Jump to content
Българският форум за музиканти


nazgul

Recommended Posts

Ами явно е от картата, защото и само Гитар Риг като е включен пак издава разни нерегламентирани шумове...сега предполагам решението е само едно.

П.С.:Сега като гледам и без Гитар Риг само като издупя буфера на макс пак издава същия шум.

Редактирано от sa6ak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ами много съм доволен от програмата, но когато пусна примерно Audacity и се мъча да запиша нещо ми показва "Грешка при отваряне на звуковото устроиство." Така става и със Winamp и общо взето със всяка програма която възпоизвежда някакви звуци. Проблема може да е много прост, но идея си нямам защо се получава, а и се занимавам от скоро със свирене през компа/лаптопа. Някакви идеи какво да правя?

 

Мерси предварително! :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1270800_orig.jpg

Разцъкай това меню от Setings=>Control Panel=> Sound and audio devices. Избери си точните входове изходи, ако нямаш такива, значи нямаш звуков драйвер за уиндоуса

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ето ме пак - с един задоволително тъп въпрос - търся си програма като Guitar Rig, само че безплатна (ако въобще има такова животно...). Трябва ми да може да постигне като звук същото (или нещо подобно) на познатия ни Guitar Rig.

И за да спестя излишния шок - не ползвам оригиналната програма, защото ми трябва легален софт (а не мога да си позволя да я купя) - в смисъл, специално за песента, която правя не мога да си позволя да ползвам нещо, за което нямам оригинален лиценз :blink:

Положението е тежко и трагично, защото съм притиснат и от време...

Моля, помогнете!

 

П.С.

Ако няма такава програма, моля да ми кажете дали е възможно подобен звук да се постигне, чрез различни ефекти и как, и с кои може да стане. Трябва ми да имитирам ефектите: Doubler, NY hardcore, Need to be cornybaby, Octasynth Guitar, Gratified Lead...

Редактирано от stormchaser
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако бачкаш с Cubase ти трябва само едно нещо и то е Guitar Suite Simulanalog. След китарата си ръгаш един виртуален камион за дист BOSS DS-1 и после симулацията на Marsall JCM900 и си готов! Безплатен е потърси официалния сайт в Гугъл

Редактирано от yellow nEuphoria
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте !

 

Имам един малък проблем и ще ви помоля за малко помощ. Ако има и други притежатели на Е-МУ 0404 УСБ да помогнат малко. От скоро се запалих отново и си купих въпросната саунд карта с цел да посвирвам с китарката на домашна сцена :thumbs_up:

Да де, ама не знам как да извадя звук (Guitar rig 3 - драйвъри, софт .... не знам какво бъркам). Рових и четох и накрая стигнах до тук. Ако вече има такава тема моля да ме извините и ще се зарадвам на един линк. Все пак ще ми е много по лесно ако някой с карта като моята ми помогне. Който има време да драсне на лично и ще дам скайп за връзка.

 

Благодаря предварително !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи нея знам тая карта, но сигирно има драйвъри.. инсталнал си ги... влизаш в start=>Settings=>Control Panel=>Sound And Audio Devices и от там си избираш картата отначало. После в хост програма или в да кажем Guitar Rig си има настройки и той... и там избираш квото трябва, би трябвало да се оправиш, незнам кой ще ти помогне...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, посвирих вече малко !! И без друго вече се изложих, поне да задам още един тъп въпрос :

 

Не мога да подкарам уинампа докато рига е включен. Това по принцип ли е така или аз нещо не мога да се оправя. Искам в инампа да си просвирвам бекингтракове, но така и не можах да извадя и звук. Другия ми въпрос е рига може ли да просвирва мп3 ?

 

Мерси много !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е точно недостатък и не е само на тази карта. ASIO драйверите (за кой ли път го повтарям) НЕ са мултиклиентни и НЕ са мултихардуерни - само ЕДНА карта във само ЕДНО приложение - такава си им е архитектурата, за да постигат добро бързодействие (по-малка латентност).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В случая е така. При всяка друга карта докато свири азио може да пуснеш друг софт, който свири през стандартния уейв драйвер.

При тази има ограничение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колеги.

 

Е значи хванах онова от цял чувал таковата като си избирах саунд карта :offtopic-001:

То тук някъде висва въпроса как карта от 50 лв може, а такава от 400 лв е ограничена. Че аз за това я взех, да посвирвам с рига и бектракове и да ползвам Guitar Pro. То явно и с Про-то ще е същата работа. Айде отивам да пия една студена вода ....

все пак ако някой има идея как да свирна мп3 или някой по завъртян софт да удари едно рамо.

 

Поздрави

Станимир

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.