Jump to content
Българският форум за музиканти

Най-важния човек в групата?


brysnaria

Recommended Posts

Най-важния човек в групата?, е естествено вокала :)

Мдааааааааааа, то не е важност, не е чудо... И ако случайно света се завърти около слънцето (вместо обичайнат аси орбита около т.н. фронтмен) ... Драма ейййййй, драма...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • Отговори 53
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Замисляли ли сте се на кой му е най-трудно при изпълнения на живо...

Да, най-трудно е на този, който е най-неподготвен :dance:

Моето мнение е, че неможе един човек д аноси групата и за това няма най-важен, За да успее една група трябва всички да са на ниво и да работят здраво.

 

Това за неподготвения много ми допадна ;) .Моето мнение е че на вокала му е наи напрегнато. Все пак той е фронтмена на групата и от него зависят доста работи. Нашия вокал много се изморява, когато почне да пее. На един китарист и да му се разстрой китарата няма да има проблеми да си я настрой, но на вокала ако му падне гласа няма как да си го върне за толкова кратко време(трябват часове). Точно в този момент стават изключително важни останалите от групата, ако има бек вокали. Те го покриват за едно 2 парчета, като му помагат където е възможно. Когато няма бекове нещата стават много по сложни и вокала си вади гласните струни и ги хвърля по публиката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истина е, че повече напрежение пада върху вокала, защото той е този, който обикновено гледат под лупа. Най-правилно може да се каже, че солиста на групата е най-важен. От към самата музика всичко е еднакво важно. Навсякъде е индивидуално! А да... :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напоследък си мисля, че най-важният човек в групата е този, който осигурява участията - върху него пада тежестта не само за неговото лично изпълнение, а и за паричките на останалите... Понеже в България този човек е и музикант обикновено. Иначе съм чувал, че в други страни музикантите се занимават само със свиренето...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото един инструмент е повече в базата на музиката, толкова е по-важен той.

Примерно, ако в една банда вокалиста не се представи добре, но останалите го направят - "Хубаво свиреха, ама певеца не можеше".

Ако китариста/басиста/клавириста си обърка партията - "Тия свирят фалшиво" (е, ако по някаква случайност я объркат едновременно и се нацелят - "Майстори на импровизацията").

Ако барабаниста се обърка - "Тия не могат да влезнат у ритъм"

Така че излиза, че барабани > бас = китара = клавир > вокал.

 

Що се отнася до това кой поема най-много напрежение - строго индивидуално е. Напрежението идва отвътре от човека, а не от публиката. Зависи от няколко фактора като опит, трезвеност, топки...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ДРЪМААААЗЗЗЗЗЗЗЗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Накъде без най-древния инструмент бе, алооооооо!!!!!!!!

Начи ако нек'ва китара замаже нещо, може и да не се забележи, ама трепне ли барабанчето на кофти място, става видимо и за глухия. :recourse: Вокалът ... хех, ако е нек'ъж сдухляк, ще му е тежичко отпред, да. Но ако е общителен човек, изобщо не би трябвало да го притеснява това, че го гледат повечко хора. Ако всеки от групата е спек ... бе не знам, всеки ще си мисли, че тъкмо него гледат в момента всички.

Та като цяло без основата, сиреч ритъма, подплътен от едно хубаво басче наистина няма да звучи добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Най-важния човек в групата е този, който се има за най-голяма клечка, и има най-голямо самочувствие! :recourse::lol: .

 

:)

 

Във една ВОКАЛНО-ИНСТРУМЕНТАЛНА група, най-важен е вокалът, понеже, през повечето време хората него слушат. Много е важно той да не е сдухан, да не е тъп, да има дар слово, да пее поне ДОБРЕ, да има певческа фраза, да изглежда добре... изобщо вокала е лицето на една такава група. Другите акомпанират. Солиста от време на време и той става важен уж...

 

Разбира се - ако говорим за БГ клубна сцена - ВСИЧКИ СА МНО-О-ОГО ВАЖНИ - то си личи и по звука - всеки иска да се чува най-силно, и допринася за общата какафония. Простотия и селяния до шия с две думи. Епа язе сакам да се чувам, не знаем за вас.

 

Ако говорим за инструментална музика - зависи на кой инструмент се набляга.

 

Ако говорим за звезди изпълнители - там инструменталистите често са на заден план за публиката.

 

Но и тия, дето въртят бизнеса хич не са маловажни... импресариовци, продуценти...

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Да си кажа и аз мнениицето ;)

Групата е едно цяло,няма по-важен,или по-маловажен в нея.По въпроса с вокала-тъй като той/тя е фронтмена на групата,естествено е да се набива най-много на очи.НО това не го прави по-важен от другите.Просто група не може да съществува,ако някой почне да се мисли за нещо повече от останалите...Имала съм работа с такива "перковци"и трябва да кажа,че хич не е гот да се работи с тях..Непрекъснато се слушат реплики от сорта:"ако не бях Аз..."

Та така-това е като една кула от кибритени клечки,например-ако дръпнеш само една и всичко се разпада.

:greenangel::):hysterical::hysterical::hysterical:

:hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен лично на първо мястон е ритъм секцията, защото от там започва всичко. Няма ли стабилни барабанист и басист, нещата директно си отиват на зле.

 

А когато всеки си върши работата добре, повечето от нормалните хора (сиреч - несвирещи :greenangel: ) най-много се заслушват и заглеждат във вокалиста. От там идва и по-голямата отговорност, която поема, защото един лош вокалист може да провали всички усилия на иначе много добра банда. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трудно е да се прецени кой е най-важен в група,но обикновено се оказва че е този който отсъства.Погледнато от друг ъгъл вокала е под най-голямо напрежение щото е лицето,а и скъсаш струна смениш я,прецака се клавира купиш евентуално нов ама гласчето прецака ли се...... си е...о майката ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля че няма важен и маловажен човек ! За да бъде една група наистина такава всичики членове на групата трябва да са важни и да си свършат работата добре. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.