RockoBG Отговорено Април 16, 2007 Отговорено Април 16, 2007 Най-важния човек в групата?, е естествено вокала Мдааааааааааа, то не е важност, не е чудо... И ако случайно света се завърти около слънцето (вместо обичайнат аси орбита около т.н. фронтмен) ... Драма ейййййй, драма... Цитирай
KingdomX Отговорено Юни 5, 2007 Отговорено Юни 5, 2007 Замисляли ли сте се на кой му е най-трудно при изпълнения на живо... Да, най-трудно е на този, който е най-неподготвен Моето мнение е, че неможе един човек д аноси групата и за това няма най-важен, За да успее една група трябва всички да са на ниво и да работят здраво. Това за неподготвения много ми допадна .Моето мнение е че на вокала му е наи напрегнато. Все пак той е фронтмена на групата и от него зависят доста работи. Нашия вокал много се изморява, когато почне да пее. На един китарист и да му се разстрой китарата няма да има проблеми да си я настрой, но на вокала ако му падне гласа няма как да си го върне за толкова кратко време(трябват часове). Точно в този момент стават изключително важни останалите от групата, ако има бек вокали. Те го покриват за едно 2 парчета, като му помагат където е възможно. Когато няма бекове нещата стават много по сложни и вокала си вади гласните струни и ги хвърля по публиката. Цитирай
Danny47 Отговорено Юни 6, 2007 Отговорено Юни 6, 2007 Истина е, че повече напрежение пада върху вокала, защото той е този, който обикновено гледат под лупа. Най-правилно може да се каже, че солиста на групата е най-важен. От към самата музика всичко е еднакво важно. Навсякъде е индивидуално! А да... Цитирай
Vlad Отговорено Юни 7, 2007 Отговорено Юни 7, 2007 Напоследък си мисля, че най-важният човек в групата е този, който осигурява участията - върху него пада тежестта не само за неговото лично изпълнение, а и за паричките на останалите... Понеже в България този човек е и музикант обикновено. Иначе съм чувал, че в други страни музикантите се занимават само със свиренето... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 11, 2007 Отговорено Юни 11, 2007 ...А да... Ха-ха-ха-ха-хааааааааа... Цитирай
martinkfreeman Отговорено Юни 11, 2007 Отговорено Юни 11, 2007 Колкото един инструмент е повече в базата на музиката, толкова е по-важен той. Примерно, ако в една банда вокалиста не се представи добре, но останалите го направят - "Хубаво свиреха, ама певеца не можеше". Ако китариста/басиста/клавириста си обърка партията - "Тия свирят фалшиво" (е, ако по някаква случайност я объркат едновременно и се нацелят - "Майстори на импровизацията"). Ако барабаниста се обърка - "Тия не могат да влезнат у ритъм" Така че излиза, че барабани > бас = китара = клавир > вокал. Що се отнася до това кой поема най-много напрежение - строго индивидуално е. Напрежението идва отвътре от човека, а не от публиката. Зависи от няколко фактора като опит, трезвеност, топки... Цитирай
THE_INEXORABLE Отговорено Юни 11, 2007 Отговорено Юни 11, 2007 ДРЪМААААЗЗЗЗЗЗЗЗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Накъде без най-древния инструмент бе, алооооооо!!!!!!!! Начи ако нек'ва китара замаже нещо, може и да не се забележи, ама трепне ли барабанчето на кофти място, става видимо и за глухия. Вокалът ... хех, ако е нек'ъж сдухляк, ще му е тежичко отпред, да. Но ако е общителен човек, изобщо не би трябвало да го притеснява това, че го гледат повечко хора. Ако всеки от групата е спек ... бе не знам, всеки ще си мисли, че тъкмо него гледат в момента всички. Та като цяло без основата, сиреч ритъма, подплътен от едно хубаво басче наистина няма да звучи добре. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 11, 2007 Отговорено Юни 11, 2007 (Редактирано) Най-важния човек в групата е този, който се има за най-голяма клечка, и има най-голямо самочувствие! . Във една ВОКАЛНО-ИНСТРУМЕНТАЛНА група, най-важен е вокалът, понеже, през повечето време хората него слушат. Много е важно той да не е сдухан, да не е тъп, да има дар слово, да пее поне ДОБРЕ, да има певческа фраза, да изглежда добре... изобщо вокала е лицето на една такава група. Другите акомпанират. Солиста от време на време и той става важен уж... Разбира се - ако говорим за БГ клубна сцена - ВСИЧКИ СА МНО-О-ОГО ВАЖНИ - то си личи и по звука - всеки иска да се чува най-силно, и допринася за общата какафония. Простотия и селяния до шия с две думи. Епа язе сакам да се чувам, не знаем за вас. Ако говорим за инструментална музика - зависи на кой инструмент се набляга. Ако говорим за звезди изпълнители - там инструменталистите често са на заден план за публиката. Но и тия, дето въртят бизнеса хич не са маловажни... импресариовци, продуценти... Редактирано Юни 11, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 12, 2007 Отговорено Юни 12, 2007 Според мен най важно е да не се пишат странни и безполезни теми Цитирай
cecomeco Отговорено Юни 13, 2007 Отговорено Юни 13, 2007 Според мен най важно е да не се пишат странни и безполезни теми Цитирай
noti4ka Отговорено Юли 1, 2007 Отговорено Юли 1, 2007 Да си кажа и аз мнениицето Групата е едно цяло,няма по-важен,или по-маловажен в нея.По въпроса с вокала-тъй като той/тя е фронтмена на групата,естествено е да се набива най-много на очи.НО това не го прави по-важен от другите.Просто група не може да съществува,ако някой почне да се мисли за нещо повече от останалите...Имала съм работа с такива "перковци"и трябва да кажа,че хич не е гот да се работи с тях..Непрекъснато се слушат реплики от сорта:"ако не бях Аз..." Та така-това е като една кула от кибритени клечки,например-ако дръпнеш само една и всичко се разпада. Цитирай
bulby Отговорено Юли 1, 2007 Отговорено Юли 1, 2007 За мен лично на първо мястон е ритъм секцията, защото от там започва всичко. Няма ли стабилни барабанист и басист, нещата директно си отиват на зле. А когато всеки си върши работата добре, повечето от нормалните хора (сиреч - несвирещи ) най-много се заслушват и заглеждат във вокалиста. От там идва и по-голямата отговорност, която поема, защото един лош вокалист може да провали всички усилия на иначе много добра банда. Цитирай
ladyM66 Отговорено Юли 1, 2007 Отговорено Юли 1, 2007 Трудно е да се прецени кой е най-важен в група,но обикновено се оказва че е този който отсъства.Погледнато от друг ъгъл вокала е под най-голямо напрежение щото е лицето,а и скъсаш струна смениш я,прецака се клавира купиш евентуално нов ама гласчето прецака ли се...... си е...о майката Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Юли 2, 2007 Отговорено Юли 2, 2007 Аз мисля че няма важен и маловажен човек ! За да бъде една група наистина такава всичики членове на групата трябва да са важни и да си свършат работата добре. Цитирай
Recommended Posts