Jump to content
Българският форум за музиканти

Caruso

Members
  • Мнения

    477
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Caruso

  • Рожден ден 12/20/1980

Previous Fields

  • Инструмент
    voice and bass

Contact Methods

  • AIM
    maugly_extreme
  • Website URL
    http://www.jerihon.com
  • ICQ
    314474405

Profile Information

  • Gender
    Male

Caruso's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

38

Обществена Репутация

  1. Здравейте търся компактен фотоапарат до 1000лв. , с който да заснемам видео материал от участия. Не съм специалист в материята, но апарата според мен трябва да отговаря на следните условия: 1.Да има добър автофокус 2.Да реагира добре при слаба осветеност 3.Микрофона да не криви при високи звукови налягания Благодаря!
  2. Без клавирен инструмент може само с шивашки метър в инчове...
  3. Какво означава цената не е социална
  4. Говорейки за жични бюджетни варианти http://www.thomann.de/gb/fischer_amps_mini_bodypack_mit_lsregler.htm Слушалки, който стават http://www.thomann.de/gb/the_tbone_ep_4.htm За 4-ма човека пулт с 6 аукса е напълно достатъчен да се направи прилична картина за всеки. Но продължавам да твърдя, че без условията от първия ми пост ще има недоволни.
  5. Пробвал съм дву и тридрайверни слушалки на Ultimate Ears наистина са едни от най-добрите. Значи да кажем за група от 4ма минимум 6000$ за ин иър система. И това е без устройствата които комутират сигнала с които отиваме на 8-10000$ За да се пуснем в 90% от случаите през рез ПА за макс 2000$ За справка цените в сайта: http://pro.ultimateears.com/en-us/home
  6. Аз така и не разбрах за каква цел се търси това - да си свирим в мазето, в клуб или на открито. Въпроса е зададен от музикант или от озвучител (инженер е малко пресилено да се каже освен ако лицето няма диплома за такъв ) Така малко ми е като дайте идея за лети джанти за трабанта... Практиката ми е показала, че няма ли чувтсво за ансамблово свирене и контролиране на тембри и динамика от всеки в групата и совалка на наса не може да направи много(може би с изключение на екстремните стилове). Казвам всичко това защото съм сигурен, че в 90% от случаите, ще има недоволни от групата въпреки налятите пари а и резултата отпред може и да не е по-добър. Аз съм пробвал и ин иъри и персонални монитори от сравнително висок клас и двете неща имат своите недостатъци, ако не се съблюдават горе изброените принципи. Една такава система води със себе си човекочасове за обслужването и - ако няма хора го прави някой от групата и винаги се стига до въпроса: "аз свиря или връзвам кабели и въртя копчета" Ползването на ин иъри в малки помещения 100-200 квадрата поне за мен води до шизофрения. Дори и на много големи сцени на открито където те са най полезни заради закъснението от ПА и улеснение за брой монитори артистите свалят слушалки защото губят връзка със случката. В клубове нямаш ли изграден навик за обратна връзка от ПА дори и с монитори може да се стигне до големи истерии имайки предвид и качеството на системите в родните клубовете. Казвам всичко това, защото погледнато глобално-цялата групата ситуацията отива към една песен на Dire Straits. Ако това ви носи удоволствие равно на това да притежавате мечтания инструмент - оттеглям мнението си п.п. Бях чел някъде Ринго Стар го питали как свири при невъобразимите крясъци на фенките. Отговорът му бил: "Гледам как Пол си мърда задника"
  7. Приятелю, всичко, което си изписал говори за тотална неграмотност и безхаберие... Какво правиш и ти не знаеш... Не можах да чуя записите, защото ги няма, но от това, което пишеш ми става ясно... Факта, че са те приели в академията е поредния пирон в ковчега и. Там никои няма да се занимава с теб да те учи на А и Б, а и мисля, че повечето са специалисти по затриване на гласове. Та ако искаш да пееш вземи се ограмоти, намери кой да те насочва и мисли какво правиш!!!
  8. Caruso

    избор на бас

    Ако взимаш Squier препоръчвам да е Индонезийски, но задължително както каза Цецо трябва да се слуша защото ако поръчаш може да останеш разочарован.
  9. Никъде не мога да намеря въпросната карта някой да има жокери ?!
  10. Китарата ти не е в добър строй може би заради баретата сложи каподастер и намери подходящи обръщения.
  11. Човече с поста си показваш, че си дал 2000 за нещо-микрофон и си нямаш понятие от нищо. Все едно да си купиш нова кола за 60000 да нямаш книжка и никаква представа от коли и много да искаш в магазина с 3 изречения да ти разяснят всичко за колите и правилата за движение... Надявам се да разбереш какво съм написал...!!!
  12. Поздравления за есето-първото смислено нещо в раздела от много време насам. Единственото с което не съм съгласен е, че накрая даваш за пример певци, които са се самоубили и наживо след третата песен им е адски трудно и такива, които и на живо и на запис са желзни. От много време се каня да направя видео за първи стъпки в пеенето и ето това може да даде импулс даже може да го направим съвместно
  13. Здравей, видях че даваш уроци по пеене. За какъв вид пеене става на въпрос. Понеже напоследък доста се интересувам по темата, понеже мисля да се пробвам да тръгна някъде на уроци скоро. :)

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.