the_gorer Отговорено Август 7, 2007 Отговорено Август 7, 2007 Благодарим за информацията. Задължително ще се сдобия с този плъгин. Вярвам, че с него дори ще мога да коригирам проблемите с различните нива на траковете на проекта, който ръчкам сега в Кюбейс. Един вид - ще го ползвам и за коректор на силата на звука, защото в демо видеото показаха колко лесно се прави това, а от инструментите в Кюбейс така и никой не ми помогна за целта. To не че разбирам де... Вива Мвлъдайн! Цитирай
rocker_vn Отговорено Август 8, 2007 Отговорено Август 8, 2007 незнам,аз пробвах да го инсталирам директно без да трия нищо и СТАНА.браво.а това за какво го пишеше незнам...на Н2О е версията... Цитирай
niki123bg Отговорено Август 8, 2007 Отговорено Август 8, 2007 Ами това си е принципен проблем при Cubase до SX3 включително. В Cubase 4 е частично решен - когато няма работа за даден плъгин, той не работи. Казвам частично, защото до колкото съм наясно решението е половинчато - хоста е в състояние да съобщи на едно VST, че в момента няма работа за него - т.е. да си стои мирно и кротко и да не се напъва, но от друга страна отговорността за спирането на процесинга е оставена на самото VST и тъй като това се поддържа само от VST 3.0 плъгини, само новите такива го могат това и то само ако разработчиците са решили, че това е добра идея. При други хостове като например Samplitude този проблем е решен от памтивека, но не съм наясно как технически са го решили - вероятно suspend-ват нишката в която е пуснато VST-то, но честно казано малко ме съмнява да е толкова просто, защото има случаи в които без входен сигнал едно VST може да продължи да генерира изход - примерно при дилей/ревърб ще има отзвучавания, които ще се генерират известно време дори след като входният сигнал е изчезнал. Цитирай
niki123bg Отговорено Август 8, 2007 Отговорено Август 8, 2007 И поради каква причина това е нужно да се прави? Аз лично си работя спокойно и с Cubase LE и с Cubase 4 едновременно инсталирани на компа ми, да не говорим че познавам хора с инсталирани едновременно по 2 версии на Cubase + 1 на Nuendo!!! Това е един опит на Christian Dettner да помогне на хора, които имат проблеми с едновременни инсталации на Cubase SX3 и Cubase 4. След като си нямаш проблеми, значи не те касае Цитирай
the_gorer Отговорено Август 8, 2007 Отговорено Август 8, 2007 То това с товаренето на процесора от неактивни VST плъгини е най-малкият проблем. В момента все още немога да разбера как да си зиравня нивата във всеки трак така, че да са еднакви по сила. Някакъв своеобразен мастеринг и компресинг ли даправя на трковете аз не знам вече... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 8, 2007 Отговорено Август 8, 2007 Добре, де, като пинеш волюма на самите семпли не става ли? Намаляш силните, а ако има много слаби ги вдигаш и тей... Цитирай
rocker_vn Отговорено Август 8, 2007 Отговорено Август 8, 2007 благодаря за поясненията.какъвто съм отвеян тези дни можеше и да започна да трия без да пробвам дали става така... Цитирай
the_gorer Отговорено Август 8, 2007 Отговорено Август 8, 2007 Става, но е голяма играчка да правиш всичко това на ръка, при положение, че са много траковете. Освен това не се получва прецизно - всичко е на ухо едно към гьотере. Трябва да го има автоматизирано това някъде. С нормалайзването на висички тракове едновременно не се получи. Цитирай
abstract iv Отговорено Август 8, 2007 Отговорено Август 8, 2007 Ето нещо много полезно което може също да се прави с Melodyne (за съжаление обаче само със stand-alone версията, плъгина няма тази опция !) - експорт на миди от аудио файл : -> Десен бутон на имиджа/save picture as... ! Have fun ! @the_gorer (off topic): можеш и с Cubase лесно да си коригираш силата на тейковете! Просто като кликаш на всеки тейк горе се появява едно много дребно синьо квадрадче - хващаш го и го влачиш на горе на долу, така усилваш и намаляш волюма на тейка директно в него самия ! Залягай повече над видео-туториалите ! Цитирай
the_gorer Отговорено Август 8, 2007 Отговорено Август 8, 2007 @the_gorer (off topic):можеш и с Cubase лесно да си коригираш силата на тейковете! Просто като кликаш на всеки тейк горе се появява едно много дребно синьо квадрадче - хващаш го и го влачиш на горе на долу, така усилваш и намаляш волюма на тейка директно в него самия ! Залягай повече над видео-туториалите ! Това и баба го знае - има няколко места, от където може да се регулира силата на траковете. Но аз искам програмата да изравни едновременно всички тракове, а не да си играя на ръка и по-лошото - на ухо. Това с нормалайзването нямаше никакъв ефект - слабите си останаха слаби, а силните силни. Но това наистина е разговор за другата тема. А за Melodyne - досега десетки пъти хора са питали във форума как да извадят MIDI от аудио файловете. Изглежда, че Melodyne е възможно най-добрият инструмент за тази цел на пазара. Но и при него сигурно няма начин да се извади в MIDI полифония, без да се окензат нещата. Това, доколкото знам, е мишън импосибъл. Или греша? Цитирай
niki123bg Отговорено Август 9, 2007 Отговорено Август 9, 2007 Горере, то това му е красотата на работата с такъв тип софутери - човешкият фактор. За това е направен този миксер, както са направени и хардуерните миксери - за да се миксира (много миксиране, много нещо). Предполагам не искаш всичко да звучи супер монотонно, все едно си рендирал МИДИ файл Цитирай
BlueZone Отговорено Август 9, 2007 Отговорено Август 9, 2007 За слабите и силните неща има компресори, чиято идея е именно такава Нормалайзването просто вдига нивото дотолкова, доколкото пиковете да стигнат до 0db (или доколкото му дадеш), което обаче не дава отражение върху динамиката на тейка Цитирай
yamaha Отговорено Август 9, 2007 Отговорено Август 9, 2007 Става...но трябва да работиш с RMS-а. Цитирай
zanev 70 Отговорено Август 9, 2007 Отговорено Август 9, 2007 .... добре си говорите тука , браво на вас ...Melodyne е действително много приятно направен и върши чудесна работа ... но все пак може ли някой да ми каже има такъв мулти плъгин от типа на Амплитюб2 за китара или Зоотоп да речем , в който специалистите да са сложили всичко необходимо за обработка на вокал в едно парче , мисля че ме разбирате за какво имам в предвид поднай необходимо - като се почне от компресор , реверберации , хоруси и т.н. ..... ще съм благодарен ако някой сподели инфо. Цеко Цитирай
the_gorer Отговорено Август 11, 2007 Отговорено Август 11, 2007 В крайна сметка има ли някаква разлика между двете? Не ми дреме кое е с по-добър аудио енджин или разни други програмистки глупости. Интересува ме само кое какво може да прави повече от другото като функции. Нуендото обработва и видео нали? Имам ги и двете на щайгата си и се чудя кое да разкарам. Ако Нуендото наистина обработва и видео, ще оставя него, но току-що се опитах да импортна видео файл в Нуендо и ми каза, че не може (файлът е *.avi, предполагам DviX или XviD). Цитирай
Recommended Posts