Jump to content
Българският форум за музиканти

Studio One - търся съвети за версия за ъбгрейт


Recommended Posts

Здравейте колеги,

Инсталирах си безплатната версия на Studio One. Много лека и приятна програма с всички стандартни възможности на мощен пакет за редактиране на аудио и миди. Но като всичко безплатно идва с някои ограничения. Първото, което успях да установя след няколко часа проби, е липсата на работа с външни плъгини и VST инструменти. Въпреки че програма си има вградени инструменти и ефекти с профи качество, човек винаги има нужда от още за постигането на търсеното звучене. Веднага реших да направя ъбгрейт към платена версия, но тук се натъкнах на проблем с избора. Оказа се че има на 6-7 различни версии за ъбгрейти съответно на различни цени.

https://shop.presonus.com/Studio-One-Upgrades-Crossgrades/sorting/priceLow

С моят слаб английски ми е много трудно да се ориентирам коя версия какво точно прави. И тук се явява въпросът ми към вас колеги - може ли някой да ми помогне да направя своя избор? Това което търся към този момент е възможността програмата да работи с плъгини и VST инструменти от други производители. Имам и втори въпрос - ако някой от вас е по-напред с материала за работа с тази програма (Studio One 4), дали ще е склонен да ми даде някой и друг урок срещу съответно заплащане.

 

Редактирано от ПРОФЕСОРА
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така като гледам нямаш опция за ъпгрейд от безплатната версия (Prime). Трябва направо да си вземеш Artist или Professional. И двете поддържат VST2 и VST3.

Уточнявам, че не работя с тази програма, просто хвърлих един поглед. И двете версии на програмата работят на 64 бита само.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Аз съм със Studio One 4 Professional. Която ти и препоръчвам. Чудна програма за запис, микс и мастър. Поддържа всички VST, AAX и т.н. 

Уроци има достатъчно в Youtube, няма смисъл да плащаш за тях. Малко по малко ще влезеш в схемата, ако имаш желание и търпение да учиш. 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Един поглед на датите по темите би бил чудесен, преди постване.

Последният коментар е от преди година и 3 месеца и актуалността и е силно под въпрос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Година и 3 месеца е нищо - някои отговарят и дават съвети в теми с последно мнение отпреди десетина години.:greenangel:

 

П.П. А и колегата, който е отворил тази тема, за последно е влизал във форума на 29.06.2020 и не е много ясно коя година пак ще влезе, за да прочете дадените съвети. ;)

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравяте, че тия теми не се четат само от започналите ги, пичове. Коментарите, съветите, изводите - остават за вечно ползване  ;) 

Със здраве. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реакцията на колегата беше относно второто ти изречение, където се обръщаш със съвет лично към автора на темата, който не е влизал от година и половина, а иначе няма лошо - всички също четем темите на другите. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.