Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Станаха ми много камиончетата - вчера добавих и един компресор и станаха  вече 5. 

-С единият адаптор (захранване) се чува бучене - той е по маломощен. Модван е е мой познат , за да бъде балансиран и за да е достатъчно мощен за 2-3 педала , но изгледжда не за повече.

-Другият адаптор (захранване)  e по-мощен няма бучене, но пък след като го забравих включен 1 час - позамириса сериозно. Той е  1000 mA MAX. от онези големи кютюци дето имат превключвател за поляритета и такъв за смяна на няколко различни волтажа.

Разбира се мога да ги ползвам и двата едновременно, като ги разпределя на две групи педали, но се замислям за нещо единично и по-сериозно, да намаля малко броя на кабелите и контактите.

Захранването го разпределям с верижен кабел с шест жака - от онези готовите и идеята е да остане с него.

Може би нещо такова: 

https://www.musicworld.bg/bg/c_544/i_48073/Roland_PSB_230EU.html

Отговорено

Много зависи каква е общата консумация на ефектите. Дънлопския брик дава общо 375мА на 9V, което не е особено много, ако има 5 цифрови ефекта в играта.

@H.R. , сподели кои са ефектите и каква им е консумацията по документация. След това може да се мисли какво ще ти свърши работа.

Отговорено

Да - уместно беше да спомена все пак и какви са:

1.Dunlop Cry Baby - GCB95  - (analog) - 900 mic A (микроампера)

2.Digitech - Main Squezee - Compresor/Sustainer - 4,8 watts

3.Digitech - DF-7 - Distortion Factory - 4,8 watts

4.Digitech - Digiverb - Digital Reverb - 4,8 watts

5.Caline - Time Space Delay - (analog)  - 30mA (милиампера)  http://calinemusic.com/article/?90.htm

Не съм добре с електрониката, но това са стойностите, като консумация посочени на всеки педал - едните са дадени, като мощност другите, като сила на тока.  

Отговорено

https://www.thomann.de/intl/bg/harley_benton_powerplant_iso_1_pro.htm

Стотина лева трябва да дадеш. Няма как. Това от линка има 8 изолирани изхода по 500 милиампера всеки. Никви дейзи чейнс и никакви шумове. С това можеш да захраниш и най-смелия в мечтите си педалборд.

Имай предвид че ефетите харчат между 4 и 20 милампера всеки. Тук имаш 8 по 500 милиампера

Изводите си прави сам. ... захранвания има колкото искаш. Гледах само да е с изолирани изходи! Демек гарантирано да няма шумове

Успех и лек ден !

Отговорено (Редактирано)

Аз използвам това: 

https://www.thomann.de/intl/bg/palmer_pwt_08.htm?ref=search_rslt_palmer+_371819_0

Скъпичко е сравнително, не знам дали се търси цена, но съм страшно доволен!

8 изхода като два от тях имат регулиране на волтажа, метална конструкция не мирише на китайска пластмаса или на нагоряло, кабелите и адаптера също изглеждат надеждни и няма никакви шумове! :)

В Томан в момента е малко намалено преди беше около 200-210 лв.

Редактирано от urgent
Отговорено (Редактирано)

DC Brick-a Dunlop

Features seven 9v DC and three 18v DC regulated outputs which can be used simultaneously. Output capacity 1000 MA. A special foldback current limiting circuit (FCLC) provides protection against power surges and shorts. Includes a variety of effect connector leads.

Harley Benton PowerPlant ISO-1 Output 1-8: 9 V DC @ max. 500 mA

Тоест Дънлопа е на двойна цена, но може да захрани двойно повече, отделно има за 3 броя ефекти 18v DC .

Примерно, ако някога решиш да ползваш ефект, като MXR Dime distortion, ще са ти необходими.

Ако парите са на живот и смърт и утре трябва да излезнеш да свириш, Харли бентъна е някакво времено решение.

Ако планираш да взимаш нови и по-качествени ефектни. Насочи се към Дънлоп или Палмер.

Смяташ общата консумация на ефектите, които ползваш. Сумираш амперите. За Дънлоп не трябва да надвишиш 1000 ампера, което е достатъчно за една смислена педалиера.

Ето какво ползвам аз.

Дънлоп Зак Уайл Уауа.

Малка жица by  Пацо @ ( BG tube screamer for boost), понякога вкл и MXR Badass

Boss Ce 2 chorus

MXR 100 vintage phaser ( него го захранван с батерия)

Boss DD 6 delay.

Планирам и да включа един флейнжър на Пол Гилбърт, който имам отдавна, просто от мързел не съм го направил.

И мисля да се огранича, защото ако реша, мога да си направя и педалиера с 40 -50 педала, но не виждам смисъл.

Разгледах педалиерите на големи китаристи, като Гилбърт, Тони МакАлпайн, Влатко Стефановски, Ричи Котцен, Вини Мур ( в микс тейп 5 беше концерта му), Майкъл Анджело Бейтио, Джордж Линч . ( отделно в нета има на всеки, за който си помислиш)

Линч имаше малко повече ефекти ( примерно 10), основно са с по 5-6 ефекта максимум.

Най-голямата педалиера беше на Стив Лукатър, 13 ефекта. Ако си бог на китарата, като Стив, е ок да имаш 13 - 15 ефекта.....той ползва голяма палитра от звуци, като един китарен Ван Гог.

Тия дето се снимат с педалиери, с по 30, 40, 50 ефекта, според мен са позери. Освен, ако наистина имат обяснение за всеки ефект, за какво им трябва и ползват.

Казах си какво мисля, не за да пораждам спорове, а за размисъл. Просто споделям, виждане по темата.

ПС. Парният Валяк има и къстъм решения, с гарантирани галванично разделяне, виж във фейса

Редактирано от TONY
Отговорено

Умишлено или не, се пропуска N-audio Powerbox.

Търсиш "По-сериозно захранване", това е моето предложение.

Пробвал съм много power supply, свиря предимно със стомпбоксове, и това захранване ми е абсолютен фаворит.

Предлага 9/15/18/24 VDC, revers кабели, защита при обърнат полюс, и още много гъвкавост.

Отговорено

Като казах по-сериозно се имаше в предвид - да успее да захрани поне 5 педала без да бучи или прегрява. Не е на живот и смърт и нямам участие тази или утре вечер. Любител съм - както много хора, а и оборудването ми се върти около средното ниво.  Смятам, че повече от 5 педала вече ще са ми излишни. Ако ли пък станат повече вече ще го мисля. 

Загледах се и по това:

https://www.musicworld.bg/bg/c_544/i_44529/PALMER_MI_PWT05_MkII_Power_Pack_5_Outputs.html

Харесва ми,  че има и старт/бутон - няма нужда да вадиш всеки път щепсела и е точно за 5 педала ако се ползват изолирани.   

Благодаря за всички предложения и коментари до момента - имам ги в предвид !

Отговорено (Редактирано)

Аз пък ползвам едно неизвестно Artec, защото ми трябваха много изходи за много камиончета, а то има точно 12.Идва с кабелчета и са достатъчно дълги.

Не знам дали изходите са галванично разделени, но нямам никакъв шум.Другите са хубави, но доста скъпи.Както voodoo lab например.

https://www.thomann.de/intl/bg/artec_cpb12_power_brick.htm?ref=search_rslt_artec_273032_12

Има и с по-малко 8. 6х9 волта и 2 от 6 до 12 волта.

https://www.thomann.de/intl/bg/artec_power_brick.htm?ref=search_rslt_artec_108400_13

Редактирано от Heartman
Отговорено (Редактирано)

пък аз си взех едно две в едно захранване (стабилизирано) и тунер на джойо

ей го тика

идва със кабели за захранване на педалите и зарядно достатъчно мощно да захрани всико предвидено + кабели обръщащи поляритета

Редактирано от Acei
Отговорено (Редактирано)

за мен е абсолютно неоправдано да се дават луди пари за DC Brick, dunlop-и, T-rex-и и всякакви неоправдано скъпи захранвания. Един Харли бентън от 100 кинта върши невероятната работа на DC Brick-a които струва 300 лв. Ако пък Харли ти простее... има Palmer за малко повече пари / но по-скоро не/

Аз честно да ви кажа ползвам Harley Benton PowerPlant Juniour който е абсурдно евтин / около 30 евро /   щото захранвам максимум 7-8 стомп бокса и невиждам кога ще станат повече И захранването е абсурдно добро. Единствно, че е  малко по-дебело на размери.

А този Харли бентон от линка ми по-горе е  от 100 кинта има още повече изходи и са по 500 милиампера.. докато моите са 5 по 120 милиампераи ми се налага да възрзвам на чейн 2 ефекта. И не на последно място е "slim"

Купи си захранване от 100 кинта, а със спестените пари си купи някой готин стомп бокс ;-)  Наистина не си струва много пари за една правоъгълна метална кутия с изводи за кабели  и траф / преобразувател натикан вътре /

Сега погледнах в мюзикуърлд имат ИСО-2 версията!  На мен ми се вижда идеалния паутр плант!

https://www.musicworld.bg/bg/c_544/i_68082/MusicWorld_Harley_Benton_PowerPlant_ISO_2_Pro.html

Редактирано от DaftFunk
Отговорено

Ако подрънкваш в къщи и на репетиция - едно стабилизирано с достатъчна мощност за 18 лева + дейзи чейн кабелче и т'ва е. С преправен 500мА адаптер съм пускал 8-9 ефекта без грам проблеми. Правил съм подобни и на приятели, които даже свирят с тях по "не-световни" концерти. DigiTech вероятно дърпат по 90-тина мА, поне толкова били отговорили от DigiTech относно консумацията на DF7. Така че общо надали ще надвишиш 500мА (китайско измерване), за по-сигурно вземи 1А (разликата в цената не е голяма). Ако е импулсно задължително го тествай, защото повечето вкарват смущения и не са подходящи за аудио.

Ако имаш сериозни и отговорни участия на каква ли не сцена (с неясни ел. мрежи) - търси нещо качествено, с галванично разделени изходи, от утвърден производител.

Отговорено (Редактирано)

Tony, Сега си направих труда да сваля MANUAL на Power Plant ISO-1 PRo

изрично е написано че са

8 outputs providing 500 mA each!, но общо натоварването да не надвишава 2 ампера щото захранващия адаптер е 2 ампера.

A ISO-2 ima и 2 изгода с 1000 мА аутпут и променлив ток.  И това са цени 90 и съответно 130 лв.

Смятам, че Harley-to е просто непобедимо за съотношение цена качество.

Ако искаш да е Медй ин ЮСА и да е ръчно запоено естествено купуваш си Dunlop. Но това е  когато започнеш да се изявяваш по стадиони и големи сцени според мен

Редактирано от DaftFunk