Tomov Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 Във връзка с предното мнение, сори за офтопика... Един съфорумник тук, преди време се похвали, че му изработили електрическа китара от нищо и доста добри отзиви имаше, включително и за звука (не се сещам кой точно беше). А под скрап разбирайте гол материал, не боклук естествено. Също искам да попитам китарите в крайна сметка от какво са изработени, ако не от предварително направени заготовки... (с по-горните редове, не искам да остане впечатление, че се заяждам, далече съм от тази мисъл, последното изречение е въпрос) Цитирай
IgniteAll Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 Възможно е, но има и изллючения във всяко едно такова начинание. Може тази китара да е с много як звук в момента А и тя си има сантиментална стойност за Горъра. Той така се радваше като я започна и толкова нерви скъса. Аз лично искрено се радвам на хора с подобни инциативи и такива умения, защото ако не го можеш, накрая си става наистина китарен боклук. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 Във връзка с мнението на П.Давидов, мога да кажа, че няма смисъл всички китари да звучат невероятно страхотно, понеже не всички музиканти са богати професионалисти. За повечето хора е достатъчно китарата да има някакъв тон, и да е вярна. Другото вече е за про работа. Повечето кремони нямат добър тон за дисторшън, но звучат доста приятно за чисти партии(ако са сетъпнати като хората, разбира се). Цитирай
smartpeter Отговорено Февруари 13, 2007 Отговорено Февруари 13, 2007 Под скрап аз разбирам боклук, нещо негодно,непотребно, изхвърленс! Ако и механиката и електрониката са скрап в по горния смисъл то какъв звук може да се очаква от такъв инструмент? Виж за сантименталната стойнност, това е друго нещс! Колкото до звука с дисторшън смятям, че не дървесината е виновна а жалката електроника! Поздрави на всички! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 13, 2007 Отговорено Февруари 13, 2007 Е, тя се сменя лесно. Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 14, 2007 Автор Отговорено Февруари 14, 2007 Китарата е скапана заради плоския си като на класическа китара гриф и заради безумно големият action - струните са на 15 метра от грифа дори когато смъкна магарето до нула (то всъщност само така стои - още преди 15 години махнах смешните винтчета за вдигане нагоре). Всичко останало по китарата е в графа "поносимо". Тонът при свирене на сухо е доста приятен и като цяло дъската звучи добре. Купих я преди 15-16 години и дървото е сухо като барут. Интересното е, че тонът и се подобри след всичките ремонти. Ще запиша нещо с тази дъска да кажете как ви се струва като звук. Цитирай
Yah Отговорено Февруари 17, 2007 Отговорено Февруари 17, 2007 Ехе човек много яка китара си си издялкал с теслата направо върха и като си чета форома се вдахновявам да си издялкам и аз 1 китарка. и така докато си чета си отговорих на доста въпроси други си си отговорих с чичо Google но едно ме гложди и искам да питам. Адаптерите и магарето на какво горе долу растояние стрябва да са. има ли определено и при сяка китара как се изчисляват. щтото нарисувах си тука 1 страхотно дизаинче на китарка и ще се захващам да си я правя сега си търся дърва и инструменти. Аре с здраве и бира Цитирай
stratocaster Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 вчера взех от приятел непотребната му кремона - същата, като тази на Горера мисля да я стегна кораво, да я пребоядисам и да сложа хъмбъкер на бриджа обаче тя е рязана за наклонен сингъл......някакви идеи имате ли? мисля да сложа пикгард и върху него да хложа хъмбъкера? Цитирай
edgecrusher Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 вчера взех от приятел непотребната му кремона - същата, като тази на Горерамисля да я стегна кораво, да я пребоядисам и да сложа хъмбъкер на бриджа обаче тя е рязана за наклонен сингъл......някакви идеи имате ли? мисля да сложа пикгард и върху него да хложа хъмбъкера? Хубаво, ама помисли ли първо дали си струва усилията и инвестициите? Хъмбакер - 1 бр. Нови Ключове - 6 бр. (Не вярвам оригиналните да са някъде макар и близо да необходимия минимум) Нови Прагове - 1 комплект (Принципно съм забелязвал, че това е първото нещо, което дава фира при ел.Кремона) Пик-Гард - 1 бр. Боя .... Възхищавам ти се на ентусиазма! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 Абе зависи дали имаш време, и дали те сърбят ръцете. Хъмбъкер-30 лв. Прагове - 22лв. Ключове - такива, като за твоята глава 3+3 - около 20 лв. Пикгард - разноски 10-15 лв. боя - 30-ина лв за консумативи, най-много 40. около 120 лв. Още малко и си взимаш нова китарка, която изглежда много добре, може би малко по-добре от тази след цялата интервенция. Но за звука не знам - новите китари за по 200 не звучат особено добре, а това дали твоята ще звучи както трябва зависи от това, дали си попаднал на добре звучаща. Затова - слушай, и мисли.. Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 аз имам скуаиър стратокастер (стандарт серия) и орфей зебра (от отпадъчни материали - с разни махагонови трески), който сега тунинговам. Досега съм му правил подложка под грифа, малко оформяне и запълване на дупките от оригиналните адаптери, нов фингърборд и разни такива. Преди няколко дена сложих 1 бридж хъмбъкер и 3 струни за проба (в момента цялата китара е на голо дърво и кит) и сравних със скуаера - разликата е ОРГОМНА - орфея има много по-плътен и мощен звук!!!! Честно казано не очаквах че скапана бг китара от отпадъчни трески може да звучи мнооого по-добре от китара само от 3 парчета. Цитирай
stratocaster Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 (Редактирано) ами пичове, китарата ми харесва как звучи не е въпроса за 200 или 300 лева аз хубава китара, на която да свиря си имам за мен е важна тръпката да вдъхна живот на един отдавна отписан инструмент ето семпъл, кофти изсвирен, струните бяха ненормално високи и поне на 5 години http://media.putfile.com/kremona даже и на драйв ми харесва как звучи, макар че е с куцата БГ електроника ще и туря аз един димарциио днес свалих боята, изтъних грифа и махнах праговете за да изтъня и фингерборда префасонирах и главата скоро очаквайте снимки Редактирано Февруари 18, 2007 от stratocaster Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 18, 2007 Автор Отговорено Февруари 18, 2007 Прати ми грифа, ако окензаш китарата. PS: Междудругото, някъде в БГ продават ли се резервни грифове или тела на китари? Демек, има ли някъде български Warmoth? Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 18, 2007 Автор Отговорено Февруари 18, 2007 Ехе човек много яка китара си си издялкал с теслата направо върха и като си чета форома се вдахновявам да си издялкам и аз 1 китарка. и така докато си чета си отговорих на доста въпроси други си си отговорих с чичо Google но едно ме гложди и искам да питам. Адаптерите и магарето на какво горе долу растояние стрябва да са. има ли определено и при сяка китара как се изчисляват. щтото нарисувах си тука 1 страхотно дизаинче на китарка и ще се захващам да си я правя сега си търся дърва и инструменти. Аре с здраве и бира По принцип има много теории и формули за разположението на адаптерите - има там разни sweet spots и прочее, зависи и с колко дълга мензура е твоята китара и т.н. Виж това: http://www.till.com/articles/PickupRespons...x.html#position Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 Понеже стана въпрос за SCRAP по-рано, та да кажа, че(доколкото си спомням), когато човек започва да прави нещо оит начало, май му викаха "from scratch". А кое от двете, горере, си имал предвид, ти си по-наясно. Цитирай
Recommended Posts