Jump to content
Българският форум за музиканти

Danny47

Members
  • Мнения

    479
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Danny47

  1. Разбира се, че има значение какъв избор ще направи колегата... било то и за барабани до 1000лв. Ако си вземе Стаг, може да е сигурен, че ще направи грешка. Мапекс се правят във фабриката на Сонор (Китай) и мога да ти гарантирам, че няма да сгрешиш с нито една от тези две марки. За мен Сонор имат неразрушим хардуер и най-евтината им серия няма конкуренция в този ценови клас. Това е моята препоръка.
  2. Вече имам и facebook група, която ще обновявам, когато качвам нов материал. http://www.facebook.com/pages/%D0%A3%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D1%81-%D0%94%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%BB-%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2-Project-Arcadia-ex-Psycho-Might-Go/126699547412636 http://www.youtube.com/watch?v=y7eHW1f5Ngo
  3. Аз давам уроци и се намирам в Мусагеница. Ето ти линк към обявата ми направо. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=68663
  4. Не знам как да го изчистиш, но като цяло чинелите не трябва да са подлагани на ниски температури, защото се чупят много бързо! Следователно и тва, че ще го изрежеш няма да ти реши проблемите. Ако е неизбежно това да свириш на студ, ползвай нисък клас чинели, за които да не ти пука мн мн ако са пукнати или мръсни.
  5. Малко повдигане на обявата, както и ще добавя, че уроците се намират в квартал Мусагеница. За тези, които нямат възможност да идват до тук, може да се разберем и за това да идвам при вас. Цената в този случай става на 15лв. и тази "услуга" ще е валидна само през уикендите.
  6. Според мен награждаването си беше адекватно, но важното е, че имаше талантливи участници. Поздравления за хубавото събитие на организаторите!
  7. Жалко, че съм дърт вече. Колко ще са билетите за слушатели??
  8. Ако е Intruder, 100% Sonor повече ще ти хареса.
  9. На Pearl всичките им серии са доста добри и доста бързи. Гледай за педали, които нямат много широка конструкция и много тежки степенки. Дебелината на оста при лагерите също е от значние според личните ми наблюдения... колкото по-тънка и с по-малки лагери, толкова повече бързина. Пробвай най-евтините Сонори (същото се отнася за Avengera)... елементарни педали, но доста по-добре ми идват от към контрол и скорост сравнени със скъпите серии на DW или TAMA.
  10. Съветвам те Gibraltar Avenger. Един модел под Intruder-a е, но е много по-лек и бърз. На чувство се доближава до Аксиса ми. Ако нещо се случи с моя педал (да чукам на дърво), ще си взема такъв.
  11. Обърни внимание, че има огромна разлика между това да си в добра форма, да си загрял няколко часа и между това да седнеш, когато не си свирил 10 дена и не си загрял. Само с годините и повишаването на издръжливостта (което си е техника) ще стане така, както искаш. Не забравяй, че касите са само част от свиренето на барабани... т.е. приоритет според мен трябва да ти е да изчистиш "обикновените" бийтове в това видео, преди да се тревожиш за "мускулната" част на нещата.
  12. Линкът, който си дал не се отваря!
  13. Аз давам уроци по барабани. Ако искаш ми пиши лично съобщение за повече информация.
  14. Това е едно от тези неща, за които може да четеш до утре и накрая ще го направиш, както тялото ти казва, че е най-лесно!
  15. Цветан Георгиев - с кой ли не (Латино Партизани, Канопус, Лили Иванова...)
  16. Васко всеки път показва напредък. Браво!
  17. You can use band rehearsal rooms for this. The prize is between 8-15 leva per hour. You can try some of these phones 0898 553 566 , 0878 2222 41, 02 931 48. This rehearsal room is called "Sub Zero", it has 2 kits, one of them is nice 7 piece DW kit (you must ask for it) with Pearl Eliminator double pedal, but I don't think they offer cymbals, or there where some cracked ones I don't know. Also, I think there was a rehearsal room that had offers just for drummers (cheaper than band rehearsal time) - it's site is www.repeticionnata.com/ and the telephone is 0885 55 22 46. Good luck!
  18. ^ Да, готини са, но май отиват към 400лв. до колкото си спомням.
  19. Това е кардан, който не само си заслужава парите, но и го предпочитам пред доста от по-скъпите педали. Има го в xxxx, но ако го нямат в наличност, изчакай, няма да съжаляваш!
  20. Верният отговор е - "колкото искаш". Зависи какво свириш де. Има неща дет е излишно да им отделяш повече от 10мин., има и други, които можеш да упражняваш по 30мин. Нуждите на всеки са различни, но за начинаещ 1-2 часа е напълно достатъчно. Като напреднеш ще искаш да упражняваш по-разнообразни неща и ще отделяш повече време. В крайна сметка, не е до количество, а до качетво. Ако имаш възможност да свириш само по 30мин. на ден, изтискай максималното от това, но не забравяй и да се забавляваш като "джемваш" с музика. Ако свириш в банда, там ще откриеш и какво ти трябва да упражняваш.
  21. Аз мога да добавя нещо. Много по-ползотворно е да се упражняваш с тригери за двойни каси, защото всяко малко римтическо отклонение и лизване по кожата на касата се чува много ясно и отчетливо. Говорим за неща, които няма как да чуеш дори и с микрофон в касата. Тригерите ще те принудият да свириш чисто и го намирам за препоръчително, дори и само за упражнения.
  22. Дам, но самоделки не е оферта, защото рано или късно жичката при спойката ще се скъса. Аз сега си купих един на Yamaha дет се залепва и за домашни условия е ок, но за живо свирене ако си с една каса, един тригер ще ти създава много проблеми (вибрации от бас китарата и от другите барабани). Най-безопасният вариант за живо свирене, а и тогава не се налага да си тъпчиш касата (и да миксираш звук от тригер с микрофон) и да разбираш мн мн от модули е на две чукчета, да залепиш по един тригер Yamaha. Това са ти 2х60лв. за тригери + 2х7 за чукчета (Мапекс например) + още едно чукче с тригер за резерва. Крайната сума не е малка, но този "механичен" вариант за тригериране е МНОГО по-добър от акустичните тригери. Тва разбира се ако си падате по бързите каси, в противен случай най-обикновен акустичен тригер ще ви свърши работа.
  23. Ами, който се "навежда" при такива обстоятелства, заслужава да бъде прецакан. Решението е едно, просто не свиря тази вечер и повече нямам вземане-даване с този клуб отново. Няма смисъл от дълги писания, достатъчно е да се информира за некоректност, а който може малко да мисли... ще си вземе бележка!
  24. Предпоследният по скъпост Gibraltar е един от най-добрите кардани, които съм пробвал. Това е много евтин педал, който много се доближава на усет до Axis и Demon Drive. Като цяло, Мапекс не са лоши, но качеството на Гибралтар (специално за кардани) в този ценови клас е в пъти по-добро. Това са митове и легенди!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.