wolfgang Отговорено Май 10, 2006 Share Отговорено Май 10, 2006 доколкото съм запознат, всяко легално прекарване на софт през граница се обмитява и си готов, поправете ме ако греша когато прекарваш софт през митницата може да обмитиш само носител, опаковка, логистични разходи, но не и него. практически софтуера се продава като "лиценз", което по народному си е "разрешително". на същия принцип щяха да обмитяват на митницата и шофьорските книжки ако са издадени в чужбина, защото по същество те са разрешително за шофиране. не съм чел нормативни документи по темата и разсъждавам в текст. ако някой е по-запознат нека ме поправи ако и аз съм в грешка :-) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Май 10, 2006 Share Отговорено Май 10, 2006 а ако работиш мобилно, да речем с лаптоп какво - трябва да си купиш 20 лиценза за всяко място на което отидеш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Май 10, 2006 Share Отговорено Май 10, 2006 доколкото съм запознат, всяко легално прекарване на софт през граница се обмитява и си готов, поправете ме ако греша когато прекарваш софт през митницата може да обмитиш само носител, опаковка, логистични разходи, но не и него. практически софтуера се продава като "лиценз", което по народному си е "разрешително". на същия принцип щяха да обмитяват на митницата и шофьорските книжки ако са издадени в чужбина, защото по същество те са разрешително за шофиране. не съм чел нормативни документи по темата и разсъждавам в текст. ако някой е по-запознат нека ме поправи ако и аз съм в грешка :-) Така е за носителите, но ДДС-то е дължимо След присъединяването в ЕС, няма да е така вероятно, ако софтуера е ЕС производство. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wolfgang Отговорено Май 10, 2006 Share Отговорено Май 10, 2006 Така е за носителите, но ДДС-то е дължимо След присъединяването в ЕС, няма да е така вероятно, ако софтуера е ЕС производство. конкретно за мито разсъждавах. ДДС-то е ясно, но ако се продава лиценза на пазара. ако е внос за директна употреба - пак не ми е ясно по коя тарифа ще го обложат ... все пак лиценза е представен примерно чрез стикер, договор или фактура - дори може да не съществува и на някакакъв физически носител, а да е логнат само в някаква база. ако питате мен - купувайте си лицензи от хамериканско без притеснения освен ако не констатирате някака забрана за експорт. дори и тя да бъда нарушена - вероятно това ще е само по тамошните закони. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Май 10, 2006 Share Отговорено Май 10, 2006 начи, като си сменях дефектиралата звукова карта ми беше обяснено, че при подмяната с нова пакета със софтуера към нея подлежи на обмитяване, ДДС, обаче така и не са ми искали пари, така че Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Май 11, 2006 Share Отговорено Май 11, 2006 добре де, а тия версии на кубейс които вървят безплатно с аудио карти от порядъка на 100$? Примерно 0404 върви с кубейс ЛЕ, колкото и да зле поддържа 16 вст инструмента, има си инсърти, 48 аудио канала, 64 миди канала и даже дитър апорей, би трябвало да върши работа... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Май 12, 2006 Share Отговорено Май 12, 2006 Едно не мога да разбера. Човекът се интересува от това да си купи този софтуер и то точно в тази му версия. Защо въобще разсъждавате върху това трябва ли му или не му трябва. Да му препоръчвате музикален софтуер е като да продавате на краставичар краставици. Вземете си направете труда да му посетите сайта и да чуете какво е записал до момента. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Май 21, 2006 Share Отговорено Май 21, 2006 плс хелп! Данчо, моля ти се питай... Най-накрая успях да се свържа с Илиан Илиев от "Мецофорте Рекърдс". Цената на последното Кубейс СХ-3.хххх е 825 евро. Това е цената от миналия месец. Според Илиан ако този месец има промяна (изоб6то), то тя 6те е евентуално надолу. Обе6та да ми прати пълната ценова листа на Стейнберг и като я полу4а, 6те я пусна тук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Май 21, 2006 Автор Share Отговорено Май 21, 2006 (Редактирано) Вече имам Кубейс СХ3 в кутия с донгъл и чакам да пристигне купен от САЩ Competitive Upgrade за $399 мерси на всички Редактирано Май 21, 2006 от Nalbantov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Май 21, 2006 Share Отговорено Май 21, 2006 а дали ще е "лицензен" за ползване в БГ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Май 21, 2006 Автор Share Отговорено Май 21, 2006 а дали ще е "лицензен" за ползване в БГ? от стайнберг ми казаха че ще е писмено и после по телефона С идеята да го ползвам и в УСА Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Май 21, 2006 Share Отговорено Май 21, 2006 Аз доколкото разбрах от предишните постове в тази тема софтуер закупен от чужбина не е легитимен за употреба тук. И не мисля че думата е на щайнберг, по скоро е на алмар и агенциите които защитават техните интереси. Нещата не опират до самия софтуер а до лиценза за ползването му. А Алмар са "ексклузивен" представител... софт може да си купиш от всякъде, но лиценза му за ползване се получава от тях. Реално погледнато ти си ги лишил от 700$ (разликата между тяхната цена и тази която ти си платил). Смешното в случая е че надценката е почти три пъти... мръсни копелета ей... Не че нещо, ама и мен ме вълнува това, защото съвсем скоро нещата ще загрубеят и много от нас ще трябва да избират - да си купят лицензиран софт или да се откажат. Аз не мисля да се отказвам, и ако софтуера от чужбина се продава с лиценз за България би било наистина супер. Дано след като си го купил да получиш отговор скоро, че да светнеш и останалите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Май 21, 2006 Автор Share Отговорено Май 21, 2006 (Редактирано) Аз доколкото разбрах от предишните постове в тази тема софтуер закупен от чужбина не е легитимен за употреба тук. И не мисля че думата е на щайнберг, по скоро е на алмар и агенциите които защитават техните интереси. Нещата не опират до самия софтуер а до лиценза за ползването му. А Алмар са "ексклузивен" представител... софт може да си купиш от всякъде, но лиценза му за ползване се получава от тях. Реално погледнато ти си ги лишил от 700$ (разликата между тяхната цена и тази която ти си платил). Смешното в случая е че надценката е почти три пъти... мръсни копелета ей... Не че нещо, ама и мен ме вълнува това, защото съвсем скоро нещата ще загрубеят и много от нас ще трябва да избират - да си купят лицензиран софт или да се откажат. Аз не мисля да се отказвам, и ако софтуера от чужбина се продава с лиценз за България би било наистина супер. Дано след като си го купил да получиш отговор скоро, че да светнеш и останалите. Софтуера смятам да ползвам не в България. А затова че го купих сега, просто използвах възможноста че имам Сонар ЛЕ и мога да премина на Стайнберг на тази цена. Това е няква промоция. 2 пъти звънях в София на Алмар да питам за лицензи и за покупка дори за купуване на втора ръка и после ъпгрейд евентуално, Млада дама просто записва името ти и телефона и това е. Защото ми предложиха Кубейс СХ2 с Лм4 и Хелиън1 на добра цена втора ръка. Също 2001 вече съм купувал Кубейс СЛ 430 евро някъде беше от Амлар КО Сега просто ми трябва софт за Сащ. Който може да ползвам на преносим ПЦ и вече е купен там. А за цените няма си на идея. Доматите в Сащ са 1.30$ Тук са 3,50 лв Редактирано Май 21, 2006 от Nalbantov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bo Yan Отговорено Май 21, 2006 Share Отговорено Май 21, 2006 Доматите в Сащ са 1.30$ Тук са 3,50 лв да... и тия домати от 1.30$ за нищо не стават... освен да тровиш хлебарките с тях... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Май 22, 2006 Автор Share Отговорено Май 22, 2006 и да добавя всяка стока , софтуер включително се плаща мито и ддс ако надвишава 50 евро. Ако някой мисли да купува софтуер Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts