Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

а за ASIO драйвер чул ли си нещо?Провери с търсачката-има добри описания на проблема ти :rolleyes:

Редактирано от рахата
  • Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

... ако те мързи да търсиш инфо относно проблема знай , че най евтините карти с латенция под 5-6 милисекунди т.е. позволяваща да се свири без видимо закъснение са от порядъка на 180-200 кинта , говоря за нови карти , а не втора ръка като инфото ми е отпреди 5-6 месеца .. ако междувремено цената е станала по поносима - супер .... ама нещо не ми се вярва

.... много хора ползват драйвери от типа на Asio for all - и аз преди да си купя свясна карта се пробвах да ползвам но проблема е че понякога като смъкнеш изкуствено закъснението започва накъсване на сигнала - явно процесора или рамта или бог знае какво не може да издържи най юркането - при мен се появяваше при стойност от 18-19 мили секунди .... и затова взех решение и сега съм с М-Аудио Аудиофил и съм много доволен както може и да се очаква ..... дерзай .Цеко :rolleyes:

Отговорено

хора , не съм от тези, които ще дадат 100 кинта за карта.С предишната нямах проблем с латенцията, но имах шум, а предишната карта не беше за 100 лева. Колкото до асио драйверите нещо не става с тях, пробвал съм.На предишната карта точно с асио драйверите ставаше всичко, но сега не ми ги разпознава.Пограмата върви единствено като й задам да работи с драйверите от саункартата.

Отговорено

имам прогрес по проблема ми.сега ми изписва, че ми трябва асио драйвер за с-медия. Четох по форуми и всички казваха да се инсталира asio4all, но програмата пак ми изписва, че ми трябва специалния асио за с-медия

Отговорено

http://www.cmedia.com.tw/forums/viewtopic....b9599cebd65a72c

http://www.hydrogenaudio.org/forums/lofive...php/t45641.html

http://www.nforcershq.com/forum/asio-needed-vt4472.html - в последния пост има 3 линка

http://www.driverheaven.net/audio-general-...soundcards.html - 2-рия пост има линк

има и още много,но не ми се рови повече. asio c media-пишеш го в браузъра ти и търсиш подходящия.

Късмет!

• 1 month later...
Отговорено (Редактирано)

Питането ми е има ли китарни процесори, съвместими с горепосочения софтуер или по-точно въпросния софт може ли да работи с външен процесор?

П.С. Сори за тъпия въпрос.... :happy:

Редактирано от James Hetfield
Отговорено

Доколкото знам, ГитарРиг има някаква хардуерна джвъчка, която играе ролята на контролер за програмата и общо взето си има вид на процесор - с цъкалки, врътки, копчета и педали и прочие. Но не е процесор, и си върви с целия пакет софтуер, който е доста долари. Друго, което можеш да опиташ, ако ти се занимава (поне е безплатно) е да вържеш процесора си към аудио картата и оттам да разцъкваш безплатни вст плъгини. Аз от време на време го правя (не със процесор, но идеята е същата) и става общо взето прилично. Пуснал съм няколко семпъла в съответния раздел, ако имаш интерес.

Някои процесори си имат софтуер, който си върви с тях (Line6 например, мисля че има). Но специално за тези софтове съм пас. Дано съм бил поне мъничко полезен.

Отговорено

Доколкото си спомням Guitar FX box имаше опция за външен педал, но тя беше само за Wah-wah. И на всичкото отгоре приемаше джойстика ми като такъв.

Отговорено

Ми то джойстика в общи линии представлява два потенциометъра, т.е. може да се върже външен педал с потенциометър на съответните дупки на гейм-порта.

Но за другите софтуери - гитар риг си има собствен контролер и работи само с него май, а за управление на VST плъгини предполагам може да се върже външен MIDI контролер - стига хоста да го поддържа.

Отговорено

Да кажа и аз 2 приказки (без да съм съвсем сигурен в достоверността им)...

И аз притежавам процесор с MIDI вход/изход... Но, чел-недочел ръководството за уптреба останах с впечатлението, че това чудо може да се върже само за някакъв кийборд (синтзатор или някакво подобно MIDI-устройство).

С 2 думи, доколкото разбрах няма лесен начин за управление на процесора от компа или на компа (някакъв специализиран софтуер) от процесора...

Бих се радвал, обаче да прочета мненията на някои по-разбиращи, защото и аз живо се интересувам от темата.

Ако някой е постигнал резултати в областта - моля споделете...