Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте,за коледа искам да си направя подарък-домашно студио(начинаещо) за записване на hip-hop музика с която се занимавам.

Намерих една добра обява в интрернет и човека ми предлага всичко на доста изгодна пакетна цена (800лв) което е малко подозрително дори..

Ето какво ми предлага:

1.Микрофон AKG Perception 200 -  220лв.

2.Външна звукова карта Emu Tracker Pre - 250лв.

3. Студийни монитори Behringer B2031P - 300лв

4.Усилвател Tunder - 50лв

5.Усилвател за слушалки с 5 изхода - 40лв

6.Изолация - 1.5кв.м -  50лв.

7.Професионални кабели - 30лв

8.Стойка за микрофон - 50лв

9.Поп филтър - 30лв

Въпроса ми е:заслужават ли си звуковата карта и микрофона,другото също,но тези са най-важни..

За таци цена мога ли да сглобя нещо по-добро?

И ДА,знам,че за 800лв мога да си купя само микрофон,но не рина пари,а записването по професионални студиа при положение,че владея software-а за обработка е малко безсмислено.Пък и нямам студиа на близо и пътувам по страната да записвам..

Благодаря предварително!

Редактирано от joansm
Отговорено

Аз бих взел това:

687069.jpg

464 лв. в Алмар

+ едни монитори

lsr305_front_r.jpg

~ 540 лв. от Фактор

или:

krk-rp-5-g2.jpg

~ 540 лв. в RockShock

Надхвърлих ти бюджета, но имаш няколко варианта:

1. Събираш още 200 кинта или

2. Купуваш само първата част (която ти е абсолютно достатъчна като начало), събираш след няколко месеца 200 кинта и си взимаш и монитори.

3. Взимаш някакви на старо. В базара има поне 10 по-хубави модела от тези които са ти предложили на цена, която ще се вмести в бюджета ти.

Като моят съвет е да си вземеш малко по-хубави монитори ако можеш да си го позволиш. Тези са най-евтините, които намерих.

Отговорено

Здравей, 

като цяло моето мнение е, че тези неща не струват толкова, колкото е написал продавача.

Микрофона няма да го коментирам. Звуковата карта е EMU - те не правят драйвери за картите си от поне 4 години насам, тоест ако искаш този модел трябва да си инсталнеш Windows XP примерно.....

Мониторите са пасивни и е добавен усилвател Thunder (продават ги в Техниполис, което значи че са хай-фай измишльотина).......потърси активни монитори, дори и втора ръка да са....

Усилвателя за слушалки в Беринджър и чисто нов е 46лв. Той го продава за 40лв....

1,5м изолация за 50лв.....трябва да е нещо много качествено...

В магазина до нас има стойка за микрофон за 40лв. Метална, на известна марка и т.н. Защо неговата е 50лв?

Поп филтъра също е толкова пари - НОВ!

В общи линии аз бих взел нещо от рода на:

1. Audio interface - Focusrite Scarlett Solo - 200лв.

2. Behringer B1 - 160лв.

3. M-audio AV40 - 240лв.

4. Стойка + поп филтър - 80лв.

5. Акустични панели - 100лв.

6. Слушалки SUperlux 681 - 20-30лв

Мисля, че се побрах в бюджета.

Моят съвет е наблегнеш на акустиката на стаята, защото иначе няма да записваш вокали, а стаята!!!!

Това е бюджетно решение.

Мога да ти направя примерно списък директно от Томан и да ти го пратя на мейла, но ми пиши на лични :)

Поздрави!

Отговорено

Добре,ясно е,че нов списък ще прявя.Помогнете ми в избора като за начало на звукова карта и микрофон.
За AKG Perception 420 какво ще кажете или за AKG C214?

Човекът ми направи оферта: звуковата карта и микрофона за 400лв.
Кажете ми хубави ли са или да не се занимавам с него,моля ви.

Отговорено

Само ще вметна, че за Shure Sm7B ще ти е нужен допълнителен преамп за тихи източници на звук....

Аз не бих взел него за първи микрофон.

Като гледам накъде върви темата и коментарите ще кажа следното - вземи си един Shure SM58 и един Фокусрайт или Щайнберг или някакъв интерфейс и си готов за запис в домашни условия, който ще е значително по-добър от запис с по-скъп микрофон (C214) , но без третирана стая ще се чува като в баня...

Иначе SM7B си е страхотен микрофон отвсякъде, но не разбирам защо ти трябва микрофон за 700лв., като нямаш знанията да го ползваш. Това е все едно да си купиш Ферари и да не можеш да шофираш.... Всичко с времето си.

Микрофона не прави нито запис, нито микс, нито мастъринг, ТИ ще го правиш. Затова те съветвам чисто приятелски да инвестираш време и пари в знания!!

Отговорено

Да питам са изолацията на стените-може ли вместо тази изолация да му сложа нещо друго като хубав килим например?