merkurial Публикувано Декември 6, 2015 Публикувано Декември 6, 2015 Здравейте! С електрическа китара съм, която по принцип е с 10-ки струни, но сега ми се ще да опитам с 11-ки. Китарата е set neck и ме е страх, че ако сложа по-дебели струни ще създават по-голямо дърпане и може да се изкриви или напука грифа.Безопасно ли е да сложа по-дебели или да си остана на 10-ки? Цитирай
PlamenM Отговорено Декември 6, 2015 Отговорено Декември 6, 2015 Безопасно е. В най добрия случай би било добре лютиер да настрои truss road-а , но така промяна от 0.10 на 0.11 е минимална Цитирай
G.Varbanov Отговорено Декември 6, 2015 Отговорено Декември 6, 2015 Слагай смело, най-много да се наложи да понатегнеш truss rod-a Цитирай
Akerfeldt Отговорено Декември 7, 2015 Отговорено Декември 7, 2015 Много е важно дали ще се свири в същия строй. Ако не, може и да мине без корекция от тръсрода. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 7, 2015 Отговорено Декември 7, 2015 Дано да си с фиксиран мост. 1 Цитирай
Golema Отговорено Декември 9, 2015 Отговорено Декември 9, 2015 (Редактирано) Малко разбиване на митове https://www.youtube.com/watch?v=5WakFMwO9VM Редактирано Декември 10, 2015 от Golema Цитирай
ZLE Отговорено Декември 10, 2015 Отговорено Декември 10, 2015 Скот Гроув има доста радикални изказвания(което не значи,че доста от тях не са истина),обаче с твърдението,че neck-trough влошава състейна ме изненада.... 1 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Декември 10, 2015 Отговорено Декември 10, 2015 За сметка на това дългата брада подобрява състейна! :> 1 Цитирай
Бицев Отговорено Декември 10, 2015 Отговорено Декември 10, 2015 За акустичните трептения си има физика и мненията на тоя и оня не я променят. 3 Цитирай
dissident Отговорено Декември 10, 2015 Отговорено Декември 10, 2015 Китарата е създадена да може да понесе всички видове струни на пазара, т.е. от 8 до 13 (или 14?). Просто трябва да се оправя интонацията и да се променя височината на магарето и ъгъла на грифа. За малка промяна от рода на 1 размер нагоре по принцип може би трябва малко да вдигнеш магаренцето и си готов, но може и да трябва да се отпусне малко грифа. Ако искаш по тежки струни на ниските ноти, има и хибрини варианти на Ernie Ball, които покриват и този вариант: http://mobile.ernieball.com/products/electric-guitar-strings/1693/skinny-top-heavy-bottom-nickel-wound Цитирай
Akerfeldt Отговорено Декември 11, 2015 Отговорено Декември 11, 2015 (Редактирано) За малка промяна от рода на 1 размер нагоре по принцип може би трябва малко да вдигнеш магаренцето и си готов, но може и да трябва да се отпусне малко грифа. Колега, това е абсолютно погрешно! По-дебелите струни вдигат екшъна при един и същи строй и се налага корекция на бридж към смъкване на височина, също и натягане, а не отпускане на тръсрода. Редактирано Декември 11, 2015 от Akerfeldt 2 Цитирай
badValue Отговорено Декември 11, 2015 Отговорено Декември 11, 2015 ... и си прав и не си...... екшъна се вдига, защото се изкривява грифа ..... (и си прав че трябва да се натегне, а не отпусне тръстрод-а), а екшъна може да се посвали малко, просто защото струните са по- натегнати и не се "движат" толкова много при еднаква сила на дърпане на струните... Цитирай
Akerfeldt Отговорено Декември 11, 2015 Отговорено Декември 11, 2015 (Редактирано) А, не, аз мислех, че тялото се огъва Та, в какво не съм прав, викаш? Редактирано Декември 11, 2015 от Akerfeldt Цитирай
badValue Отговорено Декември 12, 2015 Отговорено Декември 12, 2015 (Редактирано) ------ и се налага корекция на бридж към смъкване на височина... я се наложи смъкване... я дигане..... по- вероятно е да си пили нът-а(отваряне на каналите), отколкото да сваля струни ---- това поне според мойто скромно мнение... напълно вероятно и да не съм прав(за екшъна) Редактирано Декември 12, 2015 от badValue Цитирай
dissident Отговорено Декември 13, 2015 Отговорено Декември 13, 2015 Извинявам се, напълно сте прави, малко пообърках нещата. По принцип за увеличаване на 1 степен не мисля че трябва да се пипа тръсрода, поне в повечето случаи. Цитирай
Recommended Posts