rotten_perish Отговорено Октомври 15, 2006 Отговорено Октомври 15, 2006 всичко е въпрос на практика. не че аз съм голям специалист в пеенето ама с доста практика вече се справям с Металика. така че мисля че не е чак толко трудно. Просто трябва наистина добре да си усвоил рифа и да не мислиш много много като го свириш та да можеш да се концертрираш върху вокалите. Цитирай
metalmorphosis Отговорено Октомври 15, 2006 Отговорено Октомври 15, 2006 За Чък съм забелязал че по скоро като го бутнат насън изпява песента, а мисли върху това, което свири. Затова преди да умре последния му проект е Контрол Денайд, където друг вокал пее. Цитирай
ecmjazz Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 (Редактирано) В едно интервю Маркъс Милър казваше че и на него му е трудна тая работа, макар че на някои парчета припява.. На мен лично ми се удавяа чрез много репетиции, ама не на всички парчета.. Едно от върховите ми постижения е Notoriuos на Дюранци.. Бтв забелязал съм, че е много важно при репетициите да започнеш в много бавно темпо и да си представяш това което пееш и това което свириш като сложен комплементарен ритъм.. Тогава засичането на времената, което поне за мен е най-големия проблем, става по-лесно.. Редактирано Октомври 16, 2006 от ecmjazz Цитирай
KingdomX Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 че е трудно ...трудно е , но според мен не трябва да се мисли за едното, докато се прави двугото...смисъл докато се свири да не се мисли за пеенето и обратното и според мен това е номера...аз когато попявам отвреме на време не мисля за свиренето, защото се обърквам и ни пеене , ни свирене - пълна каша, а когато се свирят по сложни неща не мисля за пеенето. Цитирай
balombi Отговорено Януари 13, 2010 Отговорено Януари 13, 2010 така тука като гледам веднага се налази върху така наречените големи а пък аз понеже съм си леко демоде ще ви кажа напримерно един ВАСКО КРЪПКАТАл почти всички песни са в блус схема и са хубави ПП КО МИ ДАВАТЕ ЗА ПРИМЕР ТУКА АЛЕКСИ ТО ТЕХНАТА МУЗИКА ПО СКОРО Е ДЖАНГЪР = МЕТАЛ Цитирай
inqubus Отговорено Януари 13, 2010 Отговорено Януари 13, 2010 ^Ами и мен не ме кефи Васко Кръпката, но си трая! Нарича се уважение това, което ти липсва...А така наречените големи, са наистина големи. Какъв бе смисълът да пишеш тук? Цитирай
james-assya Отговорено Януари 13, 2010 Отговорено Януари 13, 2010 Ами да, пея и свиря едновременно, няма някаква определена техника просто трябва да усвоиш добре песента. Трябва свиренето ти да стане такъв навик че да не забелязваш какво свириш и да ти е супер лесно, по-лесно става когато в началото свириш заедно с оригиналната песен и така в един момент слушайки къде и как пее певецът някак си и ти започваш да си припяваш, може в началото да изпускаш ритъма на места но после свикваш , има и друг начин да видиш естествената връзак между това което свириш и пееш да го проумееш и да се възползваш от него , но май става по трудно отколкото просто да се отпуснеш на ритъма Цитирай
Zero Tolerance Отговорено Януари 13, 2010 Отговорено Януари 13, 2010 Може би защото откакто се занимавам с китара и рок музика (2 години) , превърнах Pink Floyd в своя абсолютна религия , пеенето и свиренето не ми преставлява проблем по никакъв начин... Най-предизвикателно и готино е да пееш върху солото което свириш (Wish you were here - най-прост пример) .... А колкото до това трудно ли е... Музиканти ли СМЕ или к'фо? Аз откакто се занимавам с китара всичко сам съм научил и трудно нетрудно - бачкане до дупка,докато стане лесно и дойде другото трудно... Т'фа е положението! Цитирай
Icarus Отговорено Януари 13, 2010 Отговорено Януари 13, 2010 Съпоставянето с Васко Кръпката и Алекси Лайо е просто номер едно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Цитирай
Лими Отговорено Януари 13, 2010 Отговорено Януари 13, 2010 Да-а, трудна е нашта професия - китарджийството, та и пеенето да ни се пречка А ето какво показва по въпроса и чичко Фелисиано: А на това може и да потанцуваме Хем свири с пръсти технично, хем пее сладко, хем не вижда - ни гриф ни текст. Не е лесна и твоята...,Хосе Цитирай
Fender_str Отговорено Януари 14, 2010 Отговорено Януари 14, 2010 (Редактирано) така тука като гледам веднага се налази върху така наречените големиа пък аз понеже съм си леко демоде ще ви кажа напримерно един ВАСКО КРЪПКАТАл почти всички песни са в блус схема и са хубави ПП КО МИ ДАВАТЕ ЗА ПРИМЕР ТУКА АЛЕКСИ ТО ТЕХНАТА МУЗИКА ПО СКОРО Е ДЖАНГЪР = МЕТАЛ Ауейеееееее младеж, я се дръж на положение (ако не си толкова по-зле) Тва дали една песен е хубава или лошава, него определяме ти и аз, никой не го определя, малко е тъпичко да се изрязяваш така не мислиш ли Не съм фен на Алекси но и не си позволявам да казвам чия музика става и чия не, ти като си толко отворен дай да видим твоята музика за какво става!? Ае дръж се на положение и знай, че Васко Кръпката е пич, но дали е номер едно е друга тема! П.С. Сега вече видях и, че си младеж Леко със страситите! Редактирано Януари 14, 2010 от Fender_str Цитирай
yotzzo Отговорено Януари 14, 2010 Отговорено Януари 14, 2010 Само искам да дам един пример за добра координация. На някой може да му е интересно. http://www.youtube.com/watch?v=Gan1keOg9e8 Цитирай
noflip Отговорено Януари 14, 2010 Отговорено Януари 14, 2010 това е моя немезис доста труд отива в опити да пея и свиря ама нещо координацията ми бяга и при двете когато се опитвам. а аз свиря основно ритъм. Polly на Nirvana е кажи речи единствената песен с която горе долу се справям да я свиря и пея едновременно. а иначе по главния офтопик в темата - Брадли Ноуел от Sublime е моя пример за перфектен баланс между китара и вокал. гледал съм доста лайв изпълнения и човека Бог да го прости заковава и вокала и китарата безапелационно. пее много правилно независимо дали свири ритъм или соло. Цитирай
Лими Отговорено Януари 14, 2010 Отговорено Януари 14, 2010 Само искам да дам един пример за добра координация. На някой може да му е интересно. http://www.youtube.com/watch?v=Gan1keOg9e8 Супер пример си дал, завиждам ти, че не се сетих по-рано, въпреки че това ми е култово парче и аз го мъча вече няколко месеца, но засега го зарязах, зверски е трудно. Имам му нотите и ще го подновя, надявам се по-успешно. А ето и един пич който е успял да го научи доста добре Абе то всичко на Adrian Belew е хем трудно, хем готино Цитирай
james-assya Отговорено Януари 14, 2010 Отговорено Януари 14, 2010 Само искам да дам един пример за добра координация. На някой може да му е интересно. http://www.youtube.com/watch?v=Gan1keOg9e8 Cool Номера е да не мислиш нито какво свириш нито какво пееш ,това в кръга на шегата, но поне се улеснява от факта че свиренето е супер бързо, а пеенето супер бавно, това го прави по-лесно и разбираемо Цитирай
Recommended Posts