Jump to content
Българският форум за музиканти

Overeager

Members
  • Мнения

    21
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Overeager

  • Рожден ден 06/20/1993

Previous Fields

  • Инструмент
    Guitar, Synth, Vocals

Contact Methods

  • AIM
    Overeager
  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0
  • Skype
    Overeager

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sofia
  • Interests
    Пътуване, литература, музика

Overeager's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

11

Обществена Репутация

  1. Здравейте. Нуждая се от .cad file на тялото на Ltd F модела, и не знам къде да търся (Google не даде резултат). Ще съм благодарен ако някой ме насочи към сайт с такива графики или ми окаже каквато и да е помощ. Благодаря!
  2. Overeager

    Cubase/Nuendo

    Здравейте, имам проблем с Cubase 5. Работи нармално, зарежда си plug in-ите, например superior drummer, Nexus и Omnisphere, но щом го изключа компютъра ми се рестартира. На някого случвало ли му се е това и как го е оправил ? Ако го преинсталирам дали би помогнало? С Windows 7 64x съм, ако това е от значение.
  3. Здравейте, съфорумци. Реших, че вече е време да сменя стария Ibanez и се спрях на Ltd F 400fm, понеже държа както на външния вид, така и на дървото и джъмбо прагчетата. EMG-тата са си бонус, но аз правех планове да ги сменя със Seymour duncan и без това. Въпросът ми обаче е, няма ли вариант да си поръчам тяло с такава форма от ясен, гриф, fretboard, хардуер и seymour duncan distortion tb-6 и sh-6, да и направят финиша и... да си направя китара сам накратко. Ще съм благодарен на всеки запознат да ми каже какви пари би излязла, мислите ли, че идеята е добра. Също така, този определен модел ltd всъщност е прекратен от производство, пък само той е от махагон, останалите са от липа почти всички.
  4. Скоростта е едно от нещата които и да не я тренираш специално пак се развива, според мен. Свиква се със иснтрумента просто, става като продължение на ръцете. Но бендовете, легатото... много по-определящи са за звука на музиканта. Алън Холдсуърд например казва, че не обича китарата и докато свири винаги ще се опитва да я кара да звучи като нещо друго, например като любимия му саксофон. Също така казва, както винаги леко язвително, че смята за жалки китаристи които много обичат китарата, а я карат да звучи като синтезатор с всичкото това тапване и свръх скоростите. И според мен електрическата китарата звучи като китара в ръцете на китаристи с готино вибрато и бендове. Ето го моя съвет за скорост, все пак - вземи някое от упражненията на Боян и го свири една седмица с метроном на темпо 40-60. Бъди критичен, гледай да не правиш излишни движения от китката или лакътя, прави равни, точни удари с равна сила и гледай всяка нота да прозвучава чисто, даже музикално. след това започни да качваш постепенно. Различно време отнема на всеки, но като стигнеш темпо на което вече си изтърбушваш пръстите пробвай пак тва соло на металика и ще ти е много по-лесно. Най-вече свири с метроном!
  5. Трябва ми за училищен проект инструментал на коледната песен Коладе ладе, но единствения, който намирам е дълъг 59 секунди - от диска по музика на Просвета за първи клас. Цялата песен си е уж, но пак си е смешно кратък. Моля, ако някой би могъл да изнамери някакъв друг, нека ми пише. Трябва ми за след около 12:30 днес, след това темата да потъва ;P
  6. Важи ли все още офертата ? Аз съм поствал табове в Ultimate - guitar, правил съм и за групите с които съм свирил и свиря. Искам да кажа, че познавам Guitar pro като пентатониките ;P Пиши ми в Skype ако искаш - Overeager.
  7. @prayer4eto Темата се казва интонация на електрическа китара, пич, мислиш ли че става дума за акустична ;P Иначе за екшъна - нормално високо са ми струните, и съм без тремоло, ама не виждам как тази информация има значение щом все пак някои който всъщност разбира от нещата ми даде страхотен отговор и без нея Slacoth, благодаря Бая ми се наложи да затегна седлото, но пък флажолета сега си съвпада с тона и всичко е ток и жица. евала
  8. Край, т'ва бешe, оттука си нямам идея накъде. Първа струна на Ibanez-a ми си звучи Е, на дванадесето прагче някакво скърцащо Еb, ама не точно. Ръъъчках, ръчках по бриджа, и нищо. Айде някой светнат да сподели как да си оправя интонацията, моля.
  9. Всички рифове на Jon Shaffer. Такъв тон и с магия не може да изкара друг китарист. JON SHAFFER > ALL EDIT: /thread
  10. Аре пък да няма понятие от музика Akerfeldt. Абсурд, като свириш 20 години професионално и композираш е невъзможно просто да не научиш дори повече от основната теория, даже да се мъчиш да я избягваш.
  11. От София ли си ? Ще ти продам капачки дето са ми от предишната китара, 8 лева за двете. Забравяш си за проблемите за без пари Представлява ето това , без надписа. Нямат и драскотина по тях, просто вече съм с друга китара и седят в шкафа. Пиши на лс
  12. Overeager

    Emperion Guitars

    Влюбих се от пръв поглед, но бързо ми охладня главата, патил съм си от това преди. Китарите изглеждат страхотно, но това че им правят сетъпа в Италия и им е толкова анонимен сайта малко не ми вдъхва доверие... Поне телефон да имаше. Малко измамническа работа ми се вижда. Наистина се надявам да ме опровергаете за съмненията, понеже смятам да им стана ВИП клиент и ще ми е трудно с това скептично отношение.
  13. Китарата ми, Ibanez Gax30, която в комбинация със Line 6 усилвател прави брутален звук, днеска звучи все едно е с по-малко дистър. Адски странно, и не знам какво може да е. Наскоро си сложих капачки на адаптерите, дали е възможно да съм прекъснал някоя жичка докато съм ги слагал ? Или пък да е от кабела ? Ще съм много благодарен ако някой има предложения какво да пробвам. Сега излизам да си купя нови струни и кабел, ще ги пробвам, ако не се оправи, ще търсим друго решение. Благодаря предварително !
  14. Страхотни са не само тази песен, но и тези в Myspace страницата ти ! Атмосферата е зловеща, както трябва, и звука е точно толкова блек колкото да се чуват мелодиите, но и едновременно с това да си звучи като запис от втората вълна.
  15. Няма да съжалявате, има и деветки за шредърите, има и... Абе отидете до xxxx във София, пробвайте ги. Сериозно.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.