Dilian Nedev Отговорено Април 4, 2006 Share Отговорено Април 4, 2006 Защото soundbank-ите при креатив излизат на МИДИ изход . Трябва вместо АСИО за изход да ползваш май и Creative Soundbank Synth (поне при мен така се води) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Април 5, 2006 Share Отговорено Април 5, 2006 Аз друго не мога да задам като изход освен Крейтив Асио. Можеш ли да ми го снимаш и пратиш как да го наглася? При мен изглежда ето TAKA... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Април 5, 2006 Share Отговорено Април 5, 2006 Що не си инсталираш АSIO4ALL ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ecmjazz Отговорено Април 5, 2006 Share Отговорено Април 5, 2006 Мисля, че проблема ти е в ова, че синта на аудиджито се явява като външно устройство за кюбейс и реално той само му праща миди, за разлика от плъгините които са "вътре" в кюбейса и той може да вземе аудио от изхода им. Ето откъс от ръководството на кюбейс: MIDI tracks are not included in the mixdown! To make a complete mixdown containing both MIDI and audio, you first need to record all your MIDI music to audio tracks (by connecting the outputs of your MIDI instruments to your audio inputs and recording, as with any other sound source). Та мисля, че трябва да рутираш някак си изхода на синта в кюбейс като аудио и да го запишеш като аудио тракове и после миксдаун. А за да ти спестя много нерви, понеже гледам че саунфонтове свириш с тоя синт, що не ползваш някой вст семплер за целта - контакт или к'во то и да било. А ако не искаш да редактираш нещо по самите пачове - най-добре - Cakewalk/rgcaudio - sfz+ - най-добрия саундфонт плейър.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Април 5, 2006 Share Отговорено Април 5, 2006 Да питам - може ли в такъв случай да се изкара FL Studio като reWire устройство и от там да се вкарват тези soundfont-ове (FL Studio има soundfont player) ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ecmjazz Отговорено Април 5, 2006 Share Отговорено Април 5, 2006 (Редактирано) предполагам може, но не съм опитвал.. re-wire ми се струва прекалено тежка технология за мойта машина и не съм я опитвал никога. в тая връзка предполагам ще ти е много по-леко да ползваш директно някой семплер като плъгин вместо фрутито с рйуайър ама ако си толкова навитак направи го и така.. Редактирано Април 5, 2006 от ecmjazz Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Април 5, 2006 Share Отговорено Април 5, 2006 Благодаря много. Не се сетих да сърчна из менюала, можеше и да го намеря. Но предполагах, че доста от вас знаят и няма да е проблем да кажат ако може как. Мога да ползвам Хиперсоника да речем, но си бях нагласил нещо с .СФ2-то и се учудих, че не стана трика... П.П. Ще опитам да запиша МИДИ изхода с КуулЕдит и ще го пльосна в Кюбейса после Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Април 5, 2006 Share Отговорено Април 5, 2006 Аз мисля, че няма да е проблем да си намериш VST SoundFont плеър (някакъв) . По-добре ще стане , отколкото да записваш през Cool Edit , че оттам пак в Cubase Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IvanDTr Отговорено Април 5, 2006 Share Отговорено Април 5, 2006 Vsampler е прекрасно разрешение на въпроса ти. Той чете SF2 формат Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ecmjazz Отговорено Април 6, 2006 Share Отговорено Април 6, 2006 (Редактирано) При цялото ми уважение към знанията на IvanDtr на мен лично повече ми харесва sfz+ за саундфонт плейър, ама аз вече го написах по-горе това.. Редактирано Април 6, 2006 от ecmjazz Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Април 6, 2006 Share Отговорено Април 6, 2006 Ок, благодаря на всички. Уикенда смятам да поръчкам малко из Кюбейса и ще се опитам да намеря читави разрешение на "проблема", лекичко взаимствайки идеите Ви... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steff Отговорено Април 22, 2006 Share Отговорено Април 22, 2006 (Редактирано) С панорамите има и по-просто решение-даваш duplicate track, трака се копира отдолу, режеш само момента, който искаш да е вляво, даваш му панорамата наляво, на оригиналния трак го махаш въпросния момент и готово. Редактирано Април 22, 2006 от Steff Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 27, 2006 Share Отговорено Април 27, 2006 Реших да сглобявам най-новата кретения с Nuendo 3.2.0.1128 и понеже аудио файловете ми са с имена на кирилица, Нуендото ми вади надписите с гергелеци, демек не се чете. Пробвах да човъркам в настройките, не намерих нищо за шрифтовете на интерфейса. Уиндоусът ми е ХР, SP-2, всички кирилизации на машината са направени, ама въпреки това пак ядец - Нуендото се ебава с мен. Да не си сглобя нещата по бабешки със SoundForge, ами се хванах да смесвам с нещо, което непознавам, да се еба ф играча! :wall: Дайте акъл как да се справя с тоз лошав ситуация. Друго: Как става смесването в Нуендо, ве? Аз наредих всичко в мултитрак, както при Adobe Audition - аудио файловете са един под друг и така, ама дали това е верният начин или си има специален режим за миксер? :think: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Април 27, 2006 Share Отговорено Април 27, 2006 За кирилицата не знам, може да е ограничение на софта... За миксирането - много е общо с останалия софт, пак има мултитрак и миксер (вика се с Ф3), но е малко по-особено, ако имаш МИДИ тракове озвучени с VSTi... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 27, 2006 Share Отговорено Април 27, 2006 Ами те тез аудиота са от MIDI тракове. Имам и самите MIDI-та. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts