CyberGene Публикувано Януари 5, 2007 Публикувано Януари 5, 2007 Имам идеята за тази моя интерпретация в главата си от доста време - повече от година, но никога не съм сядал да я развия. Та тази нощ нещо се ентусиазирах и нахвърлих нещо като основни скици. Накрая е незавършено, но просто вече много ми се спи и идеята е да повтори няколко от първите части и да завърши пак с темата, така че нищо ново няма там. Кажете ми какво мислите за свиренето, аранимента и идеята, струва ли си? Дали да се развива още, някакви съвети? Също така приемам съвети за звука на пианото, защото ползвам нов софтуер, та дори и за ривърба ползвам някакви импулсни респонси от Лексикон. Ръченица Цитирай
zanev 70 Отговорено Януари 5, 2007 Отговорено Януари 5, 2007 Много яко е станало . Браво - професионално изпълнение . И доста приятно за слушане . Ако направиш албум с подобни аранжировки аз ще съм първия който ще си го купи . Още веднъж БРАВОС . Цеко Цитирай
synchu Отговорено Януари 5, 2007 Отговорено Януари 5, 2007 ...и на мен много ми харесва С удоволствие бих слушал по-често такива произведения, а и албум не бих отказал П.П. Миниатюрната ми забележка е по отношение на звукът. Не ми харесва, като динамика и въобще малко МИДИ звучи - честно. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 5, 2007 Отговорено Януари 5, 2007 (Редактирано) Евгени, това, което си записал е брилянтно защо не си седнеш на задника, да си стегнеш соло пиано аранжиментите и да ги запишеш на рояла в Акустична Версия например ? според мен ще се получи нещо много приятно. поздрави Петър едит: пък може да ме викнеш и за някое парче като гост-музикант, заради добрите стари времена едит2: аз сериозно ти го казах това за записа ти в АВ - действай! Редактирано Януари 5, 2007 от kitaratapesho Цитирай
daniel.hristov Отговорено Януари 5, 2007 Отговорено Януари 5, 2007 За звука на пианото не мога да съветвам ама интерпретацията е супер - ако има повече такива и аз се нареждам на опашката за албума Цитирай
Vlad Отговорено Януари 5, 2007 Отговорено Януари 5, 2007 Евгени, вече не можеш да ме изненадаш с това колко си добър... Скицата е страхотна. За звука - не можах да разбера, че не е акустично пиано или роял, преди да прочета темата тук /пешо ми прати линк към записа/. Бих те посъветвал темата и началото на разработката /до към края на 1-вата минута/ да ги изсвириш по-агресивно, както и в самия край на записа - там, където излизаш от импресията /2минути и 20 сек.:virtuoz:/. Успех! Влад п.п. Мисля, че Петко Стайнов би се радвал творчеството му да е харесвано и интерпретирано от млади българи! В. Цитирай
synchu Отговорено Януари 5, 2007 Отговорено Януари 5, 2007 (Редактирано) ... да ги запишеш на рояла ......... едит2: аз сериозно ти го казах това за записа ти в АВ - действай! Да, да, да и да. Роял!!! Дори и само пиано да е ... акустично да е Редактирано Януари 5, 2007 от synchu Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 5, 2007 Автор Отговорено Януари 5, 2007 Благодаря на всички за оценката! Що се отнася до записите на истински роял - Пешо, нямам нищо против, но истината е, че съм сравнително зле технически вече и например този запис съм го правил около 4 часа, защото постоянно нещо обърквах, а и трябваше да оправям неритмичности, неточни динамики и всякакви такива неща, дето няма как да се направят при запис на акустичен роял. Ако трябва да го изсвиря това нещо, ще ми трябва да си седна пак на задника и да почна да свиря по 5-6 часа на ден в продължение на 5-6 месеца, докато си възстановя техниката Ако се съберат още няколко акустични парчета, дето да стават за запис, ще мисля по въпроса По въпроса за звука - аз лично го харесвам така, това са семпли на Стейнуей, които са по-меки и матови. Рендерирах същата версия със семпли на Ямаха, копито звучат по-агресивно и остро. За тези, дето не харесват първоначалната версия, кажете дали така ви харесва повече: Ръченица (Yamaha) Цитирай
vhcs Отговорено Януари 5, 2007 Отговорено Януари 5, 2007 (Редактирано) Ааа ?!?!? Аз по принцип слушам само тресни и отвреме на време класика за отпускане ама това направо ме размаза. Супер яко - просто няма какво друго да се каже по въпроса !!! най ме изкефи че идеята просто ей така се леее ... не е нужно да се заслушваш - просто музиката е като фон около тебе и те грабва целият. Яко Edit: Относно втрорият вариант с блендата на Ямана .... хммм де да знам по агресивно е точно това ме изкефи (все пак съм джангъраджия) ама го нямаше момента да се леее музиката. Поздрави и keep the fire burnin' Алекс п.с. нека не се лъжем - джаза е произлявъл от нашият фолклор .... както китарата от баса .... хехеххе Редактирано Януари 5, 2007 от vhcs Цитирай
ecmjazz Отговорено Януари 5, 2007 Отговорено Януари 5, 2007 Размазващо яко! Вече си запазих правото да се включа с малко бас.. Завиждайте! Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 8, 2007 Автор Отговорено Януари 8, 2007 BTW, докато форумът не работеше, качих завършена версия на парчето на същия линк. Цитирай
mororor Отговорено Януари 8, 2007 Отговорено Януари 8, 2007 браво !Наиситна звука малко дразни както са отбелязали по- горе - динамични контрасти липсват !Но иначе е супер ! Цитирай
indy Отговорено Януари 8, 2007 Отговорено Януари 8, 2007 Отлично е станало. И аз здравата си поиграх да солирам отгоре, но преди това малко го забавих, щото ми е много бързо за възможностите. Цитирай
Recommended Posts