Jump to content
Българският форум за музиканти

exatoh

новаци
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    моя

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Бургас

exatoh's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Забравих да добавя: според програмата която е дал musicman всичко е наред. Също така нямам закачени S-PDIF или ADAT кабели. Някакви идеи къде мога да намеря тази настройка за синхронизация?
  2. Не нова модата, особено за Akai. eie Pro e на повече от две години и половина. Този червения е 16 бита обаче. 24 битовата версия все още е малко солена в сравнение с конкурентите.
  3. Здравейте отново, извинявам се за късното включване! Още в началото когато си инсталирах драйвера за първи път забелязах че е много постен, ето как изглежда: И това е всичко. Не виждам нищо повече нито в контрол панела нито в папката на драйвера. Ето и малко снимки с други опции и настройки но те са вече към самия DAW който идва в коплекта, не са в драйвера: Но и там както се вижда няма такава настройка за синхронизация.
  4. musicman, благодаря за програмата, ще я пробвам след малко. Относно рама и процесора, следя ги постоянно и не се претоварват, не е там проблема. presly, 5gb e ram-a защото имах 6 но едната плочка изгоря. Знам че нарушавам dual channel-a така но ме съмнява и конкретния проблем да идва от там. Благодаря че ме подсети за операционната система: Windows 7 ultimate x64. visiondann, аз не знам къде да ги търся тези настройки, къде би трябвало да се намира тази настройка Internal sync?
  5. Presonus Audiobox USB, latest drivers, buffer 256 bits (пробвах всички от 64 до 2048, проблема си стои), DAW: Studio One, PC: Intel dual core 2.66ghz, RAM 5gb DDR2, Videocard Radeon HD6790
  6. Здравейте, имам следния неприятен проблем: без значение дали съм си пуснал някоя песен от плеър или свиря аз нещо на някакъв софтуер понякога се получава един припукващ звук. Преди няколко дни си превключих интерфейса на друг USB порт и припукването изчезна но сега гледам че пак се появи и не мога да разбера дали е от порта или от нещо друго. Това припукване го няма докато не бъде подаден звук към интерфейса, стои си тих както трябва. Но подам ли му звук това пак се получава. Някакви идеи?
  7. raga-da-tak e прав. Аз използвам FL Studio заради инструментите му, незаменим е като груувбокс и дръм машина за правене на електронна музика (то това е и основния замисъл на този DAW). Но за сглобянето на всичко в крайна сметка използвам стандартен DAW тип тейп рекордер (Studio One) защото FL Studio там хич не ми е удобен, не че не става и с него де, но като гледам инструментите които ползваш (китара, цигулка, а сега и клавиатура) мисля че DAW от типа на FL Studio в твоя случай ще е още по-неподходящ. dontwarrior, в моя FL studio намерих едни наистина страхотни синтове, само не знам дали са му вградени или аз съм му ги вкарал като third party VST-та (преди време изсипах 3gb Nexus плъгини и не помня къде се разпределиха). Относно синт или миди, миди клавиатурата наистина е по-евтин и по-гъвкав вариант но щом ще го ползваш и за бийтове все пак гледай да не е някой куча марка евтина изработка най-малкото защото дръм падовете им (ако имат такива) са неизползваеми. А и щом си начинаещ, при избора на миди клавиатура има по-малка вероятност да сбъркаш отколкото при покупка на синтезатор.
  8. Получи се. Благодаря за отговорите!
  9. Инсталирал съм и съм сложил вече license key на Studio One на лаптопа обаче той се оказа слаб за този софтуер затова сега ми се налага да го инсталирам на настолния компютър. Въпроса ми е как да преместя лиценза на другия компютър и може ли този софтуер да ми е инсталиран и лицензиран едновременно и на двете машини или се замества по някакъв начин?
  10. Оправих се, няма конфликти. Благодаря за отговорите!
  11. Presonus Audiobox USB. Не ме притеснява самото инсталиране. Просто се чудя дали не е редно да забраня вградената преди това. На мен не ми си иска да го правя защото така ако ми потрябва лаптопа за навън някаде няма да имам звук. Ако знам че няма да си правят някакъв конфликт ще го оставя, но като не знам?
  12. Знавейте, нов съм във форума, а и тепърва навлизам музикалната сфера така че може да ви се стори малко глупав въпроса. Днес си купих USB аудио интерфейс но не знам преди да го свържа необходимо ли е да деинсталирам драйверите на вграденото аудио на лаптопа и после да го забраня в БИОС. В инструкциите на картата тази част е пропусната. Питам за да не оплескам нещо още в началото.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.