panko Отговорено Януари 19, 2017 Автор Отговорено Януари 19, 2017 Ефтиме можеш ли да кажеш как си намираш всички части за да направиш един завършен адаптер? Добре ще е ако споделиш направо фирми и сайтове от където могат да се поръчат части :-) Аз лично бих пробвал да си направя някой шантъв пикъп. Цитирай
Jim-ph Отговорено Януари 19, 2017 Отговорено Януари 19, 2017 Ефтиме можеш ли да кажеш как си намираш всички части за да направиш един завършен адаптер? Добре ще е ако споделиш направо фирми и сайтове от където могат да се поръчат части :-) Аз лично бих пробвал да си направя някой шантъв пикъп. тука: Visit store Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 19, 2017 Отговорено Януари 19, 2017 Не е толкоз просто, колегата е врял и кипял, отделно разполага с измервателна техника за тая работа! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 22, 2017 Отговорено Януари 22, 2017 До голяма степен, Jim-ph е прав. В бея има всичко необходимо. За хъмбъкер, в общия случай трябват: -Макари с подходящ цвят и правилния размер (има 50, 53мм и т.н.) в зависимост от позицията (бридж, нек) и типа китара. -Метални шишове за тия макари (polepieces), може да са еднакви, може да са на едната макара прави, на другата с винтчета и т.н. В зависимост от тия неща може да се наложи да се подберат макари с подходящи отвори. -Основа на адаптера, подходяща за избрания размер макари. -Блокче магнит за хъмбъкер -Дистанционери, винтчета за прикрепяне на макарите, винтове и пружини за захващане на адаптера и т.н. бръбмъзлъци -Разбира се, емайлиран проводник с диаметър около 0.06мм. Може разбира се, да се вземе готов адаптер и да се сменят магнити, да се пренавива (или размотава) и т.н. За единичен адаптер най-често трябва: 1. самата основа (макара). 2.1. За алнико адаптер: 6 алнико шиша с подходящата дължина, 2.2.-За керамичен адаптер: 6 железни шиша и подходящ, поляризиран на късата си страна магнит за отдолу. 3. Декоративна капачка, винтове и пружини за захващане. 4. Проводник за навиване. Не е сложно, но си е занимавка за мераклии. 1 Цитирай
taktun Отговорено Февруари 9, 2017 Отговорено Февруари 9, 2017 Seymour Duncan TB-4JB/SH-1 59 на едната китара а на Лес Пола: Emg 57/66 1 Цитирай
doviciozo Отговорено Февруари 11, 2017 Отговорено Февруари 11, 2017 Fender Hot Noiseless сет на ясенова Ария произведена от Матсумоко през 81 година, трошат кокали тези адаптери но на бридж позиция ще сложа Hot Rails понеже свиря и по тежка музика. Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 11, 2017 Отговорено Февруари 11, 2017 Понякога е грешка това,мидъл сингл- койл на стратокастер е пробивен повече от релса на бриджа,бях сложил димарзио чопър-,е не ми хареса,как да е ,това си е мое мнение. Цитирай
doviciozo Отговорено Февруари 12, 2017 Отговорено Февруари 12, 2017 Още не сигурно дали ще е Hot Rails, доволен съм от сингъла но за хеви метъл ми звучи мудно и трябва да го сменя.знам че релсата е компромисен вариант заради по малкия обхват но не искам да дълбая за нормален хъмбъкер.високия сигнал 16.6 незнам как ще се отрази.Общо взето няма и къде да го чуя този адаптер, мъка, ще сондирам мнения. Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 13, 2017 Отговорено Февруари 13, 2017 Ако е за метъл-смени китарата,не знам,свирихме там на рокерски събор в гр.Рила преди е,20 години ли беше,то аз не бях и постоянния китарист- викат ме -идвай,да спасяваме участието,пак с отплеснах,но блус,хард-рок на АС-ДС едва ли се вика метъл,аз не мръднах от мидъл и нек позиция ,релсата не ми звучеше,китарата беше оригинален страт през маршал амп. Цитирай
doviciozo Отговорено Февруари 13, 2017 Отговорено Февруари 13, 2017 Знам че не става за метъл и ще си взема друга но още събирам по някой лев, то сега за два бона нищо не може да вземеш, поне на мен нищо не ми харесва може би някое LTD или Jackson за оригинал няма да се преборя. Цитирай
chris_barnes Отговорено Февруари 14, 2017 Отговорено Февруари 14, 2017 Seymour Duncan TB-4JB/SH-1 59 на едната китара а на Лес Пола: Emg 57/66 Би ли споделил каква точно е китарата? Знам че не става за метъл и ще си взема друга но още събирам по някой лев, то сега за два бона нищо не може да вземеш, поне на мен нищо не ми харесва може би някое LTD или Jackson за оригинал няма да се преборя. Ако ти трябва метъл брадва, може да имам каквото търсиш Цитирай
2+2=0 Отговорено Февруари 14, 2017 Отговорено Февруари 14, 2017 Значи, извинявам се предварително, че задавам страничен въпрос, горе-долу във връзка с темата за изработка на адаптри, и то от чисто визуална страна - някой занимава ли се с ецване и финиш на капачки на адаптри? Някакъв опит за споделяне? От известно време ми се иска да прибавя малко допълнително неприятен и мърляв вид на една от китарите и разглеждам доста малки производители.Това е генералната насока, отдавна точа лиги по някакъв Jazzmaster с P90-ки. Цитирай
taktun Отговорено Февруари 15, 2017 Отговорено Февруари 15, 2017 taktun, on 09 Feb 2017 - 20:10, said: Seymour Duncan TB-4JB/SH-1 59 на едната китара а на Лес Пола: Emg 57/66 Би ли споделил каква точно е китарата? Разбира се,със Дънканите е ESP Horizon,а с EMG тата е ESP Eclipse 1 Цитирай
naster Отговорено Март 11, 2017 Отговорено Март 11, 2017 Bridge: Seymour Duncan Trembucker Jeff Beck; Neck: Seymour Duncan Jazz. Китарата е Jackson Dinky JS-1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 14, 2017 Отговорено Март 14, 2017 Вкарах втори Дънкан сет в колекцията, много добре свирят, ей! JB + Jazz '59/Custom Hybrid + Whole Lotta Humbucker Carvin C22T + C22B 4 Цитирай
Recommended Posts