ivko1985 Отговорено Март 19, 2011 Отговорено Март 19, 2011 да, явно ще трябва или външна звукова карта или усб преход за китара мерси все пак Цитирай
Ashandarey Отговорено Март 27, 2011 Отговорено Март 27, 2011 здравейте днес си играх цял ден да сетъп-вам GR3 и всичките драйвъри и глупости.Първоначално през кубе после направо (като бях крайно разочарован от кубето си когато се оказа че второто е по-добра опция) Таа въпросът ми е че високите тонове ги записва много добре ..направо се влюбих в тях..обаче басите много лошо бумтят ( поради липса на по-добро сравнение ) и пробвах с noise reduction-и и eq-ри,но с тях се прецаква звука и на високите и средните тонове :/ таа помощ и мерси предварително Цитирай
H.R. Отговорено Март 30, 2011 Отговорено Март 30, 2011 (Редактирано) Здравейте - конкретен въпрос ! Прочетох доста от тази тема (но само от 2010година - не цялата) и разбрах много неща ! Благодарности на всички дали подробни разяснения по много проблеми. Всичко си ми работи с RIG4 и от три дни си дера с него и пробвам какво ли не - импортвах си пресерти , записвах си с дека 2-рия ,( 1-вия записва само входния сигнал май) , накефих се на чувствителността на тунера - как реагира веднага като само докосна ръчката и т.н. Много се кефя ! С вградената карта съм (Relatek), ASIO4ALL и МИ Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО (даже отдавна), че тярбва да си взема хубава и то такава подържаща ASIO драйвер и то с такъв написан за нея. В момента за мен финансово непрепоръчително - но по-нататък определено !!! Чел съм преди време и някои теми за звуковите карти в раздел ХАРДУЕР, но ми трябва още малко главоблъскане и четене за за да свържа 4-те променливи: латенсията , шума , работна честота и големината на буфера - кое от кое зависи и т.н. Струва ми се че съм близо. Та въпросът : За тези , които сте с вече що-годе читави аудиокарти - т.е. не мултимедийни - получава ли ви се осезателно по-добър и чист (без шум) звук от Guitar RIG ? Свирите ли си - доволни ли сте ? Редактирано Март 30, 2011 от H.R. Цитирай
Slipknot4o Отговорено Април 6, 2011 Отговорено Април 6, 2011 Здравейте! Имам един малко глупав въпрос относно Guitar Rig 3.... Търсих навсякъде тук и в гугъл информация за програма ( как се пуска и какво ти е нужно, за да свириш на нея), но не намерих.. Преди няколко дена я инсталирах без проблеми и сега не знам как да пусна ефекти ... Може ли да ми помогнете? Благодаря ви много, предварително! Цитирай
H.R. Отговорено Април 6, 2011 Отговорено Април 6, 2011 Като за начало пъхни кабела (ако намаш точно необходимия -тогава с преходник към 3,5") в синята букса на компютъра - line in. (може да не е синя при теб но малко вероятно) 2. Намери "миксера" на звуковата то платка - долу в дясно на монитора ти. Намери плъзгачите дето са за record и избери - line in. При плъзгачите на playback - заглуши line in - (mute). 3. Включи програмата. Това е необходимият минимум да чуеш звук - да тръгне. Цитирай
Slipknot4o Отговорено Април 6, 2011 Отговорено Април 6, 2011 Имам звук и без тази програма, затруднява ме пускането на ефекти Цитирай
napster66 Отговорено Април 25, 2011 Отговорено Април 25, 2011 Пускам Guitar Rig и не се чува нищо.Направих някои настройки и почна да се чува китарата без да съм пуснал Guitar Rig.Влезнах в програмата,пак същото чува се само китарата без никакви ефекти,все едно програмата я няма..... Цитирай
polaris Отговорено Април 25, 2011 Отговорено Април 25, 2011 http://www.google.com/search?hl=en&q=ESP+Guitar+site%3Ahttp%3A%2F%2Fforum.muzikant.org&aq=f&oq=&aqi=#sclient=psy&hl=en&source=hp&q=Guitar+Rig+site:http%3A%2F%2Fforum.muzikant.org&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=cd1460aae309a635 Представи си, има тема със същото заглавие, като твоята. 1 Цитирай
napster66 Отговорено Април 28, 2011 Отговорено Април 28, 2011 (Редактирано) МОЛЯ ВИ СЕ ПОМОГНЕТЕ МИ !!! Свързах китарата през line-in след което като влезна в програмата не ми отчита на метрономът,че има нещо,че нещо свири....Включих кабела в микрофона,този път метрономът отчете,че има нещо включено като дрънкам,но както и при line-in така и при microphone програмата няма никакъв звука..направил съм и настройките в Volume Control-a: за line in : recording : line playback : mute line in за microphone: recording:microphone playback:mute microphone Още веднъж ви моля за помощ,вече втора седмица стоя без китара,вися по форуми и търся някъкво решение.. Еdit: Също така знам,че трябва да изгася и всякъкви други програми,когато съм включил Guitar Rig Aко това ще помогне саунд картата ми е HD Audio Rear output 2 Редактирано Април 28, 2011 от napster66 Цитирай
napster66 Отговорено Април 28, 2011 Отговорено Април 28, 2011 Мисля,че открих проблема ето и снимка: Цитирай
napster66 Отговорено Май 3, 2011 Отговорено Май 3, 2011 Моля ви помогнете ми с нещо,колкото и страници да отвора и прочета назад нищо не мога да оправя... Цитирай
skary Отговорено Юни 30, 2011 Отговорено Юни 30, 2011 Здравейте !!! Знам ,че във форума има тема за GR ,но при мен след инсталацията на Програмката ,а след това и асиото пускам програмата и к*р D: Няма звук ,чува се само клиина ,който е от line in ,а на другия ми комп ,който е на ХP бачка ,но поради слаба хардуерна част мн лаги. На Windows 7 съм с карта realtek.Четох къде ли не ,но в сайта NI няма никаква информация ,за проблема.Ако може да ми кажете как трябва да направя настройките на картата и на уиндоуса . Надявам се да намерите изход от проблема :punk_guitar : Цитирай
Mairomaster Отговорено Юни 30, 2011 Отговорено Юни 30, 2011 Най-напред си оправи настройките на звука от control panel, така че да не се чува клийн сигнала от лайн ин. Другия вариант - провери да не ти е активирана bypass функцията в guitar rig. Намира се горе вдясно, представлява едно бутонче такова като знака за on/off. След това вече можеш да си погледнеш настройките за драйвърите в менютата на guitar rig. Провери дали е избрано там, да се ползват asio драйвърите. Ако не е го избираш и трябва да ти изкочи на tray-я зелената иконка на asio драйвърите. От там евентуално, ако все още нямаш звук, може да се наложи да си поиграеш с настройките на активните изходи. Също следи в графа input level на guitar rig, дали се засича някакъв сигнал, ако засича сигнал, а нямаш звук, проблема вероятно е нещо с драйвърите, вероятно трябва да се разбърникат някои настройки. Цитирай
delmaro Отговорено Юни 30, 2011 Отговорено Юни 30, 2011 Винаги в рекърд секцията трябва да е маркиран line in за да ти дава звук в GR(виж снимката) [/img] Цитирай
skary Отговорено Юли 1, 2011 Отговорено Юли 1, 2011 Line in от контрол панел отчита звук ,само гуитар рига не ги модифицира,не е от драйвърите на ASIO. Цитирай
Recommended Posts