Benita Публикувано Ноември 23, 2022 Share Публикувано Ноември 23, 2022 Здравейте, Търся насоки какво да търся за ученик в музикално училище като допълнително пиано. Има си основно пиано, на което си подготвя и провежда уроци, но ми се иска да има и в стаята си нещо с прилични параметри, което да е под ръка когато има порив да изсвири нещо, да си извади ноти или да си композира.... Идеята е да стимулирам тийнеджърската душа, която без принуда не напуска стаята си за да стигне до голямото пиано Ще съм благодарна за насоки какво би било полезно за описаната цел. На този етап търся нещо бюджетно втора ръка, предполагам, а всъщност не знам какви параметри да задам на търсенето. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Ноември 23, 2022 Share Отговорено Ноември 23, 2022 (Редактирано) Преди 6 часа, Benita написа: На този етап търся нещо бюджетно втора ръка, предполагам, а всъщност не знам какви параметри да задам на търсенето. Ами като начало задайте поне най-важния параметър - до каква цена. Всъщност пиано ли точно търсите (88 тежки клавиши) или нещо с клавиатура, на което да може да си композира и да се забавлява? Купуването на инструмент втора ръка крие някои подводни камъни и е добре да го тествате обстойно до последния клавиш преди да го купите. Освен това хвърлете един поглед и върху останалите подобни въпроси в раздела, тъй като вашата тема е поредната, в която отново ще дадем същите съвети, както и в останалите теми. Редактирано Ноември 23, 2022 от yamaha 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Benita Отговорено Ноември 24, 2022 Автор Share Отговорено Ноември 24, 2022 Благодаря за отговора! Всъщност и аз исках да си изясня някои неща за да търся допълнително информация.... дали ще е необходимо да е с тежки клавиши, след като няма да се ползва за основно, дали може да е с 61 клавиша... Дали да е нещо по-компактно, което да може да носи лесно със себе си, ако и скимне или това, че е компактно ще компенсира с липса на някакви други екстри.... Моите познания са съвсем лаишки, както си личи по въпросите ми Това което разглеждам като обяви е много хаотично и виждам, но да кажем до 300-400 лв. Излизат ми и много стари модели, които почти са ми набори :))) но предполагам толкова стари не е удачно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Ноември 24, 2022 Share Отговорено Ноември 24, 2022 Да, с втората ръка техника трябва да се внимава, ако нямате опит или няма кой да ви помогне с теста, изобщо не се занимавайте, ще купите нещо полуработещо и после ще се проклинате. Според мен възможно най-евтините, с тежка клавиатура, които да не е за боклука са тези ... особено ставайки дума за дете: https://www.thomann.de/be/casio_cdp_s110_bk.htm https://www.thomann.de/be/yamaha_p_45_b.htm Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Benita Отговорено Ноември 24, 2022 Автор Share Отговорено Ноември 24, 2022 Koobenot, благодаря! Детето вече има 10-ина години свирене и вероятно ще ми помогне с отговорите какво ще и е полезно или интересно, но ми се искаше да я изненадам. За това си позволих да питам, като допълнение на основното пиано какво би било полезно или стимулиращо за тийнейджър на 15. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Ноември 24, 2022 Share Отговорено Ноември 24, 2022 А каква музика свири? Съвременна или класическа? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Benita Отговорено Ноември 24, 2022 Автор Share Отговорено Ноември 24, 2022 По задължение свири класическа, за удоволствие - съвременна - поп, рок, джаз... Иска ми се да има възможност да експериментира във всеки момент, в който и където поиска. Пък с времето сама да започне да иска да си подобрява арсенала. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Ноември 25, 2022 Share Отговорено Ноември 25, 2022 (Редактирано) Мисля, че схващам накъде биете. Аз бих препоръчал един от тези два модела: Roland GO:PIANO - доближава се повече до класическото пиано, като звуци, но има и някои модерни Roland GO:KEYS - доближава се повече до съвременните електрически пиана/органи като звуци, има и някои синтезатори и е по-подходящо за модерна поп/фънк/соул/техно музика Колегата @CyberGene мисля, че имаше едно от тези двете, той може да даде по-адекватна информация. И двете са леки преносими, звучат окей за парите си. По въпроса за броят на клавишите - обикновено повечето с 61/73/76 клавиша са лесни за пренасяне, ако човек свири по групи/фестивали/концерти или дори в някоя маза с приятели за кеф е супер удачен вариант, аз лично съм носил с колело 61 клавиша на гръб и няма проблеми. Недостатъка на по-малкото клавиши е, че в повечето случаи клавиатурата е полу-тежка и няма допира и усета на акустичното пиано, което при по-млади неопитни свирачи може да развали пръстовката или да доведе до омързеляване на свирача, като се докосне до тежка отново. Ако момичето ще групарства или ще се събира да свири с дружки, тоя модел е окей. За експерименти вкъщи също става, но ако клони повече към класическата музика, по-скоро нещо друго с тежка клавиатура. Редактирано Ноември 25, 2022 от Koobenot 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Ноември 25, 2022 Share Отговорено Ноември 25, 2022 Имах за малко Go:Keys и мисля, че ще свърши работа за това. Иначе казват, че подобен и дори по-добър е Casio CT-1S, но не го виждам да се продава вече. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Ноември 25, 2022 Share Отговорено Ноември 25, 2022 @CyberGene А кое не те изкефи? Върна ли го? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Ноември 25, 2022 Share Отговорено Ноември 25, 2022 (Редактирано) преди 23 минути, CyberGene написа: Иначе казват, че подобен и дори по-добър е Casio CT-1S, но не го виждам да се продава вече. Има го в Динакорд и в трите цвята - бял, червен, черен. П.П. Между другото поддържа и безжично предаване на данните по BT с тази джаджа. Редактирано Ноември 25, 2022 от yamaha 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Ноември 25, 2022 Share Отговорено Ноември 25, 2022 Ако ще се минава на вариант "композиция и забавление", истинската забава започва, когато имаш възможности за авто-аранжимент, а в този ценови клас вариантите с Касио са CT-S100/200/300/400, които отново ги има в Динакорд, съответно с цени 199/259/330/467 лв., с уговорката, че първите два са без динамика, така че по-удачен вариант е някой от вторите два. Иначе всичките от S-серията са лесно преносими и могат да работят с батерии. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Benita Отговорено Ноември 25, 2022 Автор Share Отговорено Ноември 25, 2022 Много благодаря за предложенията и описанията. Даже и в бюджета мога да се вместя с последните модели, ако не се бавя и използвам намаленията Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Ноември 25, 2022 Share Отговорено Ноември 25, 2022 1 hour ago, Koobenot said: @CyberGene А кое не те изкефи? Върна ли го? Аз го купих за 2-3 годишната ми дъщеря, на нея не ѝ беше интересно. На мен ми дойде малко ненужен 😀 Продадох го за детето на познати, което почна някакви уроци. Не знам какво стана. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Ноември 27, 2022 Share Отговорено Ноември 27, 2022 @Benita Аз бих взел Roland-а, звуците му са по-вдъхновяващи, на това Касио звучат малко изкуствено. Както и да е, дайте ни обратна връзка, като изберете нещо! Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts