Jump to content
Българският форум за музиканти

Джем


Recommended Posts

Отдавна исках да предложа създаването на нов раздел за Джем паречета и такива или такива в които авторите им приканват и други хора да се включат.Така според мен ще се поосвободи Авторска музика и в нея ще могат да бъдат поствани и обсъждани готови вече работи.

Какво мислите по въпроса,дали е добра идея?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Много добро предложение Кольо . Наистина не е лошо да има някакво разграничение за по голяма яснота . Е остава проблема с сравнително слаботото участие на хората от форума - според това че над 3000 - 3500 са регистрираните а в джемовете участват от 5 до 10 човека - обикновено обичайните заподозрени - си е много малък процент откъдето и да се погледне . Но явно такъв е живота - кво да се прави ... Ще наблягаме на качеството ... доколкото може ... Цеко :cheers::):D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми то след Кольо няма кво да кажеш просто.. :):cheers:

 

Всъщност,бих се включил и аз на нещо,но с еддна китара и овърдрайв не знам как ще стане+че съм много бос с компютрите(признавам си без бой :D ).

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1! Така ще стане по-лесно да се организират и координират джемовете.

 

Като цяло може раздела да е свързан с джемовете, не само с парчетата за тях.

 

В него може да се уговарят и такива неща, тип "несериозни"... в смисъл, кефи те някой от форума как свири - пишете си тема и се разбирате да дръннете заедно в някоя репетиционна.

Редактирано от olygofren
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът е, че след като се направи някое парче в раздел "джем" авторите ще го пуснат и в раздел авторска музика... и пак същата работа става.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът е, че след като се направи някое парче в раздел "джем" авторите ще го пуснат и в раздел авторска музика... и пак същата работа става.
Така според мен ще се поосвободи Авторска музика и в нея ще могат да бъдат поствани и обсъждани готови вече работи.

 

И какъв е проблемът - в "авторска музика" ще е само крайният резултат - т.е. ще е значително по-свободно там :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Подкрепям.

По отношение на готовия продукт - не мисля че това е целта на джема по принцип. Гъдела на джема е да чуеш по-спонтанно "мнение" от различни музиканти когато някой им пусне мухата (и да пуснеш своето ако искаш). Авторската музика предполага някой да е направил нещо по-пипнато и обмислено.

 

@zanev 70 : наистина малко хора участвате но просто е малък е процента на хората които владеят достатъчно свободно инструмента и имат време да ударят някоя жица. От друга страна много други се кефим страшно да ви слушаме - на мен джемовете са ми най-интересната част от тоя форум :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

aз съм за съществуването раздела.тва си е много важна част от форума,а и мисля че за сега събира скорост все още и затова няма толкова участници,не е лесно да се престрашиш да участваш там,ама веднъж престрашиш ли се-седи та гледай.мюзикмен проблема за който говориш мисля че ще се разреши ако се направи джем раздела като подраздел в авторска музика.

дано плановете станат реалност скоро.

 

 

 

see ya

Редактирано от Wolfheart
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Е да , ама май не ... нищо чудно наличието на отделен раздел Джем може да се окаже първа стъпка към постепенното но сигурно отмиране на тази практика -. защо ли - по простата причина че за добро или за лошо хората които участват или биха участвали в някой джем го правят по няколко причини - освен че евентуално ги кефи просто да свирят или пък искат да убият малко време то според мене основната им идея е да намерят по голяма аудитория , да чуят повече мнения , и естествено ако са се справили да получат и по някоя добра дума или похвала в което няма нищо лошо според мен въпреки да знам че някой са критични към хора стремящи се към показност но в своята същност всяко изкуство и особено музиката е такова - показно... и ако си излишно скромен то може би не си за тая работа била тя и хоби- т.е. стремежа ''да ги извадим на масата за да ги премерим'' винаги е бил част от играта , но явно отделяйки джемовет в самостоятелен раздел вероятноста повече хора да чуят това което се прави рязко спада - нещо което не мислих че така ще стане защото и аз бях съгласен преди за отделен раздел джем - но явно съм грешал . Общо взето досега в 95% от случайте основно съм пускал парчета за джемене - участвал съм 1 или 2 пъти само - така че много много не ме касае дали има или няма аудитория за участниците пък и пускам редовно по нещо в Авторска музика ако искам да чуя мнение - но това по обясними причини не важи за хората които биха участвали н джемовете защото не е чак толкова забавно 10-20 пича по голяма част от които участници, да си слушат нещата и да се четкат един друг - не че е лошо това ама става както лафа за русенските групи от преди 15 години които сами си правели парчета и после сами си ги слушали :punk_guitar: ..... и за да бъда по кратък , не че успявам де , искам да го кажа пак - мисля че , за жалост се оказа лоша идея да се отделят джемовете в самостоятелен раздел поради очертавашия се много по малък интерес от страна на евентуалната публика - явно не всеки има време или желание да обхожда всички раздели за нещо ново - особено ако разделите са профилирани и са не малко като бройка . Това мисля в момента . Живи и здрави . Цеко :singer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм съвсем съгласен :)

 

Все пак само няколко дни са минали пък вече има няколко участници в последния, който си пуснал (аз в интерес на истината силно съм привлечен от идеята да участвам, 'щото бек трака е суперб, ама просто нямам време). Т.е. може просто хората да нямат време. Те и другите с изключение на първия се развиваха бавничко.

 

Освен това и в другите теми за джемовете в Авторска музика докато си бяха, не съм виждал много мнения от хора неучаствали в джемовете или просто минаващи :) Така че аудиоторията си остава една и съща относително погледнато, а пък е много по-прегледно и чистичко и приятничко. Ако на някой му се слуша джем (изключително препоръчително е)- ще намине ;) А това, което се получава не са и джемове ами са си съвместни проекти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано си прав ..... ще се радвам ако се окаже че просто както всяко начало и това ще е трудно докато свикнат колегите с това че вече има и нов раздел за джемове . Дано ... Цеко :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.