там  (неадекватни към днешно време) пуристи и държите да репетирате на лампови  ампове, акустични пиана и барабани, ами купете си или си постройте къща около града в който живеете и свирете, както Ви е кеф.

2023-та някак си не върви да разсъждаваш по Бай Ганьовски и да се мъчиш с накакви потенциометри в лупа.

Спокойно може да си купиш един практис амп за вкъщи, един гиг амп за репетиционна, клуб, а ако случайно свириш често на открито пр. пред 500 човека и имаш подходяща кола и един фул стак.

От доста време сме в ЕС,  мислете като европейци.

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, всеки си има своя рецепта и виждания. Аз например, вкъщи свиря със софтуер, на прилични мониторни колони. И ми се струва достатъчно добре, като за вкъщи. Някои предпочитат атенюатор. Трети предпочитат домашен практиз амп. Според мен, всички тези рецепти работят достатъчно добре, стига човек да знае какво прави, и все пак да може да свири поне малко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
On 8/5/2023 at 2:52 PM, Evtim Djerekarov said:

Аз например, вкъщи свиря със софтуер, на прилични мониторни колони.

Между другото ме подсети, че на времето @Baby Thomas беше обадил за една хитра хава с аудио интерфейс + лампов китарен предусилвател + читави IR-и, не знам дали е релевантна към днешно време, а и никога не съм пробвал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравейте,

С лампов предусилвател за китара + аудио интерфейс + IR съм свирил дълго време вкъщи, за мен това е много добър вариант за запис в компютъра или просто за упражнения, стига да си харесвате преампа. Най-добре е да монитор-ва с добри слушалки, примерно M-Audio M50x, Sennheiser HD280 и подобните им. Нещо не мога да ги усетя нещата през монитори, може би не съм попадал на добри.

Преди време си взех Torpedo Captor - с активен load - позволява безопасно да се включи целия амп, заедно с крайното стъпало и оттам пак в IR. Това е още по-добре като реализъм, но все пак хаби крайните лампи, така че лично аз го ползвам по-рядко.

В днешно време софтуерните емулации /VST плъгини имат много високо ниво на реализъм, а удобството да напасваш в микса в реално време вече записаната партия през плъгина - не може да се замени от нищо (това не може да стане с ламповия преамп или амп).

НО да отговоря на въпроса:

Пробвай смело с EQ-то в loop-а, може да ти хареса, може и да не ти свърши работа. Ще разбереш като пробваш. Boss Ge7 ми е вършил работа.

Нещо друго, което не видях да се споменава, а върши работа и то много добра (не ме отписвайте като луд, пробвайте) - overdrive камионче в loop-a. Например: TubeScreamer, Boss SD-1, мисля че и TC Electronic Mojo-mojo примерно ще сработи добре. Нацепваш ампа до нетърпими нива, оттам с level- контрола на драйв педала си намаляш звука колкото ти трябва, като с контрола за драйв може да добавиш допълнително лека компресия. Бонус - допълнителни тон-контроли (един или два, колкото има камиончето). С някои ампове работи добре, с някои не толкова - проверката ще покаже. Пак казвам, не го отписвайте това - имаше някаква статия в китарно списание по въпроса и там го описваха като "тайната на професионалистите" - ама не ми се рови да я търся.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.