Jump to content
Българският форум за музиканти

34346strat

новаци
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от 34346strat

  1. Valjak, не се ядосвай за глупости. Преди да пусна темата прочетох един материал за миди, но очевидно не съм разбрал правилно какво представлява. Благодаря на 7thString и на другите, че ми разяснихте.
  2. Добре пианото ми има миди куплунг за вход и изход. Midi-usb кабелът също ги има от едната страна. Ясно е, че през единия пианото изпраща информация към компютъра. Другият тогава какво изпраща?
  3. Според упътването, свързването на две Ямахи е напълно възможно. Пък и пианото има MIDI IN.
  4. Здравейте и весели празници Имам Yamaha P-35, която искам да свържа към компютър, за да използвам и други звуци (орган, тромпет, т.н.) освен вградените. За целта си взех midi-usb кабел Alesis Audiolink и го свързах към лаптопа ми. Отворих Kontakt 5 и си заредих NI Vintage Organs, обаче звукът излиза от говорителите на лаптопа, а не от тези на пианото. Как да коригирам това, ако въобще е възможно?
  5. През 50те/60те всички комплекти струни са били с трета навита. Затова преди време като свирих предимно инструментали от онова време (Шедоус и сърф музика) свирих с Fender 1550 11/48 (навита трета .022) , но се оказаха пълни боклуци. След това минах на Ernie Ball, но ги късах доста често (пък черните им струни за класическа китара са под всякаква критика) и за момента съм на Daddario. От тях съм много доволен, макар и от време на време да попадам на комплекти с калпава първа струна, но качеството им е що годе на ниво. Известно време свирих с хибридния им комплект 10/52, но сега съм минал на 10/46 малко за разнообразие.
  6. Ми просто съм фен на инструменталната музика и искам да намеря мелодията в по-добро качество. Пък и касетката е записвана по комунистическо, така че мелодията би трябвало да е поне малко известна щом е стигнала до БГ. Но е факт, че обикновено не ме свърта на едно място, докато не намеря песен, която ме кефи.
  7. Качвам запис на парчето с много по-добро качество (директно от касетката): http://vbox7.com/play:958c5d9262 Надявам се сега по-лесно да разпознаете парчето.
  8. Може Челентано да е на бек вокалите. Не знам дали е филмова музика, но сигурно някой щеше да се е сетил откъде е. На касетката повечето парчета бяха от 70те/80те години, She Made My Day (The Shorts), You give me all I need (Scorpions), Monkberry Moon Delight (Paul McCartney), Big Dipper (Elton John), It's Raining Man (The Weather Girls) и още няколко не много известни. Това беше единственото инструментално парче в цялата касетка. Мислех си дали не е инструментален кавър на някоя песен?
  9. Здравейте, докато прослушвах едни стари касетки (отпреди 30 години), които майка ми си е записвала откъде ли не, намерих този инструментал на саксофон и китара. Двата инструмента се редуват по интересен начин, докато свирят основната мелодия. Поразпитах тук-там някои меломани, но никой не можа да ми каже как се казва парчето, така че надявам се тук да разбера Ето линк към ъплоудваната мелодия: http://vbox7.com/play:9573977e5f
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.