antisocial Отговорено Юни 30, 2011 Share Отговорено Юни 30, 2011 Здравейте! Поразрових се тук за разрешение на проблема си, но не успях да намеря, извинявам се предварително, ако някой е имал същия проблем и ако тук някъде има отговор - аз не го открих. Кюбейс 3, записани са много аудио тракове с метроном и искам да експортна всичко и МЕТРОНОМА. Е, не мога да намеря опцията, която "пуска" метронома в аудиомиксдаун-а... Един колега ми каза, че е отметка горе по менютата, намерих от менюто сетъпа на метронома, но пак нищо не става. Каквото и да сменям там, миксдаун-а си излиза без метроном. Някой ако знае какво и къде трябва да се отметне - да казва! Благодаря предварително! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Юни 30, 2011 Share Отговорено Юни 30, 2011 Директен начин за това не знам да има, но например можеш да си направиш един миди трак с 4-инки, 8-инки или там каквато ти е размерността на песента и да зададеш един от градените vst инстументи да свири трака, като така дори имаш доста по-голямо разнообразие от звуци за метронома. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
antisocial Отговорено Юни 30, 2011 Share Отговорено Юни 30, 2011 Да, това е идея! Не бях се сетил за това. Мисля, че ще ми свърши работа, благодаря! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MysticalPianoPlayer Отговорено Юли 12, 2011 Share Отговорено Юли 12, 2011 Здравейте, имам проблем с .omf файловете при Cubase 3.11 Когато запаметявам проект в .omf файл не се запаметяват корекцийте на миксера а всичко си стои по "default" на 0 db, което не е нормално. Как да го оправя ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CHINOSZ Отговорено Юли 22, 2011 Share Отговорено Юли 22, 2011 (Редактирано) Здравейте, някой ще ми обясни ли каква е разликата когато зареждаш ефекти от Insert и когато е от Send в Cubase 5. Ето и снимка: http://imageshack.us/f/21/sendandinsertfx.jpg Защото гледам тука едни уроци, но лошото е че са на английски и не мога да разбера какво е предназначението на вмъкването на ефекти от тези места.Също да попитам някакви уроци на български за Cubase 5 някой дали има?И къде мога да ги намеря.Благодаря предварително. Редактирано Юли 22, 2011 от CHINOSZ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GMUNKZ Отговорено Юли 24, 2011 Share Отговорено Юли 24, 2011 Здравейте , имам стара версия на cubase sx и искам да си инсталирам петицата , без да изтривам старата си версия .. тоест да работя и на двете .. някой знае ли , дали е възможен такъв вариант ? А за уроците... в утюб има , но пак са на английски . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Юли 24, 2011 Share Отговорено Юли 24, 2011 (Редактирано) @CHINOSZ В insert слагаш ефекти, през които да мине сигнала на дадения трак. Със send-овете изпращаш някаква част от сигнала на дадения трак към друг трак, който може да е fx track, group track и т.н. Пример за често използвана употреба на send-овете е да се изпрати сигнал към fx track с reverb ефект на него. Така може примерно, за няколко различни трака да се използва един и същ reverb плъгин поставен на fx track. Предполагам си начинаещ, така че можеш повечето ефекти да ги поставяш като insert-и, а със send-ове да не се занимаваш много, докато не ти се изясни добре употребата им. Уроци на български за cubase надали има. @GMUNKZ Би трябвало да стане, нищо не пречи да опиташ. Редактирано Юли 24, 2011 от Mairomaster Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nota Отговорено Юли 25, 2011 Share Отговорено Юли 25, 2011 Има и на Руски език видео уроци братле в Ю Туб. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CHINOSZ Отговорено Юли 26, 2011 Share Отговорено Юли 26, 2011 Мерси @Mairomaster за информацията.Да начинаещ съм и засега изпозлвам повече "insert" ефекти, а ако искам да използвам няколко еднакви ефекта на различни трака то си има copy и paste за тази цел.Поне аз така го правя. @Nota аз сега точно с тия руските видеота се занимавам и там по-хващам за какво става дума, жалко че няма преведени на български някъде уроци.Аз бях намерил едни, но те са само уводни, за по основни неща. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
doc Отговорено Юли 26, 2011 Share Отговорено Юли 26, 2011 Send-a има и много други предимства освен, че спестява системен ресурс - отваря цял един нов свят за експерименти с различни ефекти Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nota Отговорено Юли 26, 2011 Share Отговорено Юли 26, 2011 CHINOSZ, Здравей !!! Еми да ти кажа честно и аз благодарение на братушките разучих Cubase Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GMUNKZ Отговорено Август 5, 2011 Share Отговорено Август 5, 2011 Как да го направя тва Просто искам на определена група инструменти , да срожа едни и същи ефекти и ефектите да ми звучат , като при инсърт канала .. Как се прави тва , или няма такъв вариант ? (тоест без да нагласям седн левел и подобни) Или от мастър канала , мога ли да изключа , някой миди канал и ли аудио канал , така че да не го хващат ефектите , които съм сложил на мастъра .. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SGEORGE Отговорено Август 5, 2011 Share Отговорено Август 5, 2011 Правиш си Group Track, пращаш към него само желаните канали и си слагаш insert ефекти. As simple as it is! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 5, 2011 Share Отговорено Август 5, 2011 Правиш нов AUX канал и рутираш изходите на "ония" канали към него. Слагаш му желаните ефекти. Изхода му насочваш към Мастър аутпут-а. Ако правилно съм разбрал ще стане. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GMUNKZ Отговорено Август 5, 2011 Share Отговорено Август 5, 2011 Хм мерси много А каква е разликата , между груп канала и ефект канала , защото така като гледам , имат едни и същи функциии , или бъркам .. Само това с насочването към мастър канала , не разбрах как става и как да го направя този AUX канал .. от менюто add , нямам AUX канал , или на какво е съкратено това ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts