zombie Отговорено Ноември 30, 2010 Отговорено Ноември 30, 2010 Темата е актуална и интересна за всички начинаещи. Докато минеш един определен праг, когато ти е много трудно в началото, помага единствено волята да продължиш. Въпросът е обаче, защо започнахте да отговаряте по тема, в която последно е писано през 2006 година ^^ Цитирай
interman Отговорено Декември 3, 2010 Отговорено Декември 3, 2010 Постепенно учи акордите и ще стане, но ще мине известно време не е за ден два. И по принцип спокойно можеш да се научиш без самоцелно да зубриш теория в процеса на свиренето. Когато ти трябва някой акорд или гама сам ще си ги потърсиш и ще почнеш да ги усещаш (ако имаш някакъв музикален слух най-вече). Много от известните китаристи не са поглеждали учебници. Цитирай
karinam Отговорено Май 27, 2012 Отговорено Май 27, 2012 моля ви помогнете ми какви са тези чертички пред тези числа и как да се науча да свиря на китара много искам ,но не ми остава време да се запиша и исползвам нета но нещо не мога да разбера гамите мажорите и др моля Help me Цитирай
Mairomaster Отговорено Май 28, 2012 Отговорено Май 28, 2012 http://forum.muzikant.org/forum/22-oaaidhey-e-eiiiicedhaiaa/ http://forum.muzikant.org/topic/31801-oaaidhey-a-3-anoe-ca-eeoadhenoe/ Цитирай
7thString Отговорено Май 28, 2012 Отговорено Май 28, 2012 (Редактирано) Ае вие у ред ли сте?! Може ли някой точно да застане две крачки пред строя и да заяви: - Аз, ХХХХХХХ прочетох елементарна теория на музиката и още две тухли и чак тогава хванах китарата за рогата Май забравяте откъде тръгваме всички (с малки изключения, чиито майки са ги заставили от 5 годишни да драпат на пиано примерно) - човека сега е хванал дъската, вие с даскалък го занимавате. В случая има приказка - апетита идва с яденето - свириш, вадиш песни - е, хората ти показаха основните пръстовки - с тях сигурно поливината световни хитове вече можеш да изсвириш Свири любимите си песни, тва, което ти харесва, и вече в зависимост от това какво искаш да постигнеш - пътищата са много - има един начин да си дрънчиш по купончета и да забиваш мадами(начинание със спорен успех независимо от таланта), има друг начин да си в добра кавър бандичка, трети начин да си "кръчмар" и съвсем други пътища ако това се окаже крастата ти за вбъдеще(а това ще го разбереш по-нататък). Всички пътища обаче се свеждат до зверски инат и нерви, щото понякога, докато изкараш нещата си перфектно(ако го искаш така), ти иде да хвърлиш китарата през балкона щото нещо не се получава За вдъхновение мога да ти препоръчам ей туй видео - човека не показва толкоз технически неща, щото ти, като един грамотен млад човек би следвало да можеш добре да ползваш гугъл, но се вслушай в нещата, които казва за правилната нагласа, с която ще можеш да изградиш туй, което искаш - Успехи. П.П. Каринам, напиши въпроса си в Гугъл, дори на български език ще ти даде линкове как се четат таблатури Ако не намериш, сложи китарата хоризонтално пред монитора и гледай ту грифа, ту таблатурата - след известна доза мислене ще почнеш да улавяш връзката Редактирано Май 28, 2012 от 7thString 1 Цитирай
Lathron Отговорено Май 28, 2012 Отговорено Май 28, 2012 @Karinam Тези чертички се наричат баре. Прочети това, което е специално за тях - http://www.akordite.com/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=44 А ето всичките уроци от този автор, които ще са ти повече от полезни - http://www.akordite.com/index.php?option=com_content&task=category§ionid=6&id=19&Itemid=44 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 28, 2012 Отговорено Май 28, 2012 Можеш да пробваш и инфото от ТАЗИ тема. Цитирай
lyu_records Отговорено Май 31, 2012 Отговорено Май 31, 2012 (Редактирано) Много е важно като начинаещ да схванеш точната пръстовка, както на лявата ръка така и на дясната! http://c0042082.cdn....hord%20Book.pdf Това е доста културно направено. За дясната ръка те съветвам да започнеш да се учиш без перце (с пръсти) ще е много голям плюс за вбъдеще! Ползвай тубата там има доста материал из между който качествен! Трябва много труд и постоянство иначе няма да стане! Редактирано Май 31, 2012 от lyu_records Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 31, 2012 Отговорено Май 31, 2012 И къф му е плюса от тренировки само с пръсти? Аз свирих 10 г. така и сега не мога да изкарам един пикинг като хората... Цитирай
7thString Отговорено Май 31, 2012 Отговорено Май 31, 2012 Никакъв - така казвали дрътите китарджии че било правилно Минуса обаче е че после като хванеш перо разбираш как е нямало никакви плюсове и си напълно недъгав... 1 Цитирай
ultramega Отговорено Май 31, 2012 Отговорено Май 31, 2012 Голяма файда няма, освен , че ти дава други различни звуци, по голяма динамика, позволява да се изсвирят неща , който с перце няма как .... и все такива незначителни екстри . Но най големия плюс е , че не се налага да се чудиш къде по дяволите си оставил перцето след последното свирене Цитирай
7thString Отговорено Май 31, 2012 Отговорено Май 31, 2012 ако ги търсиш - дава, ам 'ку не ги търсиш? Цитирай
ultramega Отговорено Юни 1, 2012 Отговорено Юни 1, 2012 ако ги търсиш - дава, ам 'ку не ги търсиш? Ами то пак ги дава , просто не ги вземай 1 Цитирай
emosms Отговорено Юни 1, 2012 Отговорено Юни 1, 2012 (Редактирано) Мързи ма да си свира акордовите прогресии, в енна книжка... Иначе, за автора на темата (който и да е бил той..), мсла че най-важното е да знаеш кой акорд свириш! Така. От там нататък, като знаеш акорда как се казва, как се означава, си го разглеждаш на коя струна ти е тониката, на коя терцата, на коя квинтата, на коя струна ако има други интервали, или ако някои са пропуснати, да забележиш и да знаеш, кога става кво става.. Под как се казва акорда, тониката е всъщност е по-маловажната част от името, освен ако не се ползват свободни струни. Като се ползват свободни струни има там 5,10 ли колко акорда не знам, които са точно ТАКА и се хващат само ТАМ, щото ползваш свободни струни. (Мен много ма дразнат и не мога да ги запомна, а и предния собственик на китарата май се е скъсал да ги свири, щото позициите там са износени на първа струна и ся ми бражди! ) Тониката на акорда е важна, доколкото да запомниш латинските имена на тоновете и на коя струна на коя позиция какъв тон има. (поне някои да запомниш, щото е мармалад) Иначе си го хващаш акорда в която си искаш тоналност по грифа, всяко парче може да го изсвириш във всяка тоналност (ако ти се занимава..) По интересното е, да запомниш как е изграден, къде се намират интервалите спрямо тониката по грифа. Да ти остане в главата как звучи акорда като цялост. Минор, мажор, от там нататък минорен септакорд, мажорен септакорд, доминантен, умален акорд, 9, 11, 6, сус бре 2 и 4, много работи но няма значение, едно по едно. Eдно поне 5-7 вида акорди трябва да запомниш, но не до, ре ми.. мол ... ами като структура на интервалите. Тези интервалови структури могат да се хващат да речем по 3 удобни начина на грифа, на различни групи струни, може да са и с друг тон освен тониката в баса. Много вариации.... но си има някои удобни стандартни пръстовки, които пак не са малко . --- Важното е да учиш нови aкордови последователности (прогресии) - било парчета, било по книжки теоретично написани, и> да ЗНАЕШ какви акорди свириш, да обърнеш малко внимание как са изградени. Така, обесних ти, обаче не знам дали самия аз ще седна да си свира прогресиите скоро Редактирано Юни 1, 2012 от emosms Цитирай
TARTO Отговорено Юни 3, 2012 Отговорено Юни 3, 2012 НАИ ВАЖНО Е ДА СЕ ИМА ОГРОМНО ЖЕЛАНИЕ ЗА СВИРЕНЕ от всеки един жив урок ще научиш сто пьги повече отколкото там разни школи Цитирай
Recommended Posts