Jump to content
Българският форум за музиканти

dissident

новаци
  • Мнения

    47
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    соло китара, бас

Profile Information

  • Gender
    Male

dissident's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

8

Обществена Репутация

  1. dissident

    Alesis Guitar Link Plus

    От каквото съм чел, горе долу всеки трети се оплаква че има проблеми с тази джаджа. Ако си с последен модел комп с доста памет и разбираш как да инсталираш софтуера би трябвало да работи.
  2. Наско, каква е причината за това дунапренче на 3то прагче?
  3. Определено има нужда от ритъм под солото, освен ако идеята е да е освободи повече място за вариации на соло китариста, с бас само отдолу има много повече варианти за избиране на ладове и гами които да звучат "вътре".
  4. Съжалявам, при мен нещата бяха подобни след катастрофа, може би не толкова напреднали, но доста зле, донякъде се оправиха, но ситуацията е ден за ден... Има един басист който има може би същата диагноза като тебе и използва ръкавици:
  5. Извинявам се, напълно сте прави, малко пообърках нещата. По принцип за увеличаване на 1 степен не мисля че трябва да се пипа тръсрода, поне в повечето случаи.
  6. Китарата е създадена да може да понесе всички видове струни на пазара, т.е. от 8 до 13 (или 14?). Просто трябва да се оправя интонацията и да се променя височината на магарето и ъгъла на грифа. За малка промяна от рода на 1 размер нагоре по принцип може би трябва малко да вдигнеш магаренцето и си готов, но може и да трябва да се отпусне малко грифа. Ако искаш по тежки струни на ниските ноти, има и хибрини варианти на Ernie Ball, които покриват и този вариант: http://mobile.ernieball.com/products/electric-guitar-strings/1693/skinny-top-heavy-bottom-nickel-wound
  7. Сигурно оправят барабаните
  8. https://soundcloud.com/egregoreband/ruok-bgforum-export-1
  9. На тия басиста сигурно отдавна е минал в оставка Май Тосин прибавя по струна на година. Беше ми интересно в началото но цялото "джент" движение оскуча много бързо.
  10. dissident

    Rock Fusion Jam

    Бърза импровизация (от прима виста): Наско не можем да го пипнем
  11. Аз лично не съм луд по SM57, предпочитам Сенхеизер е835 или e609. За по-малко пари може да пробваш Samson Q7 или Q4 на много нисък бюджет.
  12. И аз му ударих един Майкъл Акерфелд: https://soundcloud.com/egregoreband/ruok-bgforum-export-1/s-7iItO Придържах се към по прогаджийски сюжет, има и идея за края на песента пак малко стил Опет.
  13. Акустичните бяха ужасни. Един приятел купи ел. китара, нещо като Gibson SG на вид, или може би повече като Gretsch и грифа беше много добре направен, талото беше балансирано. Адаптерите бяха малко зле но като качество учудващо добра китара. За жалост (просто защото си е "наша") в момента около 300 лева ти купуват китайска китара с качество на най доброто от Кремона.
  14. dissident

    Behringer fd300

    Метъл мастера е ок, също и DF-7, даже може би втория защото има емулация и на метъл мастера вътре. Един от триковете който може да пробваш да настроиш усилвателя на крънч (AC30 модел) с леко изкривяване като за блус, и отгоре да му шляпнеш метъл зоун дистер с геин на половината. По този начин миксираш два изкривени звука и става яко треш метъл. В никакъв случай не си хаби парите на Бери.
  15. dissident

    Китаристки :)

    Ана Видович https://www.youtube.com/watch?v=7rjWoaPbUyo
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.