kolio_k Публикувано Ноември 18, 2006 Публикувано Ноември 18, 2006 Отдавна исках да предложа създаването на нов раздел за Джем паречета и такива или такива в които авторите им приканват и други хора да се включат.Така според мен ще се поосвободи Авторска музика и в нея ще могат да бъдат поствани и обсъждани готови вече работи. Какво мислите по въпроса,дали е добра идея? Цитирай
zanev 70 Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 Много добро предложение Кольо . Наистина не е лошо да има някакво разграничение за по голяма яснота . Е остава проблема с сравнително слаботото участие на хората от форума - според това че над 3000 - 3500 са регистрираните а в джемовете участват от 5 до 10 човека - обикновено обичайните заподозрени - си е много малък процент откъдето и да се погледне . Но явно такъв е живота - кво да се прави ... Ще наблягаме на качеството ... доколкото може ... Цеко Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 (Редактирано) Ми то след Кольо няма кво да кажеш просто.. Всъщност,бих се включил и аз на нещо,но с еддна китара и овърдрайв не знам как ще стане+че съм много бос с компютрите(признавам си без бой ). Редактирано Декември 13, 2006 от Hillbilly Цитирай
olygofren Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 (Редактирано) +1! Така ще стане по-лесно да се организират и координират джемовете. Като цяло може раздела да е свързан с джемовете, не само с парчетата за тях. В него може да се уговарят и такива неща, тип "несериозни"... в смисъл, кефи те някой от форума как свири - пишете си тема и се разбирате да дръннете заедно в някоя репетиционна. Редактирано Декември 14, 2006 от olygofren Цитирай
Свилен Бас Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 Мммм, да :think: и аз съм съгласен Цитирай
musicman Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 Проблемът е, че след като се направи някое парче в раздел "джем" авторите ще го пуснат и в раздел авторска музика... и пак същата работа става. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 Тук могат да се намесят модераторите Цитирай
Свилен Бас Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 Проблемът е, че след като се направи някое парче в раздел "джем" авторите ще го пуснат и в раздел авторска музика... и пак същата работа става. Така според мен ще се поосвободи Авторска музика и в нея ще могат да бъдат поствани и обсъждани готови вече работи. И какъв е проблемът - в "авторска музика" ще е само крайният резултат - т.е. ще е значително по-свободно там :think: Цитирай
daniel.hristov Отговорено Февруари 4, 2007 Отговорено Февруари 4, 2007 Подкрепям. По отношение на готовия продукт - не мисля че това е целта на джема по принцип. Гъдела на джема е да чуеш по-спонтанно "мнение" от различни музиканти когато някой им пусне мухата (и да пуснеш своето ако искаш). Авторската музика предполага някой да е направил нещо по-пипнато и обмислено. @zanev 70 : наистина малко хора участвате но просто е малък е процента на хората които владеят достатъчно свободно инструмента и имат време да ударят някоя жица. От друга страна много други се кефим страшно да ви слушаме - на мен джемовете са ми най-интересната част от тоя форум Цитирай
Wolfheart Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 (Редактирано) aз съм за съществуването раздела.тва си е много важна част от форума,а и мисля че за сега събира скорост все още и затова няма толкова участници,не е лесно да се престрашиш да участваш там,ама веднъж престрашиш ли се-седи та гледай.мюзикмен проблема за който говориш мисля че ще се разреши ако се направи джем раздела като подраздел в авторска музика. дано плановете станат реалност скоро. see ya Редактирано Февруари 14, 2007 от Wolfheart Цитирай
Тони96 Отговорено Март 22, 2007 Отговорено Март 22, 2007 Да не лоша идея, дано да се реализира!!! Цитирай
zanev 70 Отговорено Април 13, 2007 Отговорено Април 13, 2007 Е да , ама май не ... нищо чудно наличието на отделен раздел Джем може да се окаже първа стъпка към постепенното но сигурно отмиране на тази практика -. защо ли - по простата причина че за добро или за лошо хората които участват или биха участвали в някой джем го правят по няколко причини - освен че евентуално ги кефи просто да свирят или пък искат да убият малко време то според мене основната им идея е да намерят по голяма аудитория , да чуят повече мнения , и естествено ако са се справили да получат и по някоя добра дума или похвала в което няма нищо лошо според мен въпреки да знам че някой са критични към хора стремящи се към показност но в своята същност всяко изкуство и особено музиката е такова - показно... и ако си излишно скромен то може би не си за тая работа била тя и хоби- т.е. стремежа ''да ги извадим на масата за да ги премерим'' винаги е бил част от играта , но явно отделяйки джемовет в самостоятелен раздел вероятноста повече хора да чуят това което се прави рязко спада - нещо което не мислих че така ще стане защото и аз бях съгласен преди за отделен раздел джем - но явно съм грешал . Общо взето досега в 95% от случайте основно съм пускал парчета за джемене - участвал съм 1 или 2 пъти само - така че много много не ме касае дали има или няма аудитория за участниците пък и пускам редовно по нещо в Авторска музика ако искам да чуя мнение - но това по обясними причини не важи за хората които биха участвали н джемовете защото не е чак толкова забавно 10-20 пича по голяма част от които участници, да си слушат нещата и да се четкат един друг - не че е лошо това ама става както лафа за русенските групи от преди 15 години които сами си правели парчета и после сами си ги слушали ..... и за да бъда по кратък , не че успявам де , искам да го кажа пак - мисля че , за жалост се оказа лоша идея да се отделят джемовете в самостоятелен раздел поради очертавашия се много по малък интерес от страна на евентуалната публика - явно не всеки има време или желание да обхожда всички раздели за нещо ново - особено ако разделите са профилирани и са не малко като бройка . Това мисля в момента . Живи и здрави . Цеко Цитирай
synchu Отговорено Април 13, 2007 Отговорено Април 13, 2007 Не съм съвсем съгласен Все пак само няколко дни са минали пък вече има няколко участници в последния, който си пуснал (аз в интерес на истината силно съм привлечен от идеята да участвам, 'щото бек трака е суперб, ама просто нямам време). Т.е. може просто хората да нямат време. Те и другите с изключение на първия се развиваха бавничко. Освен това и в другите теми за джемовете в Авторска музика докато си бяха, не съм виждал много мнения от хора неучаствали в джемовете или просто минаващи Така че аудиоторията си остава една и съща относително погледнато, а пък е много по-прегледно и чистичко и приятничко. Ако на някой му се слуша джем (изключително препоръчително е)- ще намине А това, което се получава не са и джемове ами са си съвместни проекти. Цитирай
zanev 70 Отговорено Април 13, 2007 Отговорено Април 13, 2007 Дано си прав ..... ще се радвам ако се окаже че просто както всяко начало и това ще е трудно докато свикнат колегите с това че вече има и нов раздел за джемове . Дано ... Цеко Цитирай
Recommended Posts