Islent Публикувано Ноември 13, 2017 Публикувано Ноември 13, 2017 Здравейте. Искам да пробвам да взема 4-те най-дебели струни от 5 струнен бас (BEAD), да ги сложа на 4 струнния и да ги настроя в стандарт тунинг E A D G, обаче ме е страх да не прецакам нещо(или цялата китара), поради високо напрежение в струните. Таа ако някой го е правил може ли да сподели малко опит? Благодаря предварително! Цитирай
Abbath Отговорено Ноември 14, 2017 Отговорено Ноември 14, 2017 Няма как да стане.Или ще ги скъсаш, или ще прецакаш баса...Какво търсиш?Дебели струни, теншън?Вземи си 50-110, има и гладки и нормални на Ротосаунд...Има и други варианти. 2 Цитирай
разбойник Отговорено Ноември 14, 2017 Отговорено Ноември 14, 2017 Каква е целта? Защо ти е да слагаш толкова дебели струни, които да използваш в стандартен строй? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 14, 2017 Отговорено Ноември 14, 2017 50-110 слагах един път (май точно Ротосаунд бяха) и си има осезаема разлика спрямо "стандартните" 45-105. За мен е положителна промяната, но не са супер разпространен размер. Цитирай
blr Отговорено Ноември 14, 2017 Отговорено Ноември 14, 2017 Идеята ми звучи като: "Имам дизелова кола, но искам да и сипя бензин за да видя какво ще стане". 1 Цитирай
Demiurg Отговорено Ноември 16, 2017 Отговорено Ноември 16, 2017 поради високо напрежение в струните Е ти нали няма да я включваш в контакта ? Тия китари само се казват "електрически" ! Единственото, което ще съсипеш, е мостчето при главата, щото може да трябва да му разшириш отворите за по- дебелите струни. Иначе по- силното теглене на струните ще го компенсираш като натегнеш тръс-рода. Но не съм сигурен че ще си заслужава това упражнение. Ако баса не звучи добре с хубави нормални струни, силно се съмнявам че ще звукне с 5-ци. Цитирай
blr Отговорено Ноември 20, 2017 Отговорено Ноември 20, 2017 Бая натягане ще падне за нещо от рода на 65-125 в стандартен строй, да не говорим, че някоя от струните може и да го плесне по манерката. Ходът на truss rod-а не е безкраен все пак, а и ако е боклучав може да се скъса или да скъса резбата. С една дума-безмислено. Цитирай
armario Отговорено Декември 1, 2017 Отговорено Декември 1, 2017 Колегите по-горе го казаха, но и аз не виждам смисъл от цялата груба интервенция спрямо горкият бас. Ползвам и 4-ка бас китара, Слагал съм 5 струнен комплект, без G, Т.е. - настройка D-A-E-B. Но |B| струна да вдигаш до |E|??? Пич, знаеш ли колко тона са това??? Това е идентично с показваните филмчета в ютюб, в които някакви шемети удрят от земята китарни ефекти, за да видят дали са несчупваеми??? Повечето "експериментатори" свалят |B| струна, с риск да звучат невъзможно ниско, или както казва един приятел, който не е безизвестен за форума - "това го чуват само свиньете", Също безсмислено, но вкус и цвьет.... Или |E| на 4 - струнка свалят в Си, но твоят случай.... Цитирай
evernas Отговорено Декември 2, 2017 Отговорено Декември 2, 2017 Здравейте. Искам да пробвам да взема 4-те най-дебели струни от 5 струнен бас (BEAD), да ги сложа на 4 струнния и да ги настроя в стандарт тунинг E A D G, обаче ме е страх да не прецакам нещо(или цялата китара), поради високо напрежение в струните. Таа ако някой го е правил може ли да сподели малко опит? Благодаря предварително! Каква ти е идеята по принцип? Цитирай
Светослав Отговорено Април 8, 2018 Отговорено Април 8, 2018 Може да се прецакат много неща не го прави като струните са нормални или 50-110 можеш да ги прехвърляш в други стопове а така!!!! Не знам аз лично НЕ бих Цитирай
Recommended Posts