merkurial Публикувано Юли 19, 2015 Share Публикувано Юли 19, 2015 Здравейте, може ли някой да ми обясни как става номера, когато една песен е във висика тоналност например, а аз искам да я сваля в по-ниска и обратно? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Юли 19, 2015 Share Отговорено Юли 19, 2015 Транспонира се в желаната тоналност. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasi63 Отговорено Юли 19, 2015 Share Отговорено Юли 19, 2015 (Редактирано) Има доста програми. Аз правя това с Karafun. http://www.karafun.com/ Този софтуер е за караоке, работи с MP3, CDG + MP3, MIDI, KAR и други файлове. Може да вдигаш и сваляш тоналността, както и да увеличаваш или намаляваш темпото на трака. Правиш си плейлисти и в тях променяш тоналността или темпото, след стартиране на програмата траковете се възпроизвеждат такива каквито си ги направил. Но само в плейлиста!!! Лошото е че не може да се прави Save as. Това може с професионален софтуер! Не съм попадал с безплатен такъв. Редактирано Юли 19, 2015 от Krasi63 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
merkurial Отговорено Юли 19, 2015 Автор Share Отговорено Юли 19, 2015 А относно свиренето на китара как трябва да се изсвири? Например имаме една песен с висока тоналност, но аз не мога да я изпея толкова високо и искам да я изсвиря по-ниско, за да мога да я изпея Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ZLE Отговорено Юли 19, 2015 Share Отговорено Юли 19, 2015 Ваша ли е тази песен?Ако не,коя е песента.В каква тоналност е.Какъв стил?Може ли да се свали 1 тон и пак да звучи добре.Ще можеш ли да я изпееш,ако е свалена с един тон?Ако може лесно ли ще може да се изсвири бе да се пипа китарата,или трябва да се сваля в Ре(например).За на живо ли питаш или за студиен запис.Дай малко инфо,като искаш отговор Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasi63 Отговорено Юли 19, 2015 Share Отговорено Юли 19, 2015 (Редактирано) За по сложни песни с повече акорди по мързеливия начин, аз използвам понякога този сайт. http://tabs.ultimate-guitar.com/b/beatles/let_it_be_ver4_crd.htm Вляво до заглавието на песента има меню - transpose. Със стрелката - надолу намаляш тоналността и ти се показват акордите в новата тоналност! За песни с два три акорда, то е ясно и лесно. Както и за песен с повече акорди без горепосочения сайт пак е ясно - сваляш докато ти пасне гласът!!! Не е толкова сложно, но трябва да ти се ЗАНИМАВА!!! Редактирано Юли 19, 2015 от Krasi63 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
merkurial Отговорено Юли 19, 2015 Автор Share Отговорено Юли 19, 2015 Имам предвид общо казано, не за конкретна песен. Имам един приятел, който, когато някоя песен му беше висока я свиреше с други акорди и с тях звучеше по същия начин, но по-ниско. За жалост нямам вече връзка с него и не мога да го попитам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
merkurial Отговорено Юли 19, 2015 Автор Share Отговорено Юли 19, 2015 Няма ли някаква информация, например на акорда G, кой е по-ниският акорд или по високият? Дали ако седна да разцъкам на всички акорди ниските и високите тонове, както ми каза Krasi63 ще се получи и дали ще е вярно? Например един тон по ниско на следните ноти са: C - BD - C#E - D#... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Юли 19, 2015 Share Отговорено Юли 19, 2015 Епа.транспонира се..писаха го вече,ако на вокала му идва високо цялата банда сваля строя,то и АС/ДС в София бяха с полутон надолу.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasi63 Отговорено Юли 20, 2015 Share Отговорено Юли 20, 2015 Имам предвид общо казано, не за конкретна песен. Имам един приятел, който, когато някоя песен му беше висока я свиреше с други акорди и с тях звучеше по същия начин, но по-ниско. За жалост нямам вече връзка с него и не мога да го попитам Сам си си отговорил на питането!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Юли 20, 2015 Share Отговорено Юли 20, 2015 А относно свиренето на китара как трябва да се изсвири? Например имаме една песен с висока тоналност, но аз не мога да я изпея толкова високо и искам да я изсвиря по-ниско, за да мога да я изпея За да можеш да я свириш в по-ниска или в по-висока тоналност трябва да познаваш основните форми/обръщения на акордовите тризвучия и септакорди по целият гриф на китарата. Каподастера също помага за транспониране и аз лично го ползвам много интензивно. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fats Отговорено Юли 20, 2015 Share Отговорено Юли 20, 2015 Няма ли някаква информация, например на акорда G, кой е по-ниският акорд или по високият? Дали ако седна да разцъкам на всички акорди ниските и високите тонове, както ми каза Krasi63 ще се получи и дали ще е вярно? Например един тон по ниско на следните ноти са: C - B D - C# E - D# ... По всичка личи, че нямаш елементарни музикални познания. Честно казано, в първия момент ми беше трудно да разбера какъв е точно въпросът. В това, което казвам няма и грам обида нито пренебрежение, но не може да четеш без да знаеш азбуката. Никой не се е родил научен, ще прочетеш това-онова, ще поговориш с някой познат и нещата едно по едно ще си дойдат на мястото. Желая ти успех! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts