Rumen.Kolarov Публикувано Декември 14, 2014 Публикувано Декември 14, 2014 Здравейте, Колеги! Обръщам се с едно питане към вас:Заслужава ли си да се купи тази китара http://www.musicworld.bg/bg/c_361/i_34395/Cruzer_TC_250_3TS.htmlЧовека от Динакорд Варна ми каза, че според него е по-добра от теле на Фендер Ако има някой с впечатления от модела и марката ще се радвам да ги сподели. Поздрави, Румен Цитирай
synchu Отговорено Декември 14, 2014 Отговорено Декември 14, 2014 Кажи му да смени това, което потребява - наливно, насипно или в друга форма.... 8 Цитирай
jabs Отговорено Декември 14, 2014 Отговорено Декември 14, 2014 Румене .... 164 лева. Какво очакваш за тия пари? Едва ли ще е по-добро от каквото и да е... камо ли Фендер. 3 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Декември 14, 2014 Отговорено Декември 14, 2014 (Редактирано) Почти като моя набор - One of the Last of the Original Black Guard Telecasters 1954 - 1954 Fender Telecaster ($45 000) Редактирано Декември 14, 2014 от Parni_Valjak 1 Цитирай
Rumen.Kolarov Отговорено Декември 14, 2014 Автор Отговорено Декември 14, 2014 Аз също подходих много несериозно към думите му, ама знам ли да питам все пак.. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 14, 2014 Отговорено Декември 14, 2014 Може би е същият човек във варнениския магазин, който преди 5-6 години по новогодишните празници ми продаде звукова карта, за която пропусна да каже, че не става за свирене в реално време, а също пропусна и да ми даде слушалките, които промоционално вървяха с нея. Ако е той, може да е само жалко, че още работи там. 3 Цитирай
nickysn Отговорено Декември 20, 2014 Отговорено Декември 20, 2014 Днес купих за подарък един Cruzer ST-200 за 130 лв., което е strat-подобният модел на Cruzer. Бях изненадан колко е добра *за парите си*. За тия пари очаквах пълен боклук, на който не може да се свири, но се оказа, че е удобна за свирене, звучи прилично и изглежда добре. Стори ми се значително по-добра от разните Stagg-ове, Cort-ове и други подобни в ценовия диапазон до 300 лв, а в магазина имаше и дори по-скъпи и по-калпаво направени китари от нея. Дали си заслужава да се купи? Като стартова китара за начинаещ - да. Дали е по-добра от Fender? Не, освен ако не говорим за съотношение цена/качество, тогава - да. Disclaimer: Може просто да съм уцелил хубава бройка. Също така, не претендирам да съм кой знае какъв специалист по китарите. Цитирай
Бицев Отговорено Декември 21, 2014 Отговорено Декември 21, 2014 "Съотношение цена-качество" винаги ми е било много забавно понятие Винаги идва в разговора като по-меродавен критерий, отколкото само цена или само качество - някой избира ли изобщо по него? Замисляли ли сте се за математическия му смисъл? В реда, в който (винаги - защо ли?) се споменават променливите, би трябвало по-ниски стойности да са за предпочитане. И тогава съотношение 0.5 (1:2 по десетобална система) винаги бие 0.9 (9:10)? И по-интересно: 1:2 значи равностоен продукт с 5:10 (но никога не бих купил първия)... Предлагам да избягваме употребата без замисляне на безсмислени понятия, които звучат 'умно', но не помагат особено? 2 Цитирай
nickysn Отговорено Декември 21, 2014 Отговорено Декември 21, 2014 Да, на практика няма никакъв смисъл да използваш това за главен критерий когато купуваш китара (или каквото и да е друго). Единствено има смисъл като второстепенен критерий, когато избираш измежду няколко китари, които покриват критериите ти за качество, което търсиш. Т.е. на първо място търсиш китара с определено минимално качество (което зависи от това на какво ниво си и за какво ще се ползва китарата) - всички под това въпросно качество ги отхвърляш (защото не ти вършат работа, независимо колко са евтини и колко са добри за цената си) и тогава вече можеш да избереш най-евтината измежду по-качествените. Прав си, че не трябваше да го споменавам. Исках само да кажа, че китарата е подходяща стартова китара за начинаещ и става за свирене, а не само за декорация на стаята. Като качество ми се стори сравнима с китарите до около 300 лв (и от 2-3 малко по-скъпи, може би са били кофти бройки). 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 23, 2014 Отговорено Декември 23, 2014 Тия неща се преценяват трудно в магазин, освен ако не те включат в хубав усилвател и не те оставят малко на спокойствие да си посвириш. Включване в пръдливо комбо, при висене на главата, както обикновено става, не върши добра работа. Пък има усилватели, в които човек не би направил много голяма разлика между които и да е две китари. Затова, най-добре е, който ще купува, да пробва надълго и нашироко. 1 Цитирай
ultramega Отговорено Декември 23, 2014 Отговорено Декември 23, 2014 Може би е същият човек във варнениския магазин, който ..... Определено е същия. Не е пропуснал да ти каже нищо , просто е пропуснал да има такава информация. 1 Цитирай
Recommended Posts