Jump to content
Българският форум за музиканти

Fender_str

Members
  • Мнения

    555
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Fender_str

  1. Не е нещо различно, смятах този превключвател да променя изходната мощност на 4W, 8W, 16W и неограничената изходна мощност(при един и същи импеданс) Това при положение, че ще пренавивам изходния траф няма да се случи, а ще превключва изходния импеданс! Laa=9H при спад 3dB на 70Hz и Raa=4kом, за да преценя параметрите на желязото, ще съм благодарен за данни за изходния траф(в оригинален вариант) за да го закача към латер и да изчисля, какъв брой навивки е необходимо да навия първичната намотка.
  2. На най-елементарния въпрос отговарям ведната, намотките по 6,3V са две! Някъде да съм казал, че ще подам 375V към 2-ра решетка? Смятах да докарам анодното и тока в тези стойности, които има и при оригиналното стъпало! Колкото до типа лампа, правил съм нискочестотен SE усилвател в клас А и не останах недоволен! Благодаря за литературата, беше ми полезна, за съжаление за любител като мен няма на къде повече, имах желание сам да си правя и навивам трафовете, правил съм има и компетентни хора във форума, които са се изказвали достатъчно добре за тях! За съжаление железа вече нямам, в количества не мога да поръчам, а при запитвания към фирми занимаващи се с мотане на трафове, за параметрите на стоманата им, съм получавал отговори с параметри, които не ме устройват. Както и да е, нищо няма да променям по схемата, ще пренавия трафа за 4килоома анод-анод. Пък ако правилно съм разбрал, ще продължа да се занимавам с лампова схемотехника, но за ваше успокоение, няма да публикувам, за да няма притеснени!
  3. http://forum.muzikant.org/topic/112898-oneeaaoaae-ca-eeoadha-e-eaaeiaao-nuioiioeaaieaa-iiiaaa-aaoiaaa/
  4. Хрумна ми и друга възможност, да преработя захранването за крайното като в оригиналната схема и да добавя и другите две лампи. При 30 волтова линия и 100W товарното съпротивление би трябвало да е 30х30/100=9Ω Така трафа ще си работи в неговия си режим
  5. В съвсем близък режим работи българския кино усилвател ПУ-25, въпреки това съм напълно на ясно, че изходния ми трансформатор, както и режима на крайните лампи не е съвсем подходящ и при първа възможност ще го подменя с друг. Както и крайните лампи с 6п3с или 6L6. Предвид вложените материали, обаче съм доволен от резултата в момента! И да усилвателя съм го постнал тук имайки предвид любителския характер на темата, иначе не бих си позволил.
  6. При подадено 12 волта напрежение към вторичната, на цялата първична измерих около 260 волта, вече не помня съвсем точно колко. 260/12=21,66 коефициент на трансформация при това положение 21,66^2=469 a за при натоварена с 16Ω говорител излиза Raa=7,7kΩ Laa и Ls не съм измервал, така или иначе не страдам то ниско ниво в ниските и високи честоти, което би трябвало да означава, че Laa е достатъчно високо, а Ls достатъчно ниско. Все пак ще се постарая скоро да сваля АЧХ на крайния усилвател. Aнодното ми напрежение е 360V при 55mA, напрежението на 2-рите решетки на лампите е 316V. В оригиналния усилвател с тия трафове до колкото си спомням изправянето е с грец и средна точка, аз съм реализирал захранването по двупътна схема с бързи диоди.
  7. Относно универсалното захранване, бих добавил 150-450V регулируемо напрежение с до 200mA изходен ток, за изследване и тестване на крайни усилватели, ще се опитам да измисля тази част от захранването, ще е добре всеки да даде своя принос!
  8. Сло 100 Изходния траф се оказа при измерване, че при 380V анодно напрежение и 50mA аноден ток трябва да бъде натоварен с 16ома товар, което мен ме устройваше идеално! Превключвателя на задния панел ще е за атенюатор 4,8,16 и неограничена около 25-30W изходна мощност. Като за събери чарк усилвател съм изключително доволен от саунда, имам още малко работа за да го прибера в кутия, да изработя атенюатора, да изработя още една планка за изходния траф и ще запиша семпли
  9. Dumble Overdrive Special http://en.wikipedia.org/wiki/Dumble_Amplifiers
  10. Поради тази причина, се замерва всеки елемент, преди да се сложи в схемата!
  11. Не съм писал от много време, но на първо време търсачката е супер http://forum.muzikant.org/topic/100064-%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8/?do=findComment&comment=647340
  12. Китарата от клипа Е С метални струни. И какъв тип е тая китара според теб, а и питай ако имаш още други глупави въпроси!
  13. Aз пък се чудя защо си мислите, че е електроакустична? Иначе това е абсурд да е жак за кабел
  14. Зависи какво точно и има, до каква степен искаш да е ремонта (дали просто да звукне, дали ще се сменят адаптерите(задължително) естетически в какво състояние е и до какво искаш да я доведеш) зависи кой ще я прави, и е добре да пишеш от кой град си, за да те насочат колегите. И не на последно място има раздел "изработка и ремонт"
  15. Maгазина на Мати зад хотел Черно Море
  16. Моя съвет е намери някоя китарка която за нищо не става, колегата е прав, натрупай опит върху нещо за което няма да те е яд и после върху твоята си китарка. Иначе начина е това за да извадиш ринговете
  17. Колко е синусуидалната мощност? А музикалната или както някъуде я наричат пикова зависи от много работи, най-вече от захранването при 400VA траф трудно ще изкараш 500 да не говорим за 700 вата пикова мощност, а и пиковата мощност в повечето случаи е по-малка от два пъти синусуидалната. За комбинацията висока мощност/малки габарити нямам какво да кажа..
  18. Как действа ли, пъхаш микрофона в звуковата карта пускаш гитар риг-а, получаваш микрофония Същото ще се получи и ако сложиш адаптер на акустична китара. Свири си съз здраве на кухарката, а като събереш парички за ел направо си купувай и не се занимавай с глупости...
  19. Надявам се да имаш в предвид, че си ги свалил от шасито, а не, че си изкарал ламелите, ако е така (изкарал си ламелите) преди да правиш каквото и да е ги нареди отново!
  20. Боян Матеев, а за да получиш и телефона му и да не задаваш/те въпроси които са предъвквани ще ви насоча към търсачката...
  21. Има си цяла тема по въпроса, а и няма начин някой да ти даде насока след като не си посочил за кой град става въпрос.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.