DaftFunk Публикувано Юли 1, 2016 Публикувано Юли 1, 2016 Привет, имам един малък дразнещ проблем с шумеца. от BOSS DS-2 Turbo Distortion. Самият дисторжън не е толкова лош сам по себе си, но шумът е умопомрачителен. Първо .. си казах .. е добре .. сингъл коили все пак. Но и на позиция бридж + нек шумът си е константен. Някой да има опит с някакъв тип "мод" на тия настъпи кутийки с цел обезшумяване или въобще някаква идея? Цитирай
blr Отговорено Юли 1, 2016 Отговорено Юли 1, 2016 Това: http://www.bossus.com/products/ns-2/ 1 Цитирай
Jim-ph Отговорено Юли 1, 2016 Отговорено Юли 1, 2016 При мен е DS-1. Никакъв шум. Fender Twin Reverb '77 / Guyatone Twin Reverb '77 - всичко работи тихо. Какъв амп имаш? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 1, 2016 Отговорено Юли 1, 2016 Boss NS-2 е един от най-безсмислените педали произвеждани въобще. Има чудна тема по въпроса от Дими (а.к.а. metalhammer). Пък и като свириш пак ще го има шума. Модването на овърдрайв/дисторшънчета обикновено се състои в смяна на резисторите и кондензаторите по пътя на сигнала с по-качествени компоненти. Ти сигурен ли си, че е от педалчето шумотевицата? Да не би да има някакъв проблем ефекта? 1 Цитирай
Heartman Отговорено Юли 1, 2016 Отговорено Юли 1, 2016 Две неща по-малко дист и второ добро захранване или батерия. Гледах клипчета някакви не шуми изобщо. 1 Цитирай
DaftFunk Отговорено Юли 1, 2016 Автор Отговорено Юли 1, 2016 Да и аз се опасявам от това, че самият конкретен ефект има проб. Инак захранванито ми е isolated и нямам шумове с него. Като чета коментарите и се навеждам над мисълта за шума, че е някакъв проб. Преди ползвах DS-1 и не съм имал шумове. Този го взех от ръка. Дори на ниво 12 часа на потенциометъра за дистолжън левел пак шуми доста. Цитирай
Jim-ph Отговорено Юли 1, 2016 Отговорено Юли 1, 2016 ела утре при мен да го видим? На Бриз съм Цитирай
DaftFunk Отговорено Юли 1, 2016 Автор Отговорено Юли 1, 2016 Jim ph не е от ампа. В къщи шуми с фендерския чемпиън и на репетиция с Маршалчето пак така.... проблемът не е в захранването или в амповетер Но ще направя още някой тест и ще мисля вече за радикално решение. Цитирай
lyu_records Отговорено Юли 1, 2016 Отговорено Юли 1, 2016 Boss NS-2 си е много хубаво педалче Boss нямат безсмислени педали. В репетиционната колегата го ползва за мръсния канал на Engl E650 и педалчето си върши чудесно работата. Цитирай
Hillbilly Отговорено Юли 1, 2016 Отговорено Юли 1, 2016 Бос ефектите са като танк -здрава гад е по скоро някой потециометър нещо прави белята. Цитирай
DaftFunk Отговорено Юли 11, 2016 Автор Отговорено Юли 11, 2016 Оправих проблема с шума! И това дава повод всеки да се замисли с какви кабели свири. Решението на проблемите ми беше на 2 метра разстояние. Просто изрових стария си Fender Custom Shop кабел на който викам "ютията" ... и замених италианския боклук с който бях направил грешката да се мъча да свиря с фендерския кабел. И шумът изчезна и тонът ми стана 2 идеи по-плътен и силен. Казвам го не защото много ви интересува дали дистъра ми още шуми, а за да провокирам у всички мисълта колко важно нещо е кабелът и то хубавият кабел. Има многа млади колеги които са си купили хубави китари, а свирят с евтини кабели. Добре е да знаят, че 50 лв за 6 метров кабел съвсем не е много за сметка на качеството което получавате Заделете 50 кинта и си купете кабел! И още нещо...Boss DS-2 Turbo Distortion е разкошен дистър! Нещо което нямаше да установя без качествен кабел. 1 Цитирай
Ламби Отговорено Юли 11, 2016 Отговорено Юли 11, 2016 Няма как да дам 50 кинта за нещо дето струва 4 лева максимум.Два жака и 6 метра кабел са толкоз в най престижния магазин.Даже като ги запоя си ги заливам със силикон и стават неразглобяеми. Цитирай
Jim-ph Отговорено Юли 11, 2016 Отговорено Юли 11, 2016 (Редактирано) погледни колко струват два жака G&H например Редактирано Юли 11, 2016 от Jim-ph 2 Цитирай
Recommended Posts