Jump to content
Българският форум за музиканти

Adobe Audition/Cool Edit Pro


Mityata

Recommended Posts

От настройките на звуковия панел на Windows, махни отметката Mute на Microphone.

И също така е препоръчително да използваш линейния вход вместо микрофонния.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Вчера си я инсталирах и немога да записвам не влиза никакво ниво в нея някой ако може да помогне как да си запиша една китара поне.

Благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От волюм контрола влизаш пак и даваш на options/properties/recording и там селектираш line-in канала щом ще пишеш китара. Ако и това не отпуши си виж настойките на Cool Edita за ин аут.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всичко е ок и там, просто вече незнам какво става

 

.... ами ако всичко е ок и пак не става не е ли време да се замислиш да смениш програмата - не знам точна статистика , но сигурно 0.05 процента от всички занимаващи се ползват Cool Edit без значение дали има про или не след името ... просто мини на оригинала - Cubase и по точно на последната ''обнародвана'' версия SX3 и има вероятност проблемите ти да приключат ....

... иначе по принцип има нещо приключенско в това да ползваш софт , който много малко хора ползват , а повечето от останалите дори и не са чували по име , но все пак .... както и да е ... желая успех . Цеко :)

Редактирано от zanev 70
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Cubase 3 e на поне 5 години, а КуулЕдит сигурно на 10. Е не чак, ама...

Ползвайте съвременен софтуер, тук нещата се развиват супер бързо.

За непретенциозни и домашни занимания Рийпър-а е чуден софт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не защитавам програмата Cool Edit Pro, но съм твърд противник да се налага една програма за всички, в случая Cubase SX3 и нейния недоклатен H20 crack който е пълен с бъгове. Cool Edit Pro, който впоследствие бе закупен от Adobe и бе наречен Audition има много слаб мултитрак интерфейс, но за записи и чистене на единични файлове, както човека иска да драсне просто някаква китара, е много по-лек от великия Cubase, който докато зареди, направиш нов проект, нов канал, активираш го и т.н. първо ще ти порасне брада и второ на куула отдавна ще си си драснал идеята и ще си забравил. Пак повтарям, не съм фен на Cool Edit Pro, но само защото ти не си я чувал не значи че всички трябва да работим на великия SX3. Има много програми които са от същите години и са много по-бързи и интуитивни като интерфейс, просто поради едни или други причини не са били наложени, така както Pro Tools бе наложен в Америка, а Cubase в Европа. Например Samplitude, може би и нея не си чувал :greenball: Ааа и последно - Cool Edit (Audition) има един вграден плъгин за чистене на шум който е по-добър от X-noise, Z-noise на Waves, както и от който и да е друг такъв шумочистещ ефект, с който съм се сблъсквал досега :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Друго, което можеш да направиш е да деинсталираш cool edit pro и да си инсталираш Adobe Audition, което на опрактика е cool edit pro, но под шапката на Adobe

 

програмата Adobe audition е със същия интерфейс и възможности и се поддържа от разработчиците

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.