niki123bg Публикувано Април 5, 2005 Публикувано Април 5, 2005 Преди известно време се сдобих с нещо много готино - Lee Jackson 1000 (3x12AX7 all tubes). Много му се кефя и почнах да се зарибявам на темата. Я кажете кои са класиките в жанра? За Mesa Triaxis чухме, онова животинче V-Twin и то май стана ясно. Кои са останалите? Знам че има доста маниаци на тема лампи - ваш ред е бтв. Моля Ви - темата лампи срещу XYZ беше някъде другаде - не тук ... please Цитирай
wolfgang Отговорено Април 6, 2005 Отговорено Април 6, 2005 Peavey Rockmaster използван е като база за разработка на Ultra series amps, които предшестваха XXX, който вдъхнови Сатч за JSX :-) Цитирай
DILETANT Отговорено Април 6, 2005 Отговорено Април 6, 2005 Много добри отзиви съм чел за ADA MP-1, лампов китарен предусилвател с миди управление и с 2 лампи. Използван е от Пол Гилбърт и от Нуно Бетънкорт. За съжаление тази компания ADA вече не съществува. Въпросните предусилватели все още могат да се намерят да се продават в E-BAY или другаде в мрежата. Цитирай
Nikifena Отговорено Април 7, 2005 Отговорено Април 7, 2005 Много добри отзиви съм чел за ADA MP-1, лампов китарен предусилвател с миди управление и с 2 лампи. Използван е от Пол Гилбърт и от Нуно Бетънкорт.За съжаление тази компания ADA вече не съществува. Въпросните предусилватели все още могат да се намерят да се продават в E-BAY или другаде в мрежата. как ги няма бе ей ги http://www.adadepot.com/ че и схемите им ги имаше на сайта 1 време. сега не знам... имаше и модове за тях Цитирай
DILETANT Отговорено Април 7, 2005 Отговорено Април 7, 2005 Много добри отзиви съм чел за ADA MP-1, лампов китарен предусилвател с миди управление и с 2 лампи. Използван е от Пол Гилбърт и от Нуно Бетънкорт.За съжаление тази компания ADA вече не съществува. Въпросните предусилватели все още могат да се намерят да се продават в E-BAY или другаде в мрежата. как ги няма бе ей ги http://www.adadepot.com/ че и схемите им ги имаше на сайта 1 време. сега не знам... имаше и модове за тях Да, точно така и в този сайт се предлагат освен в E-BAY и то модифицирани, но това са преампи произведени кой знай кога, защото нови вече не се произвеждат. Това исках да кажа. Цитирай
wolfgang Отговорено Април 9, 2005 Отговорено Април 9, 2005 никой не спомена Marshall JMP-1 в производство е сигурно към 10-15 години вече, ако не са и повече ... Цитирай
synchu Отговорено Април 9, 2005 Отговорено Април 9, 2005 И H&K Tubeman и Access да вметна само от любимата ми компания. Коch Pedaltone също. А иначе от тез, които не съм пробвал - много ми се иска да пробвам Engl E580, Egnater IE4, & Bogner Fish. Цитирай
metalhammer Отговорено Април 9, 2005 Отговорено Април 9, 2005 (Редактирано) Хаиде и аз да се разпиша matchless_hotbox ве4е не се произвежда бед кет x-treme tone грууви тюбс trio p.s. забравих mesa boogie V -1 bottle rocket Редактирано Април 9, 2005 от metalhammer Цитирай
kitaratapesho Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 (Редактирано) Я да ъп-на една стара тема. Я раздуйте за няколко модела лампови преампа. По-скоро да ме насочите към нещо. Интересува ме машинка с хубав чист тон - тоест не се интересувам от качествата и с тежък дист или овърдрайв въобще. И един въпрос - има ли лампови предусилватели с лампи 6Л6 ? Предполагам, че не, ама да си питам все пак.... Митак, Ники, цялото кралско войнство - включете се смело Мерси предварително! Петър Редактирано Ноември 22, 2007 от kitaratapesho Цитирай
synchu Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 Няма как да са с 6L6, защото те са крайни лампи, разби'йш ли и ще опържат дивайсчето - в рамките на шегата. Бих те посъветвал да чуеш/погледнеш Koch Pedaltone - мисля, че ще ти свърши работа. Ето един мноо вехт семпъл отпреди хиляда години (още нямаше Sonar дет се вика) записван директ, смесван е на Boss BR532 преносимо студийце с вградения reverb там каквото имаше http://media.putfile.com/Koch-Sample---tso Имайки предвид, че китарата тук е Washburn N2, мисля че при една hollowbody или махагон, звукът ще стане мноо 'жаз .. Цитирай
musicman Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 Разчистих темата от офтопика и оставих есенцията. Смятам, че е доста интересна и полезна! Сега да кажа и аз нещо по темата: Пешо, в щатите има доста лампови преампчета. Ето на какво съм хрърлил око аз - Damage Control и по-специално womanizer-a (като за теб) и demonizer-а (за бруталяги) Цитирай
TONY Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 ^^ Пешо - мисля, че имаше транзисторен преамп на Политон, или направо си вземи Политон комбо (например минибрут) - ампа на Джо Пас. Според мен - за джаз транзиторно е по - добре от лампово ( да не почваме вечната дискусия - всеки си има собствени предпочитания (ясно, лампови меса и фендер - също са ОК)). За джазхоруса си знаеш, Галиен - Крюгер - също ще ти върши идеална работа. Хюс и Кетнер - транзисторни комба - също. Хюс и Кетнер - аттакс или тюбмен преамп - - чистия канал им е трани, драйва лампов - просто идеал за теб. Като си в Щатите - там има и разни бутикови истории - може да се огледаш , да пробваш. Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 Понеже споменаваш че ти трябва за чист канал,моето мнение да избягваш неща като Хюс и Кетнер Атакс(извинявай Тони,лично мое мнение),минаха ми три ,четири през ръцете и досега достатъчно добър чист канал от тях не съм чул.От приампите,които съм имал и пробвал по обстойно,най добре,в мойте разбирания за чисти,мек и топъл джаз тон,се вписваше Меса В Туин.Друго хубаво качество му е че се държи страшно добре в миксер,което би могло да бъде много полезно в условията на набързо спретнат гиг.Моята отценка за чистия му канал е 10/10(като за приамп де,за драйва според мен има още да какво да се желае).И изобщо винаги ,когато свиря без драйв и с полуакустичната ми китара,предпочитам чистия саунд на Бугитата.Досега съм имал 3 и от всички съм оставал неизменно много доволен p.p.Предполагам че в Щатите може да се намери много евтино вече,защото е доста старичък Цитирай
Black Bird Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 Имам Peavey Rockmaster Велик е! Цитирай
musicman Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 Темата е за ЛАМПОВИ ПРЕАМПОВЕ !!! Не за кубета, транзистори и крайни ампове ! Цитирай
Recommended Posts