Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Имам един адаптер за акустична китара - Fishman BlackStack, който е с ниско ниво. 

Чудя се с какво да го повдигна но така, така че дане криви.

Дайте някакви идеи за нещо малко. 

Някои от вариантите са:

Boss GE-7 - това доста хора го ползват за тази цел, ама все пак е EQ, не знам до колко ще може да буустне.

Компресор - не съм много сигурен това дали ще стане.

Буустер  - нещо което не криви

Предусилвател - трябва да е малък и да няма никакви ефекти.

Някой да е имал сходен проблем? 

Отговорено

Fishman Aura, ако ти се дават пари.

По принцип, ниското ниво си му е бъг.

Пробва ли с индивидуално нагласяне на височината на пинчетата?

Отговорено

Aura-та си е симулация.

Не бих казал, че е бъг. То зависи къда го включваш, има уреди, дето му повдигат нивото, ама има и такива дето не му :) Примерно като включа в процесорите е ОК. Само, че искам без процесори да имам добро ниво.

Височината съм я нагласил.

Отговорено

Има една камара предусилватели за акустична , освен Аурата , които го играят преамп, еквилайзер и ДИ бокс.

Аз пак ще си бая на моето че за акустична китара си трябва акустичен усилвател. Пък от него си има изходи, понякога даже и балансирани.

Хубав преамп за акустична е горе долу на цената на усилвател. Викам веднъж да пробваш твоите акустични на моя АЕР :).

Отговорено

Усилвателя е друга работа. Мен ми трябва ниво за да влезе в ефект и в луупер. Щото другите инструменти са с осезаемо по-високо и ясно ниво.

Отговорено

И аз имам Fishman пасивен хъмбъкер за ак. китара и той е с ниско изходно ниво, но аз го включвам в компресор и това ми реши проблема много брилянтно.

Отговорено

Потърси във Фейсбук SviSound.

Човека живее във Варна и прави един високо волтов клийн бустер.

Мисля, че ще ти свърши добра работа работа.

Отговорено

Компресорът не вкарва ли шум? Поне за повечето китарни педалчета казват така...

Има буустъри оцветяващи (нарочно), има и прозрачни. Не знам дали буустър ще помогне в случая, само казвам.

Рафо, бъзикаш ли се, гледай какво пишат хората: :D

Be heard in even the loudest rock band with Fishman’s Blackstack passive soundhole pickup.

Според мен това вади ниво каквото вадят и другите пасивни ел. китарни адаптри. Или поне приблизително. Съответно както си включваш друга китара директно в ефект, така и тази би трябвало да работи така. Ако сравняваш спрямо акустичка с пиезо - там е друго, защото те имат преапм и вадят линейно ниво (поне моите са така, L.R. Baggs). За съжаление на сайта на Фишман не пише нищо като изходно ниво и импеданс, така че няма как да се подходи особено нАучно. А несъответствието на изходни и входни сигнали винаги води до проблеми. Освен да пробваш директно в аудио интерфейс да запишеш тоя адаптер и някои други и да сравниш...

Отговорено

Според мен те нещо се бъзикат или някъде има звездичка и с малък текст: Само ако си купите и Fishman preamp ;)

Иначе го сравнявам с електричка. Пъхам в миксера, усилвам гейна на 1/4 и нивото ми е ОК.

Слагам акустичната, усилвам гейна до край и нивото ми е малко по-ниско от колкото трябва. Пак си се чува, но при усилен гейн на макс има шум. За това ми трябва с нещо да го усиля малко, и след това с гейна от миксера да го донаглася. 

Отговорено
За съжаление на сайта на Фишман не пише нищо като изходно ниво и импеданс, така че няма как да се подходи особено нАучно.

Аз бих пратил един мейл на съпорта на Fishman за тази цел.