Trysth Отговорено Юни 26, 2013 Отговорено Юни 26, 2013 (Редактирано) Третата струна е въпрос на вкус, според мен. Нека човекът сам си прецени дали търси гола или с оплетка. При по-ниските настройки си мисля, че е по-добре да е с оплетка, тъй като иначе може да фалшивее. Но много си зависи от дължина на мензура, дебелина на самата струна и т.н. Редактирано Юни 26, 2013 от Trysth Цитирай
34346strat Отговорено Юни 26, 2013 Отговорено Юни 26, 2013 През 50те/60те всички комплекти струни са били с трета навита. Затова преди време като свирих предимно инструментали от онова време (Шедоус и сърф музика) свирих с Fender 1550 11/48 (навита трета .022) , но се оказаха пълни боклуци. След това минах на Ernie Ball, но ги късах доста често (пък черните им струни за класическа китара са под всякаква критика) и за момента съм на Daddario. От тях съм много доволен, макар и от време на време да попадам на комплекти с калпава първа струна, но качеството им е що годе на ниво. Известно време свирих с хибридния им комплект 10/52, но сега съм минал на 10/46 малко за разнообразие. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Юни 26, 2013 Отговорено Юни 26, 2013 varbanov85 Не се притеснявай да ръчкаш, пробвай смело коя китара в коя настройка звучи най-добре, само внимавай да не преебеш тръс рода. Аз например съм си избрал за drop C Шектър Хелрейзър, седмака ми е в drop A, но е нон трем и лесно става в В, страта в Е бемол, телето в Е, а Гибсъна в D drop. Твоите Епи-та обаче, както сам казваш, са сходни, а като гледам имаш планове за поне още 3 китари с горе долу същите характеристики Лошо няма, щом са черни , ама май ще имаш разнообразие по-скоро като форми, а не като звук. Провери тези струни на Дънлоп дали не са с оплетка на трета струна - на мен ми е малко криво така и предпочитам гола трета. Ползвал съм 10-52 на Дънлоп и не са лоши. За С дорп на Шектъра ползвам тези и съм страшно доволен: http://www.stringsbymail.com/store/ghs-boomers-zakk-wylde-electric-guitar-10-60-full-set-5563.html Дам... каква ти е китарата? - Черна :>>> Сходни са действително и най-вече по пикъпите. Избрах ги така, за да експериментирам с различни форми на тялото. Пък после живот и здраве може да им посменя пикъпите. За Zakk струните и аз четох хубави неща, даже бях набелязал да ги взема и тях, но са се посвършили във musicworld. Ще ги поръчам и пробвам задължително. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Юни 26, 2013 Отговорено Юни 26, 2013 (Редактирано) Третата струна е въпрос на вкус, според мен. Нека човекът сам си прецени дали търси гола или с оплетка. При по-ниските настройки си мисля, че е по-добре да е с оплетка, тъй като иначе може да фалшивее. Но много си зависи от дължина на мензура, дебелина на самата струна и т.н. Мисля да пробвам и двата варианта. В момента съм като девойка която е живяла с родителите си в Ямбол до 18-годишната си възраст, докато завърши и изведнъж е влязла в Софийския и се е преместила - искам да пробвам всичко и всички ! :>>> Корекция: Поправиха ме, че такива момичета се намирали повече в Нов Български Редактирано Юни 26, 2013 от varbanov85 1 Цитирай
golfabitch Отговорено Юни 26, 2013 Отговорено Юни 26, 2013 Аз не съм доволен от Dunlop Heavy Core.Много бързо им умира тона и не са по-твърди от стандартен сет. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Юни 26, 2013 Отговорено Юни 26, 2013 Аз не съм доволен от Dunlop Heavy Core.Много бързо им умира тона и не са по-твърди от стандартен сет. Дай моля те малко по-подробна информация на какъв инструмент си ги ползвал и т.н. Цитирай
golfabitch Отговорено Юни 26, 2013 Отговорено Юни 26, 2013 Ползвам ги на Squier Stagemaster Deluxe с Floyd Rose.Спряха да имат звънлив тон след 3-4 дни от поставянето.Свиря в Ре и си мислех,че ще са сходни със сет 10-52,нали се водят Heavy Core ,но явно са си съвсем обикновени струни.Доста бързо се окислиха в сравнение със старите ми Ernie Ball.С този размер са подходящи по-скоро за Ми-бемол,a ти щом смяташ да свириш в До# мисля,че 10-56 ще са ти добре,според зависи дали искаш първите 3 струни да са по-меки,ако ли не 11-56.Ако имаш някакви въпроси питай,ще се радвам да помогна с каквото мога.Поздрави. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Юни 26, 2013 Отговорено Юни 26, 2013 Благодаря! Мисля че беше достатъчно изчерпателен. Освен да екпериментирам друго не остава :> На едната китара съм с 10-ки, ще сложа Heavy 11-ки на другата и лесно ще открия, кое е по-доброто за мен. Цитирай
vladko9999 Отговорено Юли 4, 2013 Отговорено Юли 4, 2013 Аз съм с Ernie Ball 9, пробвайте хора, препоръчвам ги. Цитирай
taktun Отговорено Юли 6, 2013 Отговорено Юли 6, 2013 А можеби не си пробвал други марки и размери струни? Та по темата:Точно днес изхвърлих Ernie Ball a и на тяхно място ей тъй за маитап сложих Дадарио.-много по добре ми звучаха. ПС:Фенове на ernie ball не ме мразете.Всеки има право на избор...... Цитирай
Satanachrist Отговорено Юли 7, 2013 Отговорено Юли 7, 2013 Мен и Ърни,и Д'адарио ми харесват,но като,че ли предпочитам Дадариото. Цитирай
човекът оркестър Отговорено Август 26, 2013 Отговорено Август 26, 2013 Моля, кажете ми 9-ки или 10-ки да си взема за електрическата китара. Искам по-добрите. Марката ще бъде каквито има в магазина xD Понеже не знам какъв размер са оригиналните, ще трябват ли някакви допълнителни настройки, ако взема различни? Цитирай
човекът оркестър Отговорено Август 26, 2013 Отговорено Август 26, 2013 Ха, Еврика! Шеста ми е десетка (измерих я с шублер xD). Все пак, ще трябват ли настройки, ако си взема различни? Цитирай
7thString Отговорено Август 26, 2013 Отговорено Август 26, 2013 Не. Какво е десет? Ябълки, круши? Цитирай
G.Varbanov Отговорено Август 28, 2013 Отговорено Август 28, 2013 Моите 5 стотинки на начинаещ: Последния месец експериментирам със различни струни, за да си октрия моите :> 3-те ми китари са със такива: Epi: Dunlop DHCN 10-48 - водят ги Heavy Core Epi: Dunlop DEN 09-46 - light bottom heavy top Gib: Gibson 10-46 10-ката ти е 1-ва струна броиш от пода към тавана, освен ако не свириш с главата надолу :> Мазоли вече имам доста солидни и не чувствам нищо със лявата ръка, за това не мога да ти кажа кои режат най-малко, но пък за опън мога да говоря. Приятелката ми има проблем със 1-ва 2-ра и 3-та - режат и доста и и бяха трудни за натискане и бенд със безименен пръст и кутре. За слайд да не говорим :> За това екипирах едното Епи със леки долни и тежки горни. Разликата като хвана двете епита е осезаема. След като съм свирил продължително на 10-ките като хвана 9 все едно си потапям пръстите във масло. С 9-ките теншън-а е по-малко лесно се бендва едни приятни са ти на допир. Но пък забелязвам, че като искам да свиря със сила (метълски изпълнения и непремерени удари) 9-ките ми идват малко меки. Колкото до 10-ките, те се явяват среден вариант и всякаш най-често използван. Аз лично предпочитам едната ми китара да е с 9-ки за по-мелодични и бавни неща с повече бенд и слайд, а когато искам да си тормозя китарата предпочитам 10 или 11, за да си пускам бомбите от високо :> Има една особеност, но тя засяга малко хора, предимно тея с 7-8 струнните китари и баритоните. Понеже Гибсъна е баритон с 27 мензура, снощи точно си правих експеримент (Свиря на него после на Епи със 24.5 мензура и 10-ки) Теншън-а е значително по сериозен при Гибсъна заради тая разлика в мензурата, при еднакви (даже по-дебела 6-та при Епи-то) струни. Предполагам доста голямо значение има и височината на струните ти както и прагове итн. Стигнах до следните изводи: - Струни има всякакви и са евтини - Експериментирай. - Колкото повече свириш, толкова по-голяма мелачка ставаш. Сигурен съм, че във форума има хора, на които и китара с бодлива тел да дадеш, няма да забележат докато не отидат да сменят фингърборд :> Както казва един познат напреднал музикант "Трябва да можеш да свириш на всичко", което гледам и да правя. Цитирай
Recommended Posts