Jump to content
Българският форум за музиканти

Neural от компа със истински кабинет


Voidhanger

Recommended Posts

Предварително се извинявам за тъпия въпрос. Чудех се, как мога да изкарам звук от компа от Neural симулациите през истински кабинет? Имам аудио интерфейс Motu M2.

Какво е липсващото звено във веригата и как се връзват нещата?

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От компа можеш да изкараш сигнал с китарно или линейно ниво. За да захраниш говорителя ти трябва крайно стъпало (power amp). Ако колоната е китарна трябва да изключиш спийкър сим/импулсите от софтуера. Или да ползваш от тези новите FRFR колони.

Чудя се каква ще е файдата, какво смяташ, че ще постигнеш с този сетъп (освен просто проба за идеята да се експериментира, де)...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не видях смислен довод или задълбочен анализ за разликата между китарен FRFR и скъп PA многолентов монитор. Това, което очевидно ми прави впечатление и ме кара да си мисля, че е маркетингов трик са следните факти:

  • Цената на FRFR китарен кабинет е завишена спрямо PA озвучително тяло с подобни параметри
  • Има кабинетоподобна опаковка, да те кара да се чувстваш значим, ужким, че свириш през такъв
  • Макар, че я броят за flat, в сравненията, които съм виждал звучи малко по-V-shaped (повечеко бас и високи) като EQ спрямо PA многолентовите озвучителни тела

Смисъл от FRFR китарен монитор аз виждам единствено за live участия и то в случаите, когато свириш през процесор. Както и при PA системите има пасивни и активни. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ако си в апартамент и си хрисим съсед и не искаш да тровиш хората добри монитори/слушалки са напълно достатъчни, ако си в къща с двор и не те е еня за никого и 4x12" с лампов усил0вател става. :D Аз я карам на слушалки и съм доволен от Neural DSP, от комесриалните според мен доста реалистично се представят.

Редактирано от Koobenot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, на мен единствено идеята Neural -> DI -> poweramp (ss or tube) -> китарен кабинет ми се струва смислена за репетиции и за а живо (евентуално, за записи, ако се получава искания саунд). Но за вкъщи.... защо?!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми се струва, че питащият иска да чува вкъщи добре китарата. За мен сносни монитори са достатъчни, ако става дума за симулации, хората в Neural DSP са се погрижили да имаш production ready sound, най-много да обереш некоя друга цвърчалка над 10 kHz, примерно дококлото съм експериментирал с Fortin Nameless, представлява моднато Плекси "на стероиди" за металургични прояви ... Високите му среди са малко преекспонирани по мой вкус, и си го изчиствам леко, ама само толкоз. Между другото, @Voidhanger, в какъв стил ще твориш?

Редактирано от Koobenot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз си свиря всичко, квото ми е на душа. Напоследък стъргам блек метъл, упражнявам си тремолото😁

Акустични забежки също ме спохождат. Аз още от миналата година се чудя за бюджетни монитори - нещо до 600 лева макс, но междувременно си взех един Епифон Файърбърд, че ми беше мерак, ама много много не го ползвам. Чудя се дали да не го сменя за една Yamaha Pacifica 611HFM? Доста приятна китарка ми се струва,с P90 в нека и хъмбъкер долу. Иначе пък, звука на Епифона е уникален, цялата китара е супер направена и звучи мого яко. И е много яка за свирене, ама съм си пуст метъл...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От тия на Neural DSP най-универсалния ми се струва този на Petrucci, има всички възможни канали и ефекти, които повечето хора ползват + симулация на пиезото му, за акустични хави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е аз съм скръндза и си ги изтеглих наличните от братушките в Россия. Най-много ползвам Nolly, Fortin,Cory, Omega....абе според настроението. Дано скоро да качат и новите/лисващите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ли да вмъкна един въпрос в темата. През каква Операцианна Система ги ползвате тия софтуери, чини ми се че всичко е за Windows. А аз премих на Линукс и ми е по мирна главата от към софтуер. И не го ползвам компютъра за свирене. Дали има някой опит с Линукс и китара?

Редактирано от a_panov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен е Боза 7/10, преживявам недъзите й и съм се научил да се боря с нея. Мислил съм си някога да мигрирам към Hackintosh евентуално и може би един ден истински Мак с Apple-ски OS, ама да видим ... Пробвал съм Linux, но съм се сблъсквал с два проблема там - липса на драйвери и съмнителни DAW-ове писани от ентусиасти и така и не се влюбих за свирене/продуциране. Дори да пуснеш по неведом път някой външен аудио интерфейс, трябва да станеш и специалист по рутиране на сигнали. Ами съжелявам, искам в свободното си време да седна и да свиря, не да програмирам аудио потоци. За експеримента кефи според мен, ама само толкова ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с Уин 10-ка и всичко ми върви прекрасно. Компа ми е на годинка, новичък с добри компоненти и нямам оплакване. Ползвам Рийпър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дните на Хакинтош са по-скоро към края си предвид това, че Apple зарязаха Интел платформата от около вече май 2 години ще станат. Ясно е, че все още може да се сглоби нещо и да не се ъпдейтва, но всякакъв нов хардуер няма да има поддръжка и ъпгрейдите ще са по-скоро невъзможни. Също така рано или късно по-нова версия на примерно Logic Pro или FCPX ще иска и нов ОС, който няма да е "Хакинтош съвместим". Предимство е, че на същото желязо по всяко време може да решиш да си сложиш Уин. Недостатък - същото нещо. 😂 Като човек строил не един и два Хакинтоша за собствени и други цели мога да кажа, че има предимства (производителност, цена, липсват кретении откъм охлаждане/throttling), но не всичко е цветя, рози и еднорози 😜. Има и доста подводни камъни и/или откровено дървени и дразнещи моменти.

Инак по-конкретно относно ОС модела - macOS определено е по-добре замислената и реализираната система за работа с аудио и видео. А и като цяло. Последните macOS не съм ги тествал, защото вероятно ще ми умре една камара софтуер, но като знам колко куци неща продължават да съществуват в Уин 10 - работата е ясна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.