Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Ernie Ball RPS .10-.46 - много добре ми обаждат, направо - доволен. Купих три пакета наведнъж, че повече нямаше и сега се чудя абсолютно същите дали ще ги намеря пак. Че както излезна, от комплект до комплект една и съща серия - разлики бол.

Отговорено
Аз от доста време пробвам различни дебелини и марки и все още не мога да се спра на нещо :icon_shithappens:

Избора на струни , според мен, зависи най вече от две неща:

1 от мензурата на инструмента / разстоянието между двата бриджа/-аз досега съм срещал три типа-

615мм, 635мм и 650мм- ясно е че струна с една и съща дебелина, за да звучи в един и същ тон, сложена на различна дължина, трябва да се натегне различно- на най дългата мензура трябва да се натегне най- много и естественно става по твърда.От друга страна, по дебелите струни звучат по-силно и с по-плътен тембър...

2 зависи кой с колко "мека" или"твърда" китара свири..

И в интерес на истината ако на една китара се сложат "осмици" и прецизно се акордират октавите /12то прагче/ и след това това се сменят с "десятки" примерно, октавите вече не са точни се иска ново акордиране.... Разбира се промяната не е голяма, но зависи кой колко чува....Надявам се да съм ви бил полезен.

• 1 month later...
Отговорено

Erne Ball 9-42 във Варна на магазина на "Фактор" има различен асортимент от тази марка Slinky, Rokenrol, Metyl ....

До скоро позвах 9-42 на Дарио но нещо не ми харесаха пък и първа се къса много скоро ако бендваш много.

Отговорено (Редактирано)

За строй Ре и китари с флойд, от масово достъпните струни откровено препоръчвам Ernie Ball Power Slinky - тъмнолилавата опаковка.

B0002CZUB0.01-A3QI5PL377NJ1M._SCLZZZZZZZ_.jpg

Тези струни са съвсем малко по-дебели от 10-ките в Regular Slinky жълтозеления комплект. Което означава, че хем имат опъна, който не достига на 10-ките, хем щадят флойда. Бях сетнал моя (ZR Trem) в Ре с 10-ки и като сложих тези 11-ки, трябваше съвсем леко да натегна пружините. Китарата ми е с 25.5 мензура. Мисля, че и корекцията на тръс рода ще ми се размине, но за това трябва да се произнесе друг.

За качване в по-висок строй.. няма да стане. В Ми бемол горните струни ще са прекалено опънати, а в Ми най-много нещо да ви хвръкне от бриджа. Също така дропнатото Си ще е малко лабаво.

Кажете моля откъде в София да си набавя 0.60-ка за седма струна в Ла..

Редактирано от KeRRANGKid
Отговорено
За качване в по-висок строй.. няма да стане. В Ми бемол горните струни ще са прекалено опънати, а в Ми най-много нещо да ви хвръкне от бриджа.

Аз от китари с флойд не разбирам, та може да е по-различно, обаче на моята с 11-ки в МИ си свиря и ми е много по-удобно от колкото с 10-ки. То верно си е до човек и до сетъп, ама идеята ми е, че може да се свири с 11-ки в МИ и даже си е приемливо.

Аз свиря с Elixir, обаче дебелината е същата.

Отговорено

Еликсир не само защото не ръждясват и тона е прекрасен ами и много лесно се плъзгаш по тях а за дебелина в стандартен строй бих предпочел 10ти но свиря в ре(не drop D ами всичките надолу) и тук най удобни са ми 11-49.

Отговорено
Кажете моля откъде в София да си набавя 0.60-ка за седма струна в Ла..

Аз също, ако изпадне .62 или .64 още по-добре(преди време бях намерил по някаква абсурдна случайност), за нон-пърхащ Сол#.

Отговорено (Редактирано)

a6.jpg

Няма да съжалявате, има и деветки за шредърите, има и... Абе отидете до xxxx във София, пробвайте ги. Сериозно.

Редактирано от Overeager
Отговорено (Редактирано)

Дам,тия Rotosound вадят добър звук,дори имаха няква серия от неръждавейка,които бяха мега яките и не знам защо с тях струните ми бяха супер хлабави в МИ, но беше мнооооооого секси ;D

Редактирано от Pwnzorafied
Отговорено

Сега съм с rotosound 10-52 в Ми. Добри са струните. Много ми харесаха GHS, но в Пловдив не мога да си намеря. В Райзинга от половин година няма зареждане ни на струни ни на пера :) Тези дни мисля да пробвам D'addario 11-49. :rocker: