Jump to content
Българският форум за музиканти

Krasi63

Members
 • Content Count

  175
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Krasi63

 1. Върна ме 40г.назад. Братовчет ми свиреше със същата китара със същия адаптер с потенциоменти. Тези адаптери вървяха с потенциометрите и ги продаваха в музикалните магазини. Монтажа се правеше от нас. Такива букси имаше и в Радиограмофоните или в Радиоапаратите които бяха лампови, пък звука беше супер. Може да си смениш буксата, но може да си купиш букса миди петица мъжка и да си направиш кабел, като в другия край сложиш мъжки Жак 6,3мм. или микрофонна букса, зависи в какъв усилвател ще я включваш. Това ти е мъжката букса която ще стане за твоята букса. https://vikiwat.com/buksa-c3-5-ca-schift-dnc-005-din-5pin.html На първо време отвий двете видии за да видиш колко кабела са вързани за буксата, два или три и към кои пинове са запоени. Направи снимка на буксата.
 2. Може да го провериш дали е ключ или бутон, ключа в едното положение включва верига а при другото положение и изключва верига, а бутона прави верига само при натиснато положение, като има бутони които правят и обратно и това се проверява с Мултимер. На Дижитек ефектите са с микробутон, който като се натисне дава сигнал до switching regulator LM2574M и бутона след включване и изключване на ефекта остава на една и съща височина. На босс ефектите са на същия принцип. Видях и моят лупър който пак е с микробутон, като пружинката достига до горната част на микробутона и при натискане самата пружина натиска бутона. Ако е микробутон и прави това което казваш, значи има някакъв проблем, който може да е механичен или някоя част по платката, но ако е ключе това което ефекта прави е нормално. Вариант ако е ключе, след разпояване го обръщаш на 180 градуса и при долно положение ще включва, а при горно ще изключва, но това си е на твой риск и твоя отговорност, ако разбираш какво правиш.
 3. Аз имам един китайски лупър със същия микроключ, пружина и след което е горния бутон, но той си включва и изключва винаги при долно положение. По-горе се обърках. Явно са го направили при горно положение да се включва, а при долно да се изключва. Не мога да редактирам по-горе постовете.
 4. Аз имам един китайски лупър със същия микроключ, пружина и след което е горния бутон, но той си включва и изключва винаги при долно положение.
 5. Като гледам на този клип, твоят бутон не е типичен бутон каквито се използват на ефектите на Маршалите или при суичовете на усилвателите, а той е с микроключ, като между него и бутона който е отгоре на ефекта има една пружина, това се вижда на 2,03 минута в клипа. Пина на микроключа при включено положение е по-ниско отколкото при изключено положение и ако пина излиза доста нагоре при изключено положение, за това да ти изключва след като си махнеш крака.
 6. Може бутона да е дал фира. Направи снимка на платката да я видим какъв е тоя ключ с 12 крачета.
 7. Krasi63

  Peavey Vypyr

  Търся някой от Бургаския район който има усилвател на Peavey от моделите Vypyr, и ако е възможно и ми разреши да пробвам една педалиера на Sanpera II.
 8. Като и видиш Логото се разбира че е евтин модел. Това е Класическа Китара. Това си заслужава Washburn http://onlineshop.audio-factor.eu/product/4810/usm-wd7sce.html Това също http://onlineshop.audio-factor.eu/product/4814/usm-oacefn.html
 9. Krasi63

  Питане за footswitch

  Бутоните на Footswitcha за този модел са моментни. Жака за суйча е Стерео - T R S
 10. Вчера си подмятах моята ракета Росиньол и много ми се играе ама си много далеч. В началото на демокрацията 92г. направих два червени Корта на бившо баскетболно игрище в едно градче близо до Бургас, даже и една мрежа още ми се мотае в мазето.
 11. Ако някой има нужда от схеми, тук има налично огромно количество. Усилватели, ефекти, миксери, клавири и т.н. Подредени по азбучен ред https://bmamps.com/Tech_sch.html Дано ви са полезни.
 12. Krasi63

  Мюзикаутор vs БНР

  Ми чи то в момента, кой прави най-много кинти - ПОСРЕДНИЦИТЕ, СЪВЕТНИЦИТЕ и тем подобни.
 13. Ами разпои кабелите от жака и измери съпротивлението на изходните кабели и ще разбереш дали работи жака.
 14. С какви модели си пробвал??? Какво значи ужасно - фалшиво или наистина ужасно??? От голямо значение са настройките, както и името на миксера!!! С един и същ микрофон на различни миксери и на различни Колони ще звучиш различно! Пробвай с различни микрофони, дори и някое ефтино китайче, ако имаш възможност и на различна озвучителна техника. Пробвай с различни настройки на миксера - вдигни ниските и високите на 2 часа, а средните на 10 часа. Пойграй си с Гейна на миксера. Ползвай ефектите на миксера - комбинация с Reverb - Chorus. Запомни ги когато звучиш най-добре и винаги използвай тези настройки!!! Пример аз си купих Shure sm-58 и не ми хареса как звуча и го продадох, сега съм с TC-Helrcon. Пробвал съм няколко пъти и с Sennheiser e 845 който също ми хареса как звуча! Пък и най-важното е да се чуваш в монитора как пееш!
 15. http://life.dir.bg/news/pink-floyd-19789422?nt=5 http://www.blitz.bg/news/article/355227 http://www.standartnews.com/lyubopitno-show/vechniyat_gilmor_-257512.html
 16. Krasi63

  Музиката в MTV чартовете

  MTV е пълна боза в момента според мен. Ама всичките Рок, Фрок и т.н. VH1 и VH1 classic по биват ама и те мисля са на MTV и пускат едно и също. Има доста по-добри музикални телевизии в момента. Поне аз ги ловя на сателита!!! Някои обаче ги кодираха!!!
 17. Krasi63

  Какво е това?

  Миксера служи за много неща, но най вече прави страхотен целувчен крем!!! Стига да знаеш как да го направиш и с какво!!!
 18. Списание "Ролинг Стоун" описа най-известните парчета с култови истории при създаването им. Ето кои са те http://www.standartnews.com/kultura-koncerti/kak_sa_napisani_velikite_rok_parcheta-292114.html "Money for Nothing" било монолог на продавач - Това ми хареса!!!
 19. Аз скоро си купих от базара ето този модел http://www.thomann.de/de/yamaha_pacifica_212v_fm_tbs.htm Много удобна и качествена изработка. Грифът на нъта е - 40мм. стандартните китари са по 42 - 44мм. За 13г. с този тесен гриф, ще е супер. Само адаптерите не ми харесаха, не че не стават, но ги смених с Wilkinson и направи страхотен Фендерски звук!!! Тази е същата само дето шарката е различна http://www.thomann.de/de/yamaha_pacifica_112v_ovs.htm Тази също не е за изпускане http://www.thomann.de/de/yamaha_pacifica_311h_vw.htm
 20. Krasi63

  Проблем с брум

  Като проверяваш окабеляването - провери кабела дето е запоен за бриджа, да не би да се е скъсал или кофти спойка! Провери и схемата правилно ли си вързал адаптерите! Пробвай във друг контакт или в друга стая, може да имаш проблем в ел.инсталацията - кофти заземяване! Ако имаш къде пробвай ампа с китарата в някой познат, както китарата на друг Амп.
 21. Krasi63

  Сваляне/вигане на тонове?

  Сам си си отговорил на питането!!!
 22. Krasi63

  Сваляне/вигане на тонове?

  За по сложни песни с повече акорди по мързеливия начин, аз използвам понякога този сайт. http://tabs.ultimate-guitar.com/b/beatles/let_it_be_ver4_crd.htm Вляво до заглавието на песента има меню - transpose. Със стрелката - надолу намаляш тоналността и ти се показват акордите в новата тоналност! За песни с два три акорда, то е ясно и лесно. Както и за песен с повече акорди без горепосочения сайт пак е ясно - сваляш докато ти пасне гласът!!! Не е толкова сложно, но трябва да ти се ЗАНИМАВА!!!
 23. Krasi63

  Сваляне/вигане на тонове?

  Има доста програми. Аз правя това с Karafun. http://www.karafun.com/ Този софтуер е за караоке, работи с MP3, CDG + MP3, MIDI, KAR и други файлове. Може да вдигаш и сваляш тоналността, както и да увеличаваш или намаляваш темпото на трака. Правиш си плейлисти и в тях променяш тоналността или темпото, след стартиране на програмата траковете се възпроизвеждат такива каквито си ги направил. Но само в плейлиста!!! Лошото е че не може да се прави Save as. Това може с професионален софтуер! Не съм попадал с безплатен такъв.
 24. Навремето работих с CDex - програма за конвертиране от CD на MP3 и WAV. Също попълва и таговете на файловете - стил, албум, изпълнител и т.н. Преди два дни я инсталирах конвертирах едно CD и съм сигурен че става! https://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=1629 С WinAmp съм ги правил, но не съм я ползвал с години! Пробвай с десен бутон при пусната песен. Мисля че и с Nero Burning ставаше.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.