apoplexia Публикувано Октомври 2, 2020 Публикувано Октомври 2, 2020 (Редактирано) Привет. Дойде ред за подновяване на поредния елемент от домашното студио. Понеже не съм ползвал никога по-скъпа звукова карта, бих искал да се допитам до Вас, с надежда за обективни мнения. Платформата е Windows 10. В момента ползвам Audient ID4, която започна да ме дразни последно време. Изискване в новата аудио карта е наличие на S/Pdif i/o, стабилен драйвер, USB. За момента съм набелязал RME Fireface UC и SPL Crimson 3 или нещо в този ценови диапазон, отворен съм за предложения. Ще помоля за идеи, мнения и препоръки. Поздрави! Редактирано Октомври 2, 2020 от apoplexia Цитирай
synchu Отговорено Октомври 2, 2020 Отговорено Октомври 2, 2020 RME. То и само това е достатъчно. RME и точка Има много дискусии относно звуковите характеристики, наличните функции, качествата на предусилвателите на различните марки и всеки има различен вкус и виждане за нещата. Но от гледна точка стабилност и латенция, мисля че RME винаги са били, ако не първи - то винаги в първата тройка. Използвам Multiface 2 от горе долу когато излезе - никога, никога не съм имал проблеми - мина успешно през доста конфигурации. И тъй като не мога да намеря читаво дъно с PCI слотове вече, в момента го използвам през PCI->PCIe адаптер - никакъв проблем. Имам и по-нов RME Raydat - също чудесно поведение, вкл. и в комбинация със старичкия Multiface 2. Между другото имам и споменатия ID4, който е приличен интерфейс сам по себе си. 3 Цитирай
apoplexia Отговорено Октомври 2, 2020 Автор Отговорено Октомври 2, 2020 Благодаря за коментара. Лично аз също клоня към RME, и сигурно ще е. Имам да чета още дали да е UC или UCX. От чисто любопитство, понеже влизат в ценовата категория, как се представят Antelope, и по-точно Discrete 4. Попаднах на мнения, че стабилността на драйверите им куца, но, мнения и мнения. Цитирай
wiseppman Отговорено Октомври 2, 2020 Отговорено Октомври 2, 2020 Но все пак, spdif-a е с чинчове, а не с bnc-та, поради което, мисля, че не би могъл да различиш звука и с хубав usb кабел. Аз бих взел focusrite, съвсем скоро идва новия Focusrite Clarett 8Pre USB (пак с чинчове и toshlink) но има генератор wordclock който си трябва за сериозна работа. Цитирай
synchu Отговорено Октомври 3, 2020 Отговорено Октомври 3, 2020 ^Първото изречение аз лично не го разбирам, като смятам, че би било полезно най-малко още веднъж да се информираш за какво служат съответните видове интерфейси и стандарти. Същото се отнася и за word clock. ^^Относно Antelope - като цяло мненията са, че звукът на предусилвателите и най-вече конверторите е страхотен, но софтуерът, вкл. и драйверите могат да са проблематични. Нямам личен опит - в някакъв момент може би ще се снабдя, за да се уверя и в двете твърдения. Но ако се търси стабилност, бих предпочел RME - категорично. 1 1 Цитирай
apoplexia Отговорено Октомври 3, 2020 Автор Отговорено Октомври 3, 2020 А от неизброените? Отворен съм за предложения. Конкретизирах горните на база положителни отзиви. На този етап ще е RME Fireface UCX Цитирай
wiseppman Отговорено Октомври 3, 2020 Отговорено Октомври 3, 2020 За това ставаше дума, а аз харесвам AES/EBU с XLR (тук ги няма). Цитирай
presly Отговорено Октомври 4, 2020 Отговорено Октомври 4, 2020 По BNC съм виждал само и единствено WordClock да се предава, никога цифров звук. Но може и да не съм живял достатъчно. 1 1 Цитирай
axel Отговорено Октомври 4, 2020 Отговорено Октомври 4, 2020 Явно само колегата е живял достатъчно, че да види. 1 Цитирай
apoplexia Отговорено Октомври 4, 2020 Автор Отговорено Октомври 4, 2020 Пак ще попитам - Universal Audio Twin Duo USB,с добавянето на S/PDIF to ADAT-converter. И съответно достъп до техните плъгини Препоръчвате ли UAD пред RME? Цитирай
musicman Отговорено Октомври 4, 2020 Отговорено Октомври 4, 2020 Аз имам Universal Audio Twin Duo и съм много доволен. Само че на MacOS. Имай в предвид, че всички плъгини са платени. Разбира се тя си работи идеално и без тях, но е по-хубаво с тях Включил съм един 8 канален АДАТ интерфейс и съм супер доволен. Всъщност това ми е основната система за записи. Цитирай
разбойник Отговорено Октомври 7, 2020 Отговорено Октомври 7, 2020 +1 за RME Имам два броя Multiface, които работят безотказно вече 5-6 години при мен. Моделите на Antelope и UA също заслужават внимание (зависи какви са приоритетите ти), а Focusrite Clarett бих сложил по-ниско от изброените. Цитирай
Recommended Posts