dzwer Отговорено Април 24, 2017 Отговорено Април 24, 2017 Отплесваш се от темата за 10 каналния тонкоректор По принцип за пробата всеки предусилвател с висок входен импеданс(над 100к) и нисък изходен импеданс ти върши работа. Аз лично мисля да вкарам два високо импедансни буфера веднага след адаптерите и след тях вече да са тон контроли и регулатори на ниво, т.е. адаптерите по всяко време ще виждат един и същи импеданс и ще са напълно отделени един от друг - сигнала от двата адаптера ще се събира чак на изхода, точно преди жака на китарата. 1 Цитирай
emosms Отговорено Април 24, 2017 Автор Отговорено Април 24, 2017 П.п, не една ами две батерии тр. да мога да вкарам Дълбочината на леглото, без потовете тр. да е 2 см. Минималната ширина на леглото е 3 санта, дължината.. Има над 10 см. Има и длето.. Много задачки се натрупаха, но се чудя какъв буфер да врътна - с TL*** ?? За предпочитане ще е сигурно с FET input stage. Цитирай
emosms Отговорено Април 24, 2017 Автор Отговорено Април 24, 2017 Отплесваш се от темата за 10 каналния тонкоректор По принцип за пробата всеки предусилвател с висок входен импеданс(над 100к) и нисък изходен импеданс ти върши работа. Аз лично мисля да вкарам два високо импедансни буфера веднага след адаптерите и след тях вече да са тон контроли и регулатори на ниво, т.е. адаптерите по всяко време ще виждат един и същи импеданс и ще са напълно отделени един от друг - сигнала от двата адаптера ще се събира чак на изхода, точно преди жака на китарата. Да отплесвам се, не съм изяснил още стойностите по EQ-то . Задачата е ясна и ми се бяга нататък, но някой тр. да изпълни всички стъпки.. Няма да се свършат сами... Но ме притеснява, че без буфера, няма да чуя дори близко до което искам да чуя. Тоя преамп, дето няма да е онбоард... Тр. да потърся наистина хубав кабел и да го вържа с 30 см парче.. Трябва ли да бууствам 15дб на 7к за да чуя каквото искам, с всичките негативи от това ?? Може би 3-6дб биха били достатъчни... А иначе, за буфериране на адаптрите по-отделно - ще избягаш от недостатъците на пасивната електроника, съответно и от 'натуралния' сток саунд на съответния бас. Обаче, със сингъл койл, няма да избягаш от брума.. Така че, примерно за J bass, предимствата няма да са чак толкова много. Ще стане тотално различна машина, ако се буферира по отделно. Иначе, тр. да продължавам с EQ-тo, само че няма да го чуя толкова скоро, във въпросния проекто амп... Цитирай
L.K. Отговорено Май 10, 2017 Отговорено Май 10, 2017 Няма ли да поекспериментираш малко, да чуеш и сравниш поне 2-3 варианта? Не вярвам да удариш джакпота с първия опит. 1 Цитирай
разбойник Отговорено Май 11, 2017 Отговорено Май 11, 2017 Това е баса от видеото:https://www.thomann.de/intl/marcus_miller_v7_alder_5_awh.htm?ref=search_prv_9&viewMode=block Цитирай
emosms Отговорено Май 13, 2017 Автор Отговорено Май 13, 2017 Баса: - http://www.bassmods.com/Andre-Berry_ep_60-1.html - Bass Mods K5545 Много вероятно да е с aguilar онборд преамп. Високите са на 6к5, средите между 400-800, ниските на 40 хз. Като слушах как звучи с EQ от компа, 8к корекция за високите почва да звънка леко и изкуственяшко. Сега, на дизайна за ситопечат, честотите съм ги нахвърлял така: Има страшно много работа. Ако ползвам EQ с джиратори, не може да го правя с неравномерно разпределение на честотите. Не мога да регулирам Q фактора. Може, ако се ползва изцяло нов EQ с бандпас секции. Ама няма и смисъл. Повече ме притеснява, потенциометрите с които разполагам, дали ще са използваеми. Водят се линейни, на практика не са точно линейни и НЕ трябва да са линейни, a със S характеристика. Другото което ме притеснява е белия шум. Включих един лампов преамп в една вермона, която имаме. Брума е незначителен, но белия шум се чува през компресионния драйвер на колоната. Като цяло много работа. Чудя се откъде да почна. Най мързеливото и спокойното е едно по едно. Следваща стъпка - ситопечат, после захранващ блок.. После, почвам да редя модулите направо в шасито. Пръста не смятам да си мърдам да тествам разни неща на хвърчащи жици по земята. Те точно за ситопечата тр. да съм избрал честоти, поне ориентировъчни, които да ги пише на панела.. Друг проблем, като експортвам дизайна на панела от аутокад в пдф, линиите не излизат както съм ги задал в аутокада. С еднаква дебелина са, но дъгите не излизат като хората, сравнено с правите линии: - http://imgur.com/a/uJOyf Колоната и кутията за усилвателя са завършени, сложихме решетка, компресионния, отзад обаче ще се вързва на... банан щекери . Отделно за баса и ВЧ. Вч-то, въпреки че е куче марка, май е overkill. В кабинети по 1000 евро слагат пълни лайна, пиезо. - http://imgur.com/a/uJOyf Сега сме я вързали във вермоната, която има 2 изхода (2 x 8 ома паралел). Директно във вермоната звучи глухо, също, входа не е толкова чувствителен. Доста е слабо като цяло. Цитирай
dzwer Отговорено Май 14, 2017 Отговорено Май 14, 2017 Защо не сложи и обикновени корекции ниски/високи? 15" говорителя можеше да го вдигнеш максимално нагоре в кутията, за да се чуват по-добре средите. 1 Цитирай
g_vayov Отговорено Май 19, 2017 Отговорено Май 19, 2017 Те точно за ситопечата тр. да съм избрал честоти, поне ориентировъчни, които да ги пише на панелаДруг проблем, като експортвам дизайна на панела от аутокад в пдф, линиите не излизат както съм ги задал в аутокада. С еднаква дебелина са, но дъгите не излизат като хората, сравнено с правите линии: - http://imgur.com/a/uJOyf Аз правя следното: Начертавам лицевия панел с AutoCAD. Целта е да се фиксират размерите, отстоянията и изгледа на панела. Готовия файл се отваря с CorelDRAW. "Шлайфа" се дизайна добавят се някои дреболии, лога и други. С crd файл в ръка е много по лесно. Цитирай
emosms Отговорено Май 19, 2017 Автор Отговорено Май 19, 2017 (Редактирано) Колоната отиде, готова е. Аз мислех и пищялката да е по-близо, но за да не отслабваме плоскостта между двата отвора, е монтирана, където е сега. Можеше да е с 2 дванайски, д-аполито конфигурация :D . Но заради цената (свестни дванайски с T/S параметри ще са по-скъпи от 1 петнайска), а и заради слизането по-ниско, което не знам дали ще ми трябва реално в репетиционната, така остана. Иначе, приемам съвети относно дизайна на панела. Срещнах се с един ситопечатар. В мазата ми показа как се експонира мрежа за сито. Като му казах какво правим, за какво ще служи, и че е за една бройка, ме погледна с една смес от недоумение, объркване, съжаление, стъписване.. После се усмихна и каза - абе, дрънкайте тама, кеф цена няма... :D Дизайна е изкаран от аутокад. Корел нямам инсталиран и не му разбирам. Векторни за графичен дизайн са ми много мътни. Корели, AI... Lineweights и дъгите излезнаха ок, като използвах... Cute PDF принтер.. Съответно, пдф-а е растеризиран.. Надявам се да няма проблеми с масщаба. Печатара иска да му изкарам от една друга печатница принтон, или филм за сито. Дано да не е избягал масщаба с тоз cute pdf. Та, добре ли е така? Много ли са наблъскани цифричките? Някакви предложения? Ето тук е доста наблъскано, ама както е пуснат панела и с този размер врътки (кефят ме), така излиза да е: Редактирано Май 19, 2017 от emosms Цитирай
emosms Отговорено Май 19, 2017 Автор Отговорено Май 19, 2017 (Редактирано) ^^ Тя да тръгне и да работи добре тая глава пък колоната, *** съм я. Може и да я сменим, да направим нов панел.. Но едва ли ще се занимавам. Говорителите съм ги купувал чисто нови и не мога да им взема парите. EQ-to, ако работи добре, ще компенсира AЧХ -то. Може да скуупне средите.Идеята е да се чува ясно какво се свири, в нашето помещение. Барабаниста не е от шумните, даже мрази много аларма. p.s. Коригирана версия. Място има бол, надписите над потенциометрите може да не са съкратени: Редактирано Май 19, 2017 от emosms Цитирай
emosms Отговорено Май 20, 2017 Автор Отговорено Май 20, 2017 И лого трейснах, от един чат емотикон Autocad технически арт, със hatching Цитирай
g_vayov Отговорено Май 22, 2017 Отговорено Май 22, 2017 (Редактирано) Вероятно знаеш, ама да си кажа. От файла за печат да изключиш всичко дето не е надпис: отвори, прорези, очертанието на панела, габарита на копчетата и т.н. Редактирано Май 22, 2017 от g_vayov Цитирай
emosms Отговорено Май 22, 2017 Автор Отговорено Май 22, 2017 Оставил съм отворите, с малко офсет навътре и плътен хатч, да се напасне после по шасито. Пуснах за печат пдф-и без и със размери за сверка (дано нещо не избяга в масщаба). Резолюцията е 600 дпи.. И като се зуумне, си личат дефекти. Дано има мрежа за сито с такъв растер... Цитирай
jabs Отговорено Юни 8, 2017 Отговорено Юни 8, 2017 Яката работа Тва Чебурашка ли е или Мечо Пух, на който му се е надула главата от ниските честоти? Цитирай
Recommended Posts