evans Публикувано Февруари 12, 2015 Публикувано Февруари 12, 2015 На нова година гледах този концерт на queen.Според мен малко певци се справят добре с песните на Фреди, но това момче наистина ми хареса, вие какво ще кажете https://m.youtube.com/watch?v=b2cTOpW8yd4 1 Цитирай
Лими Отговорено Февруари 12, 2015 Отговорено Февруари 12, 2015 (Редактирано) Съвършена копираща машина, на която доста биха завидяли! Не казвам, че това е лошо, макар и малко нелепо, защото много музиканти (и аз включително) имат периоди на подражание и дори буквално копиране на признати образци! Аз когато се опитвам да копирам е по причина, че оригинала толкова много ми харесва, че искам да се отъждествя с него. Личи си, че и това момче безумно харесва Фреди и е омагьосан от неговата гениалност. Редактирано Февруари 12, 2015 от Лими Цитирай
TONY Отговорено Февруари 12, 2015 Отговорено Февруари 12, 2015 Вокално се справя добре, може да се каже и отлично. Може да се каже, че има и по-голям гласов диапазон от Фреди. Но няма харизмата, естествено никой не би трябвало да го вини за това. Фреди е уникален и не може да бъде заменен, дори и от певец с такива гласови данни. Има нещо, което не ми харесва. Не говоря за видеото, което си постнал, защото сега не мога да го гледам, а за това, което съм гледал с Адам Ламбърт. Не ми харесва преиграването с гейщината. Лъха ми на една нечистоплътност, каквато ме отблъсква при чалгара Азис. Адам не е чак такъв циганин, но нещо пак ме отблъсква. Мога да ги разбера от Куин, може да искат да продължават, не само заради парите, а и защото истинският музикант не може без музика. За мен нещата са еднозначни - няма вече Куин, няма и Гънс енд Роузис. 2 Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 12, 2015 Отговорено Февруари 12, 2015 Тоя верно мяза на Гъзис..,абе тук преди време,жената пусна телевизор и по Нова ,х-фактор ли беше някакво момче как изпя Фреди направо ми откъсна главата,даже с импровизации,отделно,че се правеше на палячо по клипа с прахосмукачката на Куин и беше с перука и на токчета.. Цитирай
разбойник Отговорено Февруари 12, 2015 Отговорено Февруари 12, 2015 Не ми допада. Вокална техника и глас (поне за моите представи) има бол, но интерпретациите му издават лош вкус и звучат абсурдно за мен като фен на Queen. В графата "пея като Фреди" ето този екземпляр ми допада далеч повече:https://www.youtube.com/watch?v=dREKkAk628I 8 Цитирай
spd7693 Отговорено Февруари 12, 2015 Отговорено Февруари 12, 2015 ^ Фреди Меркюри е уникален във всяко отношение и няма никой да го стигне по никакъв начин. И аз като фен на Куийн ще кажа, че това момче се е заело с твърде голяма хапка за себе си. Въпреки това ми идва да се просълзя от гласа му. Страхотен е. Цитирай
travelcaster2 Отговорено Февруари 12, 2015 Отговорено Февруари 12, 2015 (Редактирано) ^^ По-добро попадение от предложеното в темата, но не достатъчно. Няма глас, който може да имитира Фреди. Същото може да се каже и за Елвис или Ела Фитсджералд... Продуцентите на това момче Адам са помолили настоятелно тон инженерите да усилят гласа му, но това усилване има граници. Липсва присъствието, което Всевишният е дал на Фреди. Дал му е и възможност да жонглира с изразни средства. Като темброво богатство - от рок баритон до нежен тенор, полиритмична текстура, неспираща енергия, любима и позната, но необяснима живост (не намирам думата в момента). Да , сетих се, намерих думата - гений. Редактирано Февруари 12, 2015 от travelcaster2 7 Цитирай
evans Отговорено Февруари 13, 2015 Автор Отговорено Февруари 13, 2015 Идеята е не е да дойде някой и да изпее нещата досущ като Фреди, просто да ги изпее по негов си уникален начин.Алън не бих казал, че има същият диапазон и тембър, като на Фреди, но по начина по който ги пее много ми харесва. Много щеше да е глупаво ако куин бяха тръгнали да търсят човек, който да е копие на Фреди. По хубаво да се спрат на човек който да представи нещата по негов си начин и те да звучат пак яко Цитирай
ciriljhonson Отговорено Февруари 13, 2015 Отговорено Февруари 13, 2015 Що се отнася до момчето, поредната звезда пръкната от музикален формат тип, идол, стар, талант и тн. Като цяло такива момчета и момичета, даже и талантливи, биват похабявани и буквално рециклирани от машината за пари. Алън,макар и интересен, атрактивен, красив, можещ да пее, бисексуален младеж, няма да бъде запомнен с нищо, освен като статистика на някое шоу. Това, че пее с Queen, вероятно е част от наградата по спечелване на шоуто и тясно свързано с договора сключен с продуцентите. Queen, никога няма да намерят, а според мен и не търсят, заместник на Фреди. защото няма как да се намери. Въпреки всичко, великата музика най-добре е да се изпълнява и слуша на живо, а това кой колко добре се справя е някаква второстепенност. Ще си позволя да ви почерпя с един доста сполучливо получил се тандем,. Велика група, голям вокал... https://www.youtube.com/watch?v=kNPTat4SVaU 4 Цитирай
bmo Отговорено Февруари 13, 2015 Отговорено Февруари 13, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=1xhVf-uqfsg 1 Цитирай
rudibass Отговорено Февруари 13, 2015 Отговорено Февруари 13, 2015 (Редактирано) Джордж Майкъл като млад ..С тея ръкавички, брадица, гъсти, но позаскубани веждици. Мъка. А и с това врабчо гласче.. Е имаме си Майлс Кенеди вече ..Обаче Queen отзад жестоки. Редактирано Февруари 13, 2015 от rudibass 1 Цитирай
niki... Отговорено Март 24, 2015 Отговорено Март 24, 2015 Как човек може да измери диапазона на гласа си без да има клавирен инструмент ? Цитирай
Caruso Отговорено Март 24, 2015 Отговорено Март 24, 2015 (Редактирано) Без клавирен инструмент може само с шивашки метър в инчове... Редактирано Март 24, 2015 от Caruso 3 Цитирай
Zlatanov Отговорено Април 4, 2015 Отговорено Април 4, 2015 (Редактирано) @evans, благодаря ти, че си постнал този линк! Наздраве! Не бях гледал този концерт, но съм гледал други, както и всички изпълнения на Adam Lambert в American Idol, който той НЕ СПЕЧЕЛИ, тъй като призна, че е гей точно преди финала (това го казвам по повод глупостите, написани по-горе, че едва ли не това му е наградата и че продуцентите му все едно са принудили Queen, да го вземат). Пича е един от най-техничните певци на нашето време, че даже и като цяло (поне според мен) и си е заслужил мястото там... Вярно Фреди (Мир на праха му!) е гений, уникат и т.н., но смятам, че и той би бил щастлив, че концерта е това, което е! Редактирано Април 4, 2015 от Zlatanov Цитирай
vanboy Отговорено Април 21, 2015 Отговорено Април 21, 2015 Вибратото навсякъде, ми идва в повече, няма я тази плътност и уникален тембър на Фреди (нали все пак тук се пеят песни с него и искам-не искам-сравнявам), във висините е писклив...но диапазона му е добре и не фалшивее...общо-взето-не се вписва много в "Queen"! Цитирай
Recommended Posts