Jump to content
Българският форум за музиканти

човекът оркестър

newbies
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by човекът оркестър

 1. Е... добре! Отскоро съм в този форуми и мислех, че ще ми бъде приятно, но вече почвам да се обърквам. Какво толкова ви пречат моите теми не мога да разбера просто. За първите няколко добре, разбирам, както казах, нов съм. Обаче последната?! Не ми е ясно... Какво нередно и... не знам, вредящо на музикалния форум има в питането ми за пада? Не съм някой спамър, да ме ограничавате, не съм обиждал други потребители, нищо! Ако може само да ми обясните защо премахнахте последната ми тема, според мен уместно поставена в раздел Барабани, и какво точно в моята циркулираща наоколо особа ви тревожи. Ще се радвам да науча. Искрено ваш, Човекът оркестър
 2. Евала! Най много ме кефи драматичността в гласа ти, като изпяваш "хей, нямаш грам акъл". Някак много дълбоко звучи, мистично... Слушах и другите кавъри, страхотен глас BTW И аз съм писал текстове за приятели, които изведнъж се променят, ужасно явление наистина...
 3. Ей, наречете ме индианец, но не мога да го отворя това нещо. Бихте ли ме просветлили моля?... Благодаря.
 4. Може да използваш стар диск. Много готини стават, с различни нюанси, обаче пък и бързо се чупят...
 5. Идеята на тази тема беше съвсем различна, но явно никой не ми разбра. Не се оплаквам от мазолите, нито са ми чак такъв проблем. Исках да разбера дали и на други им пречат понякога. Щом няма такива, ок. Все пак благодаря за мъдрите съвети, но отдавна не съм начинаещ...
 6. Аватара ми казва всичко. Е, почти всичко...
 7. Вземай уроци от това момиченце в клипа XD Не, сериозно, каквото и да правиш, внимавай да не си повредиш гласа трайно.
 8. Никога не съм имал проблеми със синхрона, просто ми се получава (не че се хваля). Но ако все пак имам трудности с някоя песен, почвам да упражнявам само ритъма за няколко седмици, за да улегне, и чак после се включвам с пеенето. И вече не се бъркам. Това с книжката не съм го пробвал, но ми излежда по-трудно от пеенето. Трябва ли и да разбирам каквото чета или само да ми отклонява вниманието?
 9. Ми дразнят ме понякога, сърбят ме... Докато свиря не се оплаквам, естествено, но през останалото време само ги закачам. Наистина ли няма никой друг, на който му се случва?! Доста странно.
 10. И на мен ми се е случвало, но няма страшно. Мисля, че е защото се съдържа мед в намотката на струните.
 11. А най-лошото е, когато, опитвайки се да се изперчат, се излагат ужасно... и не осъзнават!
 12. Всеки, който някога е свирил на струнен инструмент, ги познава до болка. Буквално! Колкото повече свириш, толкова по-дебели стават, а колкото са по-дебели, толкова повече можеш свириш... Аз лично съм горд притежател на съвсем безчувствени пръсти на лявата ръка и много им се кефя. Обаче понякога така ме дразняааат...! Приисква ми се да ги откъсна, да ги отхапя или да ги отрежа... все тая, само да ги няма! Трудно се сдържам, но от опит знам защо не трябва ги махам (ауч!). Случва се да ме сърбят отвътре (естествено, само със свирене се оправя), да ме щипят... Вие как се справяте с досадните мазоли?
 13. Не ти е късно. Някои от най-добрите пианисти в света са започнали точно на тази възраст. Само трябва да си наясно защо искаш да свириш и до какво ниво искаш да стигнеш. Стила също е важен. Намери си учител и почвай. Успех!
 14. Ха, Еврика! Шеста ми е десетка (измерих я с шублер xD). Все пак, ще трябват ли настройки, ако си взема различни?
 15. Моля, кажете ми 9-ки или 10-ки да си взема за електрическата китара. Искам по-добрите. Марката ще бъде каквито има в магазина xD Понеже не знам какъв размер са оригиналните, ще трябват ли някакви допълнителни настройки, ако взема различни?
 16. Caprycorn, може и да си прав. Всъщност като се замисля, повечето хора, които не са се занимавали с музика дори не знаят как точно звучи баса... Гледат някякъв човек там че свири, но така и не разбират какво. А я чуй солата на китариста...! Много ме дразни тази анонимност на баса - инструмент с такъв красив потенциал! Ето затова най-много уважавам групите, които позволяват на всеки един от членовете си да се разгърне.
 17. Началото на песента No one knows на Green day (от Kerplunk) ми е любимо, но да не забравяме за Longview и така нататък... Майк Дърнт кърти мивки просто! Машина
 18. Просто се чудя на какво се дължи факта, че обикновено доста по-трудно се намира басист за една група, отколкото китаристи и защо често басист на групата се оказва някой, когото от немай-къде са придумали да се откаже от китарата? Какво му е на басът бе хора??!
 19. Моята първа кухарка беше Стаг и затова си я уважавам . Обаче електрическите не бих ги препоръчал. По-добре да вложиш малко повече средства, но да си вземеш нещо стойностно. Все пак човек не си купува китара всеки ден, нали така...
 20. Блондинка: Докторе, след операцията ще мога ли да свиря на пиано? Доктора: Разбира се, че ще можете. Блондинката: Супер, винаги съм искала да се науча!
 21. Здравейте. Аз по принцип се водя първи глас и нямам проблеми с високите тонове. Повечето ми любими песни обаче са ниски и не мога да ги пея в оригиналните тоналности, което е тъпо. Как мога да понижа гласа си? Дайте ми съвети
 22. А то попринцип колко време е нормално да издържат едни струни без да се късат?
 23. Здравейте! Вчера докато свирех, най-неочаквано ми се скъса 3та струна на електрическата китара. Проблемът е, че нямам идея какви са оригиналните струни (gauge,марка...) и сега не знам какви да си взема. Колебая се м/у 9ки или 10ки, но не знам каква точно е разликата, пък като не знам и старите какви са... Колкото до марката, голям фен съм на Fender и мислех да пробвам от техните, но някъде четох, че не били особено издържливи... Вярно ли е? Имаше много хубави мнения за Earnie Ball, Cobra, Yamaha... но то за всеки човек си е различно. Имало разлика и в звученето на отделните марки, но откъде да знам на мен кое звучене ще ми хареса като не съм ги чувал? Чак толкова ли са различни? Големи терзания заради една скъсана струна...! И последно, много ли ще е тъпо, ако сменя само нея а другите си останат? Малко ме е жал да ги изхвърля, те още си стават Помогнете ми да се ориентирам. Благодаря предварително!
 24. Какво да кажа... само при мисълта за повечето от тези китари настръхвам! Моето предложение е 1957 Les Paul Jr. Single Cut VOS. Умирам да държа една от тези !
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.